• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آمریکا: صادرات نفت ایران به چین را به صفر می‌رسانیم

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۸:۱۹ (‎+۱ گرینویچ)

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد دولت این کشور مصمم است صادرات نفت از ایران به چین را به صفر برساند.

این وزارتخانه دوشنبه ۲۷ مرداد در پیامی به زبان فارسی در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دولت ترامپ بر طبق بخشی از کارزار فشار حداکثری برای پاسخگو قرار دادن رژیم ایران در قبال فعالیت‌های مخربش، مصمم است که صادرات نفت از ایران به چین را به صفر برساند.»

وزارت خارجه آمریکا افزود: «رژیم ایران جهت دور زدن تحریم‌ها، بیشتر از درآمد حاصل از تجارت غیرقانونی نفت خود، پول خرج می‌کند.»

این وزارتخانه تاکید کرد: «پیام ارسالی دولت ترامپ به‌منظور هدف قرار دادن شریان اصلی اقتصادی ایران واضح است: این رژیم باید رفتار خود را تغییر دهد؛ در غیر این صورت با انزوا و مشکلات اقتصادی فزاینده روبه‌رو می‌شود.»

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، از زمان بازگشت خود به کاخ سفید، سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی را بار دیگر به اجرا گذاشته است.

یک گزارش تحقیقی از شبکه سی‌بی‌اس به تازگی نشان داد که چین همچنان به خرید مخفیانه نفت از ایران و دور زدن تحریم‌های ایالات متحده ادامه می‌دهد و این کار را از طریق مجموعه کشتی‌های نفت‌کش مشهور به «ناوگان تاریک» انجام می‌دهد که نفت را میان اقیانوس، کشتی به کشتی منتقل می‌کنند.

این شبکه ۹ مرداد گزارش داد با وجود تحریم‌های سنگین ایالات متحده علیه صنایع نفتی ایران، چین همچنان خریدار ۹۰ درصد نفت ایران است.

کنگره آمریکا سال گذشته گزارش داد که این تجارت، تا سقف ۷۰ میلیارد دلار برای جمهوری اسلامی درآمد داشته و به تقویت این حکومت و تامین مالی برنامه‌های هسته‌ای آن کمک کرده است.

پیام اخیر وزارت خارجه آمریکا در شرایطی است که وزارت اطلاعات در نامه‌ای محرمانه که نسخه‌‌ای از آن به ایران‌اینترنشنال رسیده، به وزارتخانه‌ها و شرکت‌های بزرگ هشدار داده است پیامدهای فعال‌سازی مکانیسم ماشه موجب توقف فروش نفت ایران و وقوع بحران‌های بزرگ اقتصادی و امنیتی و رشد بیکاری و تشدید نارضایتی اجتماعی در کشور می‌شود.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴

گاردین: تهران با نزدیک شدن به اروپا می‌کوشد فشار را بر آمریکا افزایش دهد

۵

جی‌دی ونس: ما روشن گفته‌ایم چه می‌خواهیم، اکنون توپ در زمین جمهوری اسلامی است

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

  • مقام‌های آمریکایی در دیدار با بانک‌های هنگ‌کنگ درباره معاملات نفتی ایران هشدار دادند

    مقام‌های آمریکایی در دیدار با بانک‌های هنگ‌کنگ درباره معاملات نفتی ایران هشدار دادند

  • وزارت اطلاعات: فعال شدن مکانیسم ماشه باعث رشد بیکاری و تشدید نارضایتی می‌شود

    وزارت اطلاعات: فعال شدن مکانیسم ماشه باعث رشد بیکاری و تشدید نارضایتی می‌شود

•
•
•

مطالب بیشتر

اعلام پذیرش طرح پیشنهادی آتش‌بس در غزه از سوی حماس

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۵:۵۶ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام حماس خبر داد که این گروه به میانجی‌ها اطلاع داده با آخرین طرح آتش‌بس در غزه موافقت کرده است. هم‌زمان شبکه العربیه اعلام کرد که حماس بدون هیچ‌گونه اصلاحاتی با طرح ارائه شده موافقت کرده است.

پایگاه خبری اکسیوس نیز نوشت حماس با آخرین پیشنهاد آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها که از سوی قطر و مصر ارائه شده، موافقت کرده است.

یک منبع دیپلماتیک به اکسیوس گفت این توافق «۹۸ درصد مشابه» طرحی است که آمریکا پیش‌تر از آن پشتیبانی کرده و اسرائیل هم آن را پذیرفته بود اما مذاکرات به‌دلیل مخالفت حماس شکست خورده بود.

یک مقام اسرائیلی، دوشنبه ۲۷ مرداد در واکنش به این موضوع گفت: «هنوز پاسخی از حماس دریافت نکرده‌ایم و در حال حاضر نمی‌توانیم اظهار نظر کنیم.»

از زمان آغاز جنگ اخیر در غزه به‌دنبال حمله هفتم اکتبر به اسرائیل، حماس تاکنون چند بار به طرح‌های آتش‌بس پاسخ مثبت داده اما هر بار جنگ ادامه یافته و توافقی عملی و عملیاتی نشده است.

  • رسانه‌های عربی: حماس پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس در غزه دریافت کرده است

    رسانه‌های عربی: حماس پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس در غزه دریافت کرده است

شبکه قطری العربی پیش از این گزارش داد که محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر، قرار است دوشنبه برای دیدار با مذاکره‌کنندگان حماس به قاهره سفر کند.

هم‌زمان با برنامه سفر نخست‌وزیر قطر به مصر، رسانه‌های عربی گزارش داده بودند این گروه پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس دریافت کرده و دوشنبه به آن جواب خواهد داد.

هیات حماس از هفته گذشته برای مذاکرات توافق آتش‌بس غزه که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا در جریان است، در قاهره حضور دارد.

  • منابع اسرائیلی: مصر و قطر به‌زودی طرح جدیدی برای توافق جزئی درباره گروگان‌ها ارائه می‌کنند

    منابع اسرائیلی: مصر و قطر به‌زودی طرح جدیدی برای توافق جزئی درباره گروگان‌ها ارائه می‌کنند

به نوشته روزنامه لبنانی الاخبار، گروه‌های فلسطینی در قاهره گرد هم آمده‌ و در حال بررسی شروط و خواسته‌های اسرائیل برای آتش‌بس بوده‌اند.

این شروط شامل خلع سلاح حماس، تبعید رهبران نظامی و سیاسی آن، تحویل گروگان‌های زنده و پیکرهای کشته‌شدگان و اجازه به ارتش اسرائیل برای حفظ کنترل امنیتی پایدار بر ۲۵ درصد از نوار غزه است.

اسرائیل همچنین در توافق پیشنهادی خود خواهان تشکیل دولتی است که هیچ نماینده‌ای از حماس یا فتح در آن حضور نداشته باشد و در عین‌ حال زندگی در صلح با اسرائیل را بپذیرد.

منابع حماس به الاخبار گفتند خلیل الحیه، رهبر حماس در غزه و مذاکره‌کننده ارشد این گروه، اعلام کرده که شرط پذیرش خلع سلاح، آغاز یک روند سیاسی و تشکیل کشور فلسطین است.

یک مقام فلسطینی نیز تایید کرد این پیشنهاد جدید شامل یک آتش‌بس اولیه ۶۰ روزه و آزادی گروگان‌ها در دو مرحله است.

ترامپ:‌ من کسی بودم که تاسیسات هسته‌ای ایران را نابود کرد

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۵:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

رییس‌جمهوری آمریکا در تازه‌ترین موضع‌گیری خود درباره حملات آمریکا به تاسیسات اتمی در ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و جمهوری اسلامی، بار دیگر اعلام کرد این تاسیسات در جریان این حملات «نابود» شده‌اند.

رییس‌جمهوری آمریکا دوشنبه ۲۷ مرداد پیش از نشست با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهور اوکراین، در واشینگتن، در شبکه اجتماعی تروث‌سوشال نوشت: «به خاطر داشته باشید! ... من کسی بودم که تاسیسات هسته‌ای ایران را نابود کردم. یا برای بردن بازی کن، یا اصلا بازی نکن! از توجه شما به این موضوع متشکرم!»

۲۵ مرداد، ترامپ درباره نقش خود در پایان جنگ ۱۲ روزه جمهوری اسلامی و اسرائیل در مصاحبه با فاکس‌نیوز گفت: «ما کار خارق‌العاده‌ای انجام دادیم، چون طی ۲۲ سال هیچ رییس‌جمهوری حاضر به انجام آن نبود.»

  • ترامپ: اگر حمله نمی‌کردیم، ایران دو ماهه به سلاح اتمی می‌رسید

    ترامپ: اگر حمله نمی‌کردیم، ایران دو ماهه به سلاح اتمی می‌رسید

ترامپ در بخش دیگری از پست امروز خود در تروث‌سوشال نوشت: «بازگشت گروگان‌های باقی‌مانده تنها زمانی محقق می‌شود که با حماس مقابله و نابود شود. هرچه زودتر این کار انجام شود، شانس موفقیت بیشتر خواهد بود.»

او افزود: «به یاد داشته باشید! من کسی بودم که مذاکره کردم و صدها گروگان را آزاد کرده و به اسرائیل (و آمریکا) بازگرداندم. من کسی بودم که در شش ماه، به شش جنگ پایان دادم.»

ارزیابی نتانیاهو از به عقب افتادن «چند ساله» برنامه اتمی ایران

۲۱ مرداد، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد حملات اخیر به تاسیسات اتمی در ایران در جریان جنگ ۱۲ روزه، برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را «چند سال» به عقب انداخته است اما تهران همچنان ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در اختیار دارد.‎‌

  • نتانیاهو: ایران ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در اختیار دارد اما برای بمب اتم کافی نیست

    نتانیاهو: ایران ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده در اختیار دارد اما برای بمب اتم کافی نیست

نتانیاهو در مصاحبه با شبکه آی۲۴نیوز، حملات اسرائیل به تاسیسات اتمی حکومت ایران در جریان جنگ اخیر را «عملیاتی تاریخی» توصیف کرد.

او با اشاره برخی گمانه‌زنی‌ها درباره سرنوشت ۴۰۰ کیلوگرم ذخیره اورانیوم غنی‌شده جمهوری اسلامی پس از جنگ ۱۲ روزه گفت: «از پیش می‌دانستیم که نابود نخواهد شد، اما [این ذخایر] برای ساخت بمب اتم کافی نیست. آن‌ها در حال حاضر در موقعیتی نیستند که بتوانند پیشرفت کنند.»

نخست‌وزیر اسرائیل هشدار داد این کشور همواره برای اقدامات احتمالی تهران، به‌ویژه تلاش برای بازسازی برنامه هسته‌ای خود، آمادگی دارد.

  • وزارت خارجه جمهوری اسلامی: دور بعدی گفت‌وگو با آژانس احتمالا در روزهای آینده برگزار می‌شود

    وزارت خارجه جمهوری اسلامی: دور بعدی گفت‌وگو با آژانس احتمالا در روزهای آینده برگزار می‌شود

جمهوری اسلامی در حال ساخت‌وساز تاسیسات اتمی

«مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی» ۱۶ مرداد با استناد به تصاویر ماهواره‌ای گزارش داد فعالیت در تاسیسات زیرزمینی «کُلَنگ گَزلا» همچنان ادامه دارد و جمهوری اسلامی در حال ساخت‌و‌ساز گسترده در این تاسیسات در نزدیکی سایت هسته‌ای نطنز است.

بر اساس این گزارش، کلنگ گزلا می‌تواند مکان نگهداری قطعات و مجموعه‌های سانتریفیوژ یا حتی محل اختفای ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد حکومت ایران باشد.

۱۱ مرداد، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، گفت از سرنوشت و محل نگهداری فعلی ذخایر اورانیوم در ایران اطلاعی ندارد اما این ذخایر پیش‌تر در تاسیساتی نگهداری می‌شد که هدف بمباران آمریکا قرار گرفتند.

زلنسکی پیش از دیدار با ترامپ: روسیه نباید به‌خاطر این جنگ پاداش بگیرد

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۵:۱۴ (‎+۱ گرینویچ)

ولودیمیر زلنسکی، رییس جمهور اوکراین، پیش از دیدار خود با دونالد ترامپ و مقام‌های ارشد اروپایی در واشینگتن گفت: «روسیه نباید به‌خاطر مشارکتش در این جنگ پاداش بگیرد… و این مسکو است که باید کلمه "توقف" را بشنود.»

کاخ سفید اعلام کرد ترامپ و زلنسکی قرار است ابتدا دیداری دوجانبه داشته باشند و سپس رهبران بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و فنلاند به همراه مارک روته دبیرکل ناتو و اورسولا فون درلاین رییس کمیسیون اروپا به آن‌ها بپیوندند.

اتحادیه اروپا اعلام کرد رهبران اروپایی پیش از دیدار با ترامپ یک جلسه مقدماتی با زلنسکی برگزار خواهند کرد.

چین پیش از نشست روز دوشنبه خواستار آن شد که «همه طرف‌ها» هر چه سریع‌تر بر سر صلح توافق کنند.

رسانه‌های اوکراینی گزارش دادند که ولودیمیر زلنسکی پیش از دیدار روز دوشنبه خود با دونالد ترامپ در واشینگتن با کیث گلوک، فرستاده ویژه آمریکا در امور اوکراین، دیدار کرد و گفت کی‌یف آماده همکاری سازنده برای برقراری صلح است.

رسانه‌های عربی: حماس پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس در غزه دریافت کرده است

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۲:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)

هم‌زمان با برنامه سفر نخست‌وزیر قطر به مصر برای دیدار با مقام‌های حماس، رسانه‌های عربی گزارش دادند این گروه پیشنهاد جدیدی برای آتش‌بس دریافت کرده و دوشنبه به آن جواب خواهد داد. سازمان عفو بین‌الملل هم اسرائیل را به اجرای سیاست گرسنگی دادن به مردم غزه متهم کرد.

شبکه قطری العربی دوشنبه ۲۷ مرداد گزارش داد محمد بن عبدالرحمن آل‌ثانی، نخست‌وزیر قطر، قرار است در روز جاری برای دیدار با مذاکره‌کنندگان حماس به قاهره سفر کند.

هیات حماس از هفته گذشته برای مذاکرات توافق آتش‌بس غزه که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا در قاهره جریان است، حضور دارد.

به نوشته روزنامه لبنانی الاخبار، گروه‌های فلسطینی در قاهره گرد هم آمده‌اند و در حال بررسی شروط و خواسته‌های اسرائیل برای آتش‌بس هستند.

  • منابع اسرائیلی: مصر و قطر به‌زودی طرح جدیدی برای توافق جزئی درباره گروگان‌ها ارائه می‌کنند

    منابع اسرائیلی: مصر و قطر به‌زودی طرح جدیدی برای توافق جزئی درباره گروگان‌ها ارائه می‌کنند

این شروط شامل خلع سلاح حماس، تبعید رهبران نظامی و سیاسی آن، تحویل گروگان‌های زنده و پیکرهای کشته‌شدگان و اجازه به ارتش اسرائیل برای حفظ کنترل امنیتی پایدار بر ۲۵ درصد از نوار غزه است.

اسرائیل همچنین در توافق پیشنهادی خود خواهان تشکیل دولتی است که هیچ نماینده‌ای از حماس یا فتح در آن حضور نداشته باشد و در عین‌حال زندگی در صلح با اسرائیل را بپذیرد.

منابع حماس به الاخبار گفتند خلیل الحیه، رهبر حماس در غزه و مذاکره‌کننده ارشد این گروه، اعلام کرده که شرط پذیرش خلع سلاح، آغاز یک روند سیاسی و تشکیل کشور فلسطین است.

یک مقام فلسطینی نیز تایید کرد این پیشنهاد جدید شامل یک آتش‌بس اولیه ۶۰ روزه و آزادی گروگان‌ها در دو مرحله است.

  • نتانیاهو: بدون آزادی همه گروگان‌ها و تحقق شروط اسرائیل، جنگ پایان نمی‌یابد

    نتانیاهو: بدون آزادی همه گروگان‌ها و تحقق شروط اسرائیل، جنگ پایان نمی‌یابد

او که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت: «این پیشنهاد یک توافق چارچوبی برای آغاز مذاکرات درباره آتش‌بس دائمی است... حماس برای بررسی این پیشنهاد میانجی‌ها، مشورت‌های داخلی با رهبران خود و همچنین با رهبران دیگر گروه‌های فلسطینی برگزار خواهد کرد.»

شبکه العربیه نیز گزارش داد طرح جدید نوعی سازش میان توافق برای آتش‌بس جزئی و تفاهمی برای پایان کامل جنگ همراه با آزادی همه گروگان‌هاست.

بدر عبدالعاطی، وزیر خارجه مصر، پیش‌تر و هنگام بازدید از گذرگاه رفح اعلام کرده بود هیات‌های فلسطینی و قطری در خاک مصر حضور دارند و برای تشدید تلاش‌ها به منظور پایان دادن به کشتار و گرسنگی سیستماتیک کار می‌کنند.

عفو بین‌الملل: اسرائیل عامدانه غزه را گرسنه نگاه می‌دارد

هم‌زمان با این تحولات، سازمان عفو بین‌الملل ۲۷ مرداد اعلام کرد اسرائیل در نوار غزه «سیاست عامدانه گرسنگی دادن» را در پیش گرفته است.

این سازمان به شهادت‌های فلسطینیان آواره و کادر درمانی که کودکان دچار سوءتغذیه را مداوا می‌کنند، استناد کرد.

اسرائیل با وجود محدودیت در ورود کمک‌ها به غزه، بارها گزارش‌های مربوط به گرسنگی دادن عامدانه در جریان جنگ ۲۲ ماهه را رد کرده است.

در گزارش عفو بین‌الملل آمده است: «اسرائیل در نوار غزه اشغالی کارزار عامدانه‌ای از گرسنگی دادن را اجرا می‌کند و به‌طور نظام‌مند سلامت، رفاه و بافت اجتماعی زندگی فلسطینیان را نابود می‌سازد.»

  • تاکید نخست‌وزیر و رییس ستاد کل ارتش اسرائیل بر ادامه نبرد با حماس و تصرف شهر غزه

    تاکید نخست‌وزیر و رییس ستاد کل ارتش اسرائیل بر ادامه نبرد با حماس و تصرف شهر غزه

هماهنگ‌کننده فعالیت‌های دولتی اسرائیل (COGAT) ۲۷ مرداد اعلام کرد روز گذشته حدود ۳۲۰ کامیون حامل کمک‌های بشردوستانه از طریق گذرگاه‌های کرم شالوم و زیکیم وارد نوار غزه شده‌اند.

بر اساس گزارش کوگات، بیش از ۳۳۰ کامیون کمک نیز از سمت غزه در این گذرگاه‌ها از سوی سازمان ملل و دیگر نهادهای بین‌المللی جمع‌آوری و برای توزیع در داخل غزه دریافت شده است.

ارتش اسرائیل هم خبر داد یک‌شنبه ۲۶ مرداد ۱۶۱ پالت کمک بشردوستانه، معادل پنج تا هشت کامیون کمک بشردوستانه از سوی اردن، امارات متحده عربی، آلمان، بلژیک، فرانسه، ایتالیا، هلند، دانمارک و اندونزی از هوا بر فراز غزه فرود آمده است.

هر پالت حاوی حدود یک تُن مواد غذایی است.

سازمان ملل متحد تاکید کرده برای تامین غذای کافی جمعیت حدود دو میلیون نفری غزه، لازم است روزانه ۶۰۰ کامیون کمک توزیع شود.

  • تجمع چند صد هزار نفری در تل‌آویو برای پایان جنگ غزه و آزادی گروگا‌ن‌ها

    تجمع چند صد هزار نفری در تل‌آویو برای پایان جنگ غزه و آزادی گروگا‌ن‌ها

چرا بخشیدنِ خود فرآیندی پیچیده و زمان‌بر است و چگونه می‌توان آن را انجام داد؟

۲۷ مرداد ۱۴۰۴، ۱۱:۵۲ (‎+۱ گرینویچ)

مطالعه دانشگاه فلیندرز استرالیا مشخص کرده چرا بسیاری از افراد حتی پس از سال‌ها نمی‌توانند گذشته را فراموش کنند و خود را ببخشند.

به گزارش سای‌تک دیلی، پژوهشگران استرالیایی با بررسی تجربیات ۸۰ نفر دریافتند «بخشش خود» به مراتب پیچیده‌تر از آن چیزی است که تصور می‌کنیم.

این تحقیق که در مجله «سلف اند آیدنتیتی» منتشر شده، تجربه‌های واقعی افرادی را بررسی کرده که پس از گذشت سال‌ها از اشتباهات یا موقعیت‌های دشوار، همچنان در احساس گناه و شرم گرفتارند.

لیدیا وودیات، رهبر گروه تحقیق، گفت: «افرادی که موفق به بخشش خود شدند، همچنان گاهی به آن اتفاق‌ها فکر می‌کردند، اما دیگر اسیر آن‌ها نیستند.»

محققان دریافتند کسانی که سال‌ها پس از وقوع یک اتفاق ناخوشایند همچنان با احساس گناه درگیرند، آن رویداد را به گونه‌ای تجربه می‌کنند که انگار تازه اتفاق افتاده است. این افراد قادر به رهایی از حلقه شرم و خودسرزنشی نیستند.

بر اساس یافته‌های این مطالعه، تفاوت اصلی بین دو گروه، در شدت و تکرار احساسات منفی است. کسانی که خود را بخشیده‌اند، تمرکزشان را به آینده معطوف کرده و محدودیت‌های خود را پذیرفته‌اند. آنها همچنین تلاش آگاهانه‌ای برای بازگشت به ارزش‌هایشان داشتند.

وودیات، استاد روان‌شناسی دانشگاه فلیندرز، توضیح داد این تحقیق آشکار می‌کند که «بخشش خود» صرفا مختص کسانی که کار اشتباهی انجام داده‌اند نیست. برخی افراد حتی زمانی که قربانی هستند یا کنترلی بر اوضاع ندارند، خود را سرزنش می‌کنند.

طبق یافته‌های این پژوهش، افرادی که احساس می‌کردند به فرزند، همسر یا دوستشان آسیب زده‌اند، یا از سوی این افراد قربانی شده‌اند، بیشترین مشکل را در رهایی از این احساسات داشتند.

100%

درک جدید از احساس گناه

این مطالعه نگاه جدیدی به مفهوم «احساس گناه» ارائه می‌دهد. محققان معتقدند احساساتی مانند شرم و گناه نشانه‌هایی هستند که مغز برای حل مسائل روان‌شناختی ارسال می‌کند.

وودیات اضافه کرد: «احساسات، دردی هستند که محل مشکل را نشان می‌دهند. در مورد شرم و گناه، مغز تلاش می‌کند تا نیازهای بنیادی ما مانند حس انتخاب و تعلق را بازیابی کند.»

به گفته این محقق این احساسات در واقع راهکار مغز برای کار کردن روی آسیب‌های اخلاقی است. زمانی که نیازهای اساسی روان‌شناختی ما مانند احساس عاملیت و تعلق به گروه تهدید می‌شود، مغز با تولید این احساسات واکنش نشان می‌دهد.

پیامدهای درمانی

یافته‌های این مطالعه برای روان درمانگران و مشاوران اهمیت ویژه‌ای دارد. وودیات تاکید کرد متخصصان باید به جای نادیده گرفتن احساس گناه بیماران، به دنبال ریشه این احساسات باشند تا از آسیب اخلاقی به ترمیم اخلاقی برسند.

ملیسا دل‌ولپالومبو، جرم‌شناس و روانشناس همکار این پژوهش، معتقد است این یافته‌ها در حوزه جرم‌شناسی نیز مفید خواهد بود. او گفت: «درک نحوه برخورد افراد با احساس گناه و مسئولیت، در بازپروری مجرمان کمک‌کننده است.»

بر پایه یافته‌های این پژوهش «بخشش خود» یک تصمیم آنی نیست، بلکه فرآیندی است که به زمان، تامل و اغلب کمک دیگران نیاز دارد. فرآیندی که ممکن است ماه‌ها یا حتی سال‌ها طول بکشد و هر فرد مسیر منحصربه‌فردی را برای رسیدن به آرامش طی می‌کند.