• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

هشدار رهبران دانمارک و گرینلند به ترامپ: الحاق یک کشور دیگر ممکن نیست

۱ دی ۱۴۰۴، ۱۹:۳۱ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۲:۳۰ (‎+۰ گرینویچ)
عکس آرشیوی: پرچم ایالات متحده در بیرون کنسولگری این کشور در نوک به اهتزاز درآمده است

عکس آرشیوی: پرچم ایالات متحده در بیرون کنسولگری این کشور در نوک به اهتزاز درآمده است

مته فردریکسن، نخست‌وزیر دانمارک، و ینس-فردریک نیلسن، نخست‌وزیر گرینلند، در واکنش به انتصاب فرماندار ایالت لوئیزیانا به‌عنوان نماینده ویژه آمریکا در گرینلند از سوی دولت آمریکا، در بیانیه‌ای مشترک تاکید کردند الحاق یک کشور دیگر ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رهبران دانمارک و گرینلند، دوشنبه اول دی در بیانیه خود اعلام کردند: «گرینلند متعلق به مردم گرینلند است و آمریکا حق تصرف آن را ندارد.»

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، دی جف لندری، فرماندار لوئیزیانا را به‌عنوان نماینده ویژه خود در گرینلند منصوب کرد؛ تصمیمی که انتقادهای تازه‌ای را در کپنهاگ و نوک برانگیخت.

ترامپ پیش‌ از این بارها گفته است گرینلند، قلمرو خودگردان دانمارک، به‌دلیل موقعیت راهبردی و منابع معدنی باید بخشی از ایالات متحده شود.

لندری نیز آشکارا از این ایده حمایت کرده است.

ترامپ در شبکه اجتماعی تروث سوشال نوشت لندری اهمیت گرینلند را برای «امنیت ملی آمریکا و متحدانش» درک می‌کند و منافع واشینگتن را پیش خواهد برد.

لندری نیز در پیامی اعلام کرد این ماموریت «داوطلبانه» است و تاثیری بر سمت او به‌عنوان فرماندار ندارد.

هم‌زمان، دولت آمریکا با تعلیق مجوز پنج پروژه بزرگ انرژی بادی فراساحلی در سواحل شرقی ایالات متحده، از جمله دو پروژه شرکت دولتی دانمارکی اورستد، فشار دیپلماتیک بر کپنهاگ را افزایش داد.

وزیر خارجه دانمارک این اقدام آمریکا را «غیرقابل قبول» خواند و اعلام کرد سفیر آمریکا را احضار خواهد کرد. نشانه‌ای از تشدید تنش میان متحدان دیرینه بر سر آینده گرینلند.

هشتم فروردین، جی‌دی ونس، معاون رییس‌جمهوری آمریکا، در جریان سفر به گرینلند از دانمارک به‌شدت انتقاد کرد و گفت که این کشور در محافظت از گرینلند در برابر نفوذ چین و روسیه ناکام بوده است.

گرینلند با جمعیتی حدود ۵۷ هزار نفر، طبق توافق سال ۲۰۰۹ حق اعلام استقلال دارد اما همچنان به یارانه‌های دانمارک و اقتصاد شیلات وابسته است.

موقعیت این جزیره میان اروپا و آمریکای شمالی، آن را به بخشی کلیدی از سامانه دفاع موشکی آمریکا تبدیل کرده و منابع معدنی آن، به‌ویژه در رقابت با چین، توجه واشینگتن را جلب کرده است.

دولت ترامپ نزدیک به ۳۰ سفیر و فرستاده ارشد را فرا می‌خواند

به گزارش رویترز، دولت ترامپ هم‌زمان تصمیم گرفته است حدود ۳۰ سفیر و فرستاده ارشد حرفه‌ای وزارت خارجه آمریکا را به واشینگتن بازگرداند تا نمایندگی‌های دیپلماتیک این کشور با اولویت‌های سیاست خارجی «اول آمریکا» هم‌سو شوند.

وزارت خارجه آمریکا از ارائه فهرست اسامی این دیپلمات‌ها خودداری کرده است.

یک مقام ارشد این وزارتخانه گفت این اقدام «رویه‌ای معمول در هر دولت جدید» است، اما منتقدان این توضیح را رد می‌کنند.

این مقام که به شرط فاش نشدن نامش صحبت کرد، گفت: «سفیر نماینده شخصی رییس‌جمهوری است و این حق رییس‌جمهوری است که اطمینان حاصل کند افرادی که در این کشورها حضور دارند، دستور کار اول آمریکا را پیش می‌برند.»

به گفته منابع آگاه، بیشتر این دیپلمات‌ها در کشورهای کوچک‌تر مستقر هستند. کشورهایی که معمولا سفیر آمریکا در آن‌ها از میان دیپلمات‌های حرفه‌ای و غیرسیاسی انتخاب می‌شود.

منابع دولتی گفته‌اند به این دیپلمات‌ها توصیه شده برای ادامه فعالیت، به‌دنبال موقعیت‌های جدید در وزارت خارجه باشند.

این تصمیم در حالی اتخاذ شده که ترامپ از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش تلاش کرده افراد وفادار به خود را در سمت‌های کلیدی بگمارد. موضوعی که ریشه در تجربه دور نخست او دارد؛ زمانی که با مقاومت در نهادهای امنیت ملی آمریکا برای پیشبرد سیاست‌هایش روبه‌رو شده بود.

در همین حال، جین شاهین، سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، این اقدام دولت جمهوری‌خواه را به شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت در شرایطی که حدود ۸۰ سمت سفیری آمریکا خالی است، کنار گذاشتن دیپلمات‌های حرفه‌ای «هدیه‌ دادن رهبری جهانی آمریکا به چین و روسیه» است.

او تاکید کرد این تصمیم «آمریکا را ناامن‌تر، ضعیف‌تر و کم‌نفوذتر می‌کند».

Banner

پربازدیدترین‌ها

بلغارستان پس از تهدید جمهوری اسلامی هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی را از خاک خود خارج کرد
۱

بلغارستان پس از تهدید جمهوری اسلامی هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی را از خاک خود خارج کرد

۲

قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

۳

جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

۴

۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

۵

جمهوری اسلامی از موافقت قطر و کویت برای بررسی وضعیت ۷ اسیر ایرانی در این دو کشور خبر داد

انتخاب سردبیر

  • قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

    قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

  • جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

    ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

  • جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

    جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

  • تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی
    اختصاصی

    تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی

  • تهدید بازپس‌گیری کانال پاناما و الحاق کانادا و گرینلند به آمریکا در پیام کریسمس ترامپ

    تهدید بازپس‌گیری کانال پاناما و الحاق کانادا و گرینلند به آمریکا در پیام کریسمس ترامپ

  • مارکو روبیو: تمایل ترامپ برای خرید گرینلند یک شوخی نیست

    مارکو روبیو: تمایل ترامپ برای خرید گرینلند یک شوخی نیست

  • نماینده ویژه ترامپ درباره ایران: ترامپ حامی تغییر رژیم نیست، به راه‌حل منطقه‌ای باور دارد

    نماینده ویژه ترامپ درباره ایران: ترامپ حامی تغییر رژیم نیست، به راه‌حل منطقه‌ای باور دارد

•
•
•

مطالب بیشتر

مطالعه جدید دانشمندان؛ آلودگی هوا باعث زوال عقل می‌شود؟

۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دانشمندان بریتانیایی مطالعه‌ای برای بررسی این موضوع آغاز کرده‌اند که آیا آلودگی هوا می‌تواند باعث زوال عقل شود؟ این پژوهش، می‌تواند به توسعه داروهای جدیدی برای مقابله با پیشرفت بیماری‌هایی مانند آلزایمر منجر شود.

گاردین روز یک‌شنبه ۲۹ مهر در گزارشی نوشت دانشمندان بریتانیایی در آستانه راه‌اندازی پروژه تحقیقاتی چشمگیری هستند که نشان می‌دهد هوایی که تنفس می‌کنیم چگونه می‌تواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.

به گفته دانشمندان، این تحقیق برای درک یک مشکل پزشکی مهم، یعنی چگونگی تاثیر آلودگی هوا بر بروز زوال عقل، حیاتی است.

در سال‌های اخیر، دانشمندان دریافتند که آلودگی هوا یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای سلامت انسان است و نشان داده‌اند که این آلودگی در بروز سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری از مشکلات بهداشتی دیگر نقش دارد.

اکنون دانشمندان در موسسه فرانسیس کریک (Francis Crick) قرار است به بررسی ارتباط آلودگی هوا با پدیده زوال عصبی بپردازند.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «سرعت» (Rapid) که از سوی خیریه «مقابله با زوال عقل» تامین مالی شده است، از روز دوشنبه ۳۰ مهر به‌طور رسمی آغاز خواهد شد.

ذرات کوچک آلاینده چطور منجر به زوال عقل می‌شوند؟

پروژه سرعت شامل بررسی دقیق فرآیندهایی است که ذرات کوچک آلاینده می‌توانند منجر به زوال عقل شوند.

این تحقیق می‌تواند بینشی کلی درباره چگونگی تاثیر ذرات معلق در هوا بر بروز بیماری‌ها ارائه دهد و همچنین به توسعه داروهای جدید برای مقابله با پیشرفت شرایطی مانند بیماری آلزایمر کمک کند.

پروفسور چارلز سوانتون، معاون مدیر بالینی موسسه کرک و از مدیران این پروژه گفت: «آلودگی هوا معمولا با زوال عقل مرتبط نیست. با این حال، اپیدمیولوژیست‌ها به‌تازگی دریافته‌اند که ذرات موجود در هوا کاملا با خطر بیماری‌های نورودژنراتیو (زوال عصبی) مرتبط هستند.»

او افزود: «ما می‌خواهیم دقیقا بفهمیم که چگونه ذرات ریز در هوا می‌توانند تاثیرات عمیقی بر مغز ما داشته باشند و از این دانش برای توسعه داروهای جدیدی برای درمان زوال عقل استفاده کنیم.»

یک نوع کلیدی از آلودگی هوا، شامل معلق‌های ریز ذرات جامد و قطرات مایع است.

این ذرات از اگزوز خودروها و کامیون‌ها، کارخانه‌ها، گرد و غبار، گرده‌ها، آتش‌فشان‌ها، آتش‌سوزی‌های جنگلی و منابع دیگر تولید می‌شوند و به‌عنوان ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری یا به‌طور ساده PM2/5 شناخته می‌شوند.

این ذرات دارای قطری کمتر از ۲.۵ میلیونیم متر هستند که حدود ۳۰ برابر نازک‌تر از موی انسان است و به‌قدری کوچک‌اند که می‌توانند به عمق بدن انسان نفوذ کنند.

در مورد زوال عقل، پی‌ام۲.۵‌ها هنگام تنفس و از طریق پیاز بویایی (olfactory bulb) وارد مغز می‌شوند.

پیاز بویایی یک ساختار عصبی در مغز است که در بالای حفره بینی قرار دارد و سیگنال‌های بویایی را از گیرنده‌های موجود در بینی دریافت کرده و پردازش می‌کند. این بخش، نقش مهمی در درک و تشخیص بوها دارد.

به گفته پروفسور سوانتون، به نظر می‌رسد که پی‌ام۲.۵‌ها در مغز، از سوی سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی جذب می‌شوند و پس از آن است که احتمالا زوال عصبی آغاز می‌شود.

با این حال، این که این فرآیند چگونه پیش می‌رود و منجر به زوال عقل می‌شود، هنوز روشن نیست.

100%

درک دقیق این فرایند، یکی از اهداف اصلی پروژه سرعت است تا بفهمیم چگونه پی‌ام۲.۵‌ها موجب تشکیل توده‌هایی در بافت مغز می‌شوند که نشانه مشخص بیماری آلزایمر است.

سونیا گاندی، رییس آزمایشگاه زیست‌شناسی زوال عصبی در موسسه کرک و دانشگاه کالج لندن گفت: «ما شواهد خوبی از ارتباط بین قرارگیری در معرض ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری و بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون داریم. اما هنوز نمی‌دانیم که آیا این ذرات واقعا زوال عصبی را به‌طور مستقیم تحریک می‌کنند یا تنها فرایندی را که در افراد آسیب‌پذیر در حال وقوع است، تسریع می‌کنند.»

پژوهشگران موسسه کرک بر این باورند که آلودگی هوا از طریق سه مکانیسم مختلف می‌تواند باعث زوال عقل شود؛ بر اساس یکی از این مکانیسم‌ها، ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری ممکن است به‌طور مستقیم فرآیند تجمع پروتئین‌ها را در مغز تسریع کنند و باعث بروز آلزایمر شوند.

به عبارت دیگر، ممکن است ورود ذرات معلق با توانایی مغز در پاکسازی توده‌های پروتئینی تداخل ایجاد کند.

به بیانی ساده، این ذرات ۲.۵ میکرومتری با سیستم پاکسازی سلول‌های بدن تداخل دارند و باعث می‌شوند حذف پروتئین‌های عامل بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دشوارتر شود.

سومین نظریه این است که پی‌ام۲.۵‌ها به وسیله سلول‌های ایمنی مغز به نام میکروگلیا جذب و احتمالا باعث می‌شوند که این سلول‌ها، واکنشی التهابی را ایجاد و آغاز زوال عقل را تسریع کنند.

پژوهشگران برای تشخیص اینکه کدام مکانیسم در بروز زوال عقل نقش دارد، بر آزمایش‌های درون‌کشتگاهی روی سلول‌های بنیادی انسانی و همچنین مدل‌های حیوانی تمرکز خواهند کرد.

سونیا گاندی در همین زمینه گفت: «زمانی که این مکانیسم‌ها را با جزییات بیشتری درک کنیم، می‌توانیم از این دانش برای توسعه درمان‌هایی استفاده کنیم که تاثیر آلودگی‌های هوا را کاهش دهند.»

او اظهار امیدواری کرد که شاید روزی، بتوانیم از اثرات محیط بر بیماری‌های مغزی پیشگیری کنیم.

یک تحقیق جدید: امواج گرما زوال عقل را تشدید می‌کند

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

یافته‌های یک پژوهش جدید با موضوع تغییرات آب و هوایی نشان داد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض دمای شدید با افت شناختی، بیماری‌های کلیوی و سرطان پوست مرتبط است و امواج گرما می‌تواند مشکلات سلامت روان و شیوع بیماری‌های عفونی را تشدید کند.

این تحقیق که از سوی پژوهش‌گران دانشگاه بریستول بریتانیا انجام شد، شامل نظرات دانشمندان برجسته آب و هوا، هواشناسان و پزشکان بهداشت عمومی است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، قرار گرفتن طولانی‌مدت در دمای شدید ارتباط مستقیمی با زوال‌ شناختی، بیماری کلیوی، سرطان پوست و گسترش بیماری‌های عفونی دارد.

دان میچل، نویسنده اصلی این پژوهش، اعلام کرد محققان از برخی «پیوندهای قوی» میان این بیماری‌ها و امواج گرما آگاه هستند و این امر «موجب نگرانی قابل توجهی» شده است.

سخنگوی دانشگاه بریستول گفت: «در حالی که تاثیر منفی تغییرات آب و هوایی بر سلامت قلب و ریه به طور گسترده‌ای شناخته شده، این تحقیق تصویر جامع‌تری از پیامدهای مرتبط ارائه می‌دهد.»

کارشناسان دریافتند که «تکرار و افزایش تغییرات آب و هوایی، مانند موج گرما و سیل، مشکلات سلامت روانی و گسترش بیماری‌های عفونی را تشدید می‌کند.»

زنگ خطر بیماری‌های پنهان

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض گرما می‌تواند خواب را مختل کند که این امر با زوال شناختی، بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است.

هوای سرد نیز ممکن است منجر به صدمات جسمی، مانند زمین خوردن یا تضعیف سلامت روانی، از جمله گوشه‌گیری شود و درد مفاصل و بی‌تحرکی را بر اثر نشستن و دراز کشیدن بیش از حد افزایش دهد.

میچل، استاد علوم آب و هوا در دانشگاه بریستول گفت: «این تحقیق عمدتا عوارض بالقوه بسیار جدی ناشی از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تغییرات آب و هوایی را نشان می‌دهد که تاکنون در ارزیابی‌های مشابه به آن پرداخته نشده است.»

او افزود که اطلاعات کافی در مورد اینکه چگونه دماهای گرم‌تر یا سیل مداوم ممکن است با بیماری‌های مختلف مرتبط باشد، وجود ندارد.

با این حال، این پژوهشگر تاکید کرد که فشار گرمایی مداوم و چندساله احتمالا بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های کلیوی را تشدید می‌کند اما برای تعیین اثرات بلندمدت آن، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

میچل ادامه داد: «با استفاده از نمونه بریتانیا ما زمینه را برای تجزیه و تحلیل کامل و جهانی ارتباط میان تغییرات آب و هوایی و سلامت فراهم کرده‌ایم.»

یونیس لو، یکی دیگر از نویسندگان این تحقیق گفت که گام‌های بعدی شامل تجزیه و تحلیل داده‌های بلندمدت بیشتر در کنار «عوامل دیگری است که در طول زمان بر سلامتی تاثیر می‌گذارند».

تغییرات اقلیمی ناشی از تغییر درازمدت میانگین دمای زمین است که شرایط آب و هوایی را عوض می‌کند.

در طول یک دهه گذشته، دمای زمین به طور متوسط ​​حدود ۱.۲ درجه سانتیگراد گرم‌تر از اواخر قرن ۱۹ بوده است.

اکنون تایید شده که گرمایش جهانی در دوره ۱۲ ماهه بین فوریه ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رفته است.

پیامدهای افزایش دما که به دلیل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسان رخ داده، با پدیده ال‌نینو تشدید و باعث شده سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ باشد.