• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

اعلام وضعیت اضطراری؛ به دستور ترامپ گارد ملی کنترل پایتخت آمریکا را به دست گرفت

۲۱ مرداد ۱۴۰۴، ۰۱:۴۱ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۳:۰۹ (‎+۱ گرینویچ)
ماشین پلیس در یکی از خیابان‌های شمال غرب واشینگتن دی‌سی
ماشین پلیس در یکی از خیابان‌های شمال غرب واشینگتن دی‌سی

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری ایالات متحده، در اقدامی بی‌سابقه کنترل انتظامی و امنیتی پایتخت این کشور را به نیروهای فدرال سپرد. به دنبال این دستور نیروهای گارد ملی در شهر مستقر شدند و تداخل فعالیت‌هایشان با نیروهای محلی سبب ایجاد هرج و مرج در واشینگتن دی‌سی شد.

ترامپ دوشنبه ۲۰ مرداد در یک نشست خبری در کاخ سفید با اعلام اینکه پام بوندی، دادستان کل ایالات متحده، اداره پلیس واشینگتن دی‌سی را بر عهده می‌گیرد، گفت: «پایتخت ما به دست باندهای خشن و جنایتکاران خونریز افتاده است.»

به گفته ترامپ ۸۰۰ نیروی گارد ملی به واشینگتن دی‌سی اعزام شده و به‌طور موقت کنترل اداره پلیس این شهر را در دست گرفته‌اند. شنبه شب (۱۸ مرداد) ۴۵۰ افسر فدرال در شهر واشینگتن دی‌سی مستقر شده بودند.

این دستور بدون هماهنگی با شهرداری و پلیس واشینگتن دی‌سی که مسئولیت اداره این شهر را بر عهده دارند صادر شده‌ است.

به‌دنبال حمله به یکی از کارمندان سابق اداره کارآمدی دولت که بامداد یک‌شنبه ۱۲ مرداد رخ داد، ترامپ پلیس و شهرداری پایتخت را که به دست دموکرات‌ها اداره می‌شوند، بابت افزایش جرائم سرزنش و تهدید کرد که «اگر دی‌سی فورا به خود نیاید، چاره‌ای نخواهیم داشت جز آن‌که کنترل شهر را به نیروهای فدرال بسپاریم.»

100%
نشست رسانه‌ای دونالد ترامپ درباره اعلام وضعیت اضطراری در پایتخت آمریکا

از آغاز تابستان امسال، این دومین باری است که ترامپ نیروهای نظامی فدرال را به شهری تحت اداره دموکرات‌ها اعزام می‌کند.

او در ماه ژوئن گارد ملی را بدون موافقت فرماندار کالیفرنیا به لس‌آنجلس اعزام کرد. در حال حاضر محاکمه‌ای فدرال در دادگاهی در سانفرانسیسکو در جریان است تا مشخص شود آیا ترامپ با این کار قوانین ایالات متحده را نقض کرده است یا خیر.

رییس‌جمهوری ایالات متحده در نشست خبری دوشنبه تاکید کرد که دیگر شهرهای بزرگ تحت اداره دموکرات‌ها ممکن است با وضعیتی مشابه روبه‌رو شوند.

او گفت: «اگر لازم باشد، همین کار را در شیکاگو که یک فاجعه است، انجام می‌دهیم.»

ترامپ افزود: «امیدوارم لس‌آنجلس این را ببیند.»

«قانون و نظم» یکی از شعارهای کارزار انتخاباتی ترامپ بود. او هنگام صحبت درباره این موضوع، اغلبْ شهرهایی با اکثریت دموکرات مانند بالتیمور، شیکاگو و واشنگتن را که تعداد سیاهان در آن‌ها بالاست، هدف قرار می‌داد.

شهردار واشینگتن دی‌سی ادعاهای ترامپ درباره جنایت‌های گسترده را رد کرد

موریل باوزر، شهردار واشینگتن دی‌سی از حزب دموکرات که از سال ۲۰۱۵ تا کنون به‌طور متوالی برای این سمت انتخاب شده است، ادعاهای ترامپ درباره «خشونت افسارگسیخته» را رد کرد و یادآور شد که میزان جرائم خشونت‌آمیز در این شهر در سال گذشته به پایین‌ترین سطح خود در بیش از سه دهه گذشته رسیده است.

100%
موریل باوزر، شهردار واشینگتن دی‌سی

جرائم خشونت‌آمیز از جمله قتل در سال ۲۰۲۳ به‌شدت در این شهر افزایش یافت و واشینگتن دی‌سی را به یکی از مرگبارترین شهرهای آمریکا تبدیل کرد.

با این حال، طبق داده‌های فدرال، این جرائم در سال ۲۰۲۴ به میزان ۳۵ درصد کاهش یافت و در هفت ماه نخست سال جاری نیز ۲۶ درصد دیگر افت داشته است.

باوزر در نشست خبری دوشنبه لحنی دیپلماتیک داشت و گفت که او و دیگر اعضای دولت محلی با دولت فدرال همکاری خواهند کرد.

او همچنین تایید کرد: «به نظر می‌رسد قانون اختیارات گسترده‌ای برای کنترل موقت اداره پلیس پایتخت به رییس‌جمهوری می‌دهد.»

اما برایان شواب، دادستان کل واشینگتن‌ دی‌سی، پیش‌تر اقدامات ترامپ را «غیرقانونی» خوانده و گفته بود که دفترش «در حال بررسی همه گزینه‌ها» است.

لحن تند ترامپ علیه پایتختی که فقط ۶ درصد به او رای داد

واشینگتن دی‌سی از حدود پنجاه سال پیش تحت قانونی موسوم به «خودگردانی» دارای نوعی حکومت محدود خودمختار است.

ترامپ عصر ۱۵ مرداد در واکنش به ضرب و شتم ادوارد کوریستینِ ۱۹ ساله، کارمند پیشین اداره کارآمدی دولت، در حضور خبرنگاران گفت که دولت او قصد دارد در نحوه حکمرانی پایتخت آمریکا بازنگری کند و وکلای دولت در حال «بررسی» امکان لغو قانون خودگردانی هستند.

لحن او در پیام‌های بعدی‌اش در شبکه‌های اجتماعی درباره پایتخت تندتر شد تا اینکه دوشنبه بخشی از قانون خودگردانی را لغو و «وضعیت اضطراری امنیت عمومی» اعلام کرد.

این در حالی است که در هفته‌های گذشته کاهش بودجه امنیتی منطقه دی‌سی، شامل شهر واشینگتن و بخش‌هایی از ایالت‌های مجاور آن از سوی آژانس فدرال مدیریت بحران بسیار بحث‌برانگیز شده بود.

این نهاد که بخشی از دولت است و زیر نظر وزارت امنیت داخلی اداره می‌شود، بودجه امنیتی شهر واشینگتن و حومه آن را ۲۰ میلیون دلار، معادل ۴۴ درصد از بودجه سال گذشته‌اش، کاهش داد.

حمایت جمهوری‌خواهانِ مجلس نمایندگان از طرح اشغال پایتخت

به گزارش سی‌ان‌ان، نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان دوشنبه از طرح دونالد ترامپ دفاع و از نظارت بیشتر بر پایتخت و رهبران دموکرات آن استقبال کردند.

جیمز کومر، نماینده جمهوری‌خواه ایالت کنتاکی، گفت که شهردار، رییس شورای شهر و دادستان کل واشینگتن دی‌سی برای یک جلسه استماع در ماه آینده به کنگره احضار خواهند شد.

تاریخ اعلام شده از سوی کومر همزمان با پایان دوران موقتِ ۳۰ روزه کنترل اداره پلیس پایتخت از سوی دولت فدرال است که تمدید آن به موافقت کنگره نیاز دارد.

به نظر می‌رسد دست‌کم گروهی از جمهوری‌ خواهان قصد دارند برای تمدید کنترل واشینگتن دی‌سی به دست دولت فدرال اقداماتی انجام دهند.

مایک جانسون، دیگر نماینده جمهوری‌خواه که ریاست مجلس نمایندگان را هم بر عهده دارد، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «جمهوری‌خواهان مجلس از این تلاش برای پاک‌سازی واشینگتن، پایان دادن به موج جنایت و بازگرداندن زیبایی به بزرگ‌ترین پایتخت جهان حمایت می‌کنند.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست
۱

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست

۲

مریم سعیدپور در جوایز بین‌المللی عکاسی ۲۰۲۶ به عنوان عکاس هنرهای زیبای سال انتخاب شد

۳

تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

۴
روایت شما

لغو آزمون‌های زبان؛ تحریمی که مهاجرت تحصیلی را دشوارتر از همیشه کرد

۵
تحلیل

کارشناس اسرائیلی: موفقیت فشار اقتصادی بر حکومت ایران به عزم واشینگتن بستگی دارد

انتخاب سردبیر

  • ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

    ۴۴ درصد شرکت‌کنندگان نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: پول داشته باشیم هم در ایران خانه نمی‌خریم

  • کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

    کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

  • تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

    تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

  • انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

    انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

  • جمهوری جادو، مملکت امام زمان
    تحلیل

    جمهوری جادو، مملکت امام زمان

  • قرنطینه امنیتی پایتخت آمریکا؛ ترامپ: بی‌خانمان‌ها باید فورا به جایی بسیار دور منتقل شوند

    قرنطینه امنیتی پایتخت آمریکا؛ ترامپ: بی‌خانمان‌ها باید فورا به جایی بسیار دور منتقل شوند

•
•
•

مطالب بیشتر

مطالعه جدید دانشمندان؛ آلودگی هوا باعث زوال عقل می‌شود؟

۲۹ مهر ۱۴۰۳، ۱۴:۳۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

دانشمندان بریتانیایی مطالعه‌ای برای بررسی این موضوع آغاز کرده‌اند که آیا آلودگی هوا می‌تواند باعث زوال عقل شود؟ این پژوهش، می‌تواند به توسعه داروهای جدیدی برای مقابله با پیشرفت بیماری‌هایی مانند آلزایمر منجر شود.

گاردین روز یک‌شنبه ۲۹ مهر در گزارشی نوشت دانشمندان بریتانیایی در آستانه راه‌اندازی پروژه تحقیقاتی چشمگیری هستند که نشان می‌دهد هوایی که تنفس می‌کنیم چگونه می‌تواند بر مغز ما تاثیر بگذارد.

به گفته دانشمندان، این تحقیق برای درک یک مشکل پزشکی مهم، یعنی چگونگی تاثیر آلودگی هوا بر بروز زوال عقل، حیاتی است.

در سال‌های اخیر، دانشمندان دریافتند که آلودگی هوا یکی از خطرناک‌ترین تهدیدها برای سلامت انسان است و نشان داده‌اند که این آلودگی در بروز سرطان، بیماری‌های قلبی، دیابت و بسیاری از مشکلات بهداشتی دیگر نقش دارد.

اکنون دانشمندان در موسسه فرانسیس کریک (Francis Crick) قرار است به بررسی ارتباط آلودگی هوا با پدیده زوال عصبی بپردازند.

این پروژه تحقیقاتی با عنوان «سرعت» (Rapid) که از سوی خیریه «مقابله با زوال عقل» تامین مالی شده است، از روز دوشنبه ۳۰ مهر به‌طور رسمی آغاز خواهد شد.

ذرات کوچک آلاینده چطور منجر به زوال عقل می‌شوند؟

پروژه سرعت شامل بررسی دقیق فرآیندهایی است که ذرات کوچک آلاینده می‌توانند منجر به زوال عقل شوند.

این تحقیق می‌تواند بینشی کلی درباره چگونگی تاثیر ذرات معلق در هوا بر بروز بیماری‌ها ارائه دهد و همچنین به توسعه داروهای جدید برای مقابله با پیشرفت شرایطی مانند بیماری آلزایمر کمک کند.

پروفسور چارلز سوانتون، معاون مدیر بالینی موسسه کرک و از مدیران این پروژه گفت: «آلودگی هوا معمولا با زوال عقل مرتبط نیست. با این حال، اپیدمیولوژیست‌ها به‌تازگی دریافته‌اند که ذرات موجود در هوا کاملا با خطر بیماری‌های نورودژنراتیو (زوال عصبی) مرتبط هستند.»

او افزود: «ما می‌خواهیم دقیقا بفهمیم که چگونه ذرات ریز در هوا می‌توانند تاثیرات عمیقی بر مغز ما داشته باشند و از این دانش برای توسعه داروهای جدیدی برای درمان زوال عقل استفاده کنیم.»

یک نوع کلیدی از آلودگی هوا، شامل معلق‌های ریز ذرات جامد و قطرات مایع است.

این ذرات از اگزوز خودروها و کامیون‌ها، کارخانه‌ها، گرد و غبار، گرده‌ها، آتش‌فشان‌ها، آتش‌سوزی‌های جنگلی و منابع دیگر تولید می‌شوند و به‌عنوان ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری یا به‌طور ساده PM2/5 شناخته می‌شوند.

این ذرات دارای قطری کمتر از ۲.۵ میلیونیم متر هستند که حدود ۳۰ برابر نازک‌تر از موی انسان است و به‌قدری کوچک‌اند که می‌توانند به عمق بدن انسان نفوذ کنند.

در مورد زوال عقل، پی‌ام۲.۵‌ها هنگام تنفس و از طریق پیاز بویایی (olfactory bulb) وارد مغز می‌شوند.

پیاز بویایی یک ساختار عصبی در مغز است که در بالای حفره بینی قرار دارد و سیگنال‌های بویایی را از گیرنده‌های موجود در بینی دریافت کرده و پردازش می‌کند. این بخش، نقش مهمی در درک و تشخیص بوها دارد.

به گفته پروفسور سوانتون، به نظر می‌رسد که پی‌ام۲.۵‌ها در مغز، از سوی سلول‌های ایمنی در سیستم عصبی مرکزی جذب می‌شوند و پس از آن است که احتمالا زوال عصبی آغاز می‌شود.

با این حال، این که این فرآیند چگونه پیش می‌رود و منجر به زوال عقل می‌شود، هنوز روشن نیست.

100%

درک دقیق این فرایند، یکی از اهداف اصلی پروژه سرعت است تا بفهمیم چگونه پی‌ام۲.۵‌ها موجب تشکیل توده‌هایی در بافت مغز می‌شوند که نشانه مشخص بیماری آلزایمر است.

سونیا گاندی، رییس آزمایشگاه زیست‌شناسی زوال عصبی در موسسه کرک و دانشگاه کالج لندن گفت: «ما شواهد خوبی از ارتباط بین قرارگیری در معرض ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری و بیماری‌های مغزی مانند آلزایمر و پارکینسون داریم. اما هنوز نمی‌دانیم که آیا این ذرات واقعا زوال عصبی را به‌طور مستقیم تحریک می‌کنند یا تنها فرایندی را که در افراد آسیب‌پذیر در حال وقوع است، تسریع می‌کنند.»

پژوهشگران موسسه کرک بر این باورند که آلودگی هوا از طریق سه مکانیسم مختلف می‌تواند باعث زوال عقل شود؛ بر اساس یکی از این مکانیسم‌ها، ذرات معلق ۲.۵ میکرومتری ممکن است به‌طور مستقیم فرآیند تجمع پروتئین‌ها را در مغز تسریع کنند و باعث بروز آلزایمر شوند.

به عبارت دیگر، ممکن است ورود ذرات معلق با توانایی مغز در پاکسازی توده‌های پروتئینی تداخل ایجاد کند.

به بیانی ساده، این ذرات ۲.۵ میکرومتری با سیستم پاکسازی سلول‌های بدن تداخل دارند و باعث می‌شوند حذف پروتئین‌های عامل بیماری‌هایی مانند آلزایمر، دشوارتر شود.

سومین نظریه این است که پی‌ام۲.۵‌ها به وسیله سلول‌های ایمنی مغز به نام میکروگلیا جذب و احتمالا باعث می‌شوند که این سلول‌ها، واکنشی التهابی را ایجاد و آغاز زوال عقل را تسریع کنند.

پژوهشگران برای تشخیص اینکه کدام مکانیسم در بروز زوال عقل نقش دارد، بر آزمایش‌های درون‌کشتگاهی روی سلول‌های بنیادی انسانی و همچنین مدل‌های حیوانی تمرکز خواهند کرد.

سونیا گاندی در همین زمینه گفت: «زمانی که این مکانیسم‌ها را با جزییات بیشتری درک کنیم، می‌توانیم از این دانش برای توسعه درمان‌هایی استفاده کنیم که تاثیر آلودگی‌های هوا را کاهش دهند.»

او اظهار امیدواری کرد که شاید روزی، بتوانیم از اثرات محیط بر بیماری‌های مغزی پیشگیری کنیم.

یک تحقیق جدید: امواج گرما زوال عقل را تشدید می‌کند

۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۲۰:۴۹ (‎+۱ گرینویچ)
100%

یافته‌های یک پژوهش جدید با موضوع تغییرات آب و هوایی نشان داد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض دمای شدید با افت شناختی، بیماری‌های کلیوی و سرطان پوست مرتبط است و امواج گرما می‌تواند مشکلات سلامت روان و شیوع بیماری‌های عفونی را تشدید کند.

این تحقیق که از سوی پژوهش‌گران دانشگاه بریستول بریتانیا انجام شد، شامل نظرات دانشمندان برجسته آب و هوا، هواشناسان و پزشکان بهداشت عمومی است.

بر اساس یافته‌های این پژوهش، قرار گرفتن طولانی‌مدت در دمای شدید ارتباط مستقیمی با زوال‌ شناختی، بیماری کلیوی، سرطان پوست و گسترش بیماری‌های عفونی دارد.

دان میچل، نویسنده اصلی این پژوهش، اعلام کرد محققان از برخی «پیوندهای قوی» میان این بیماری‌ها و امواج گرما آگاه هستند و این امر «موجب نگرانی قابل توجهی» شده است.

سخنگوی دانشگاه بریستول گفت: «در حالی که تاثیر منفی تغییرات آب و هوایی بر سلامت قلب و ریه به طور گسترده‌ای شناخته شده، این تحقیق تصویر جامع‌تری از پیامدهای مرتبط ارائه می‌دهد.»

کارشناسان دریافتند که «تکرار و افزایش تغییرات آب و هوایی، مانند موج گرما و سیل، مشکلات سلامت روانی و گسترش بیماری‌های عفونی را تشدید می‌کند.»

زنگ خطر بیماری‌های پنهان

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض گرما می‌تواند خواب را مختل کند که این امر با زوال شناختی، بیماری آلزایمر و زوال عقل مرتبط است.

هوای سرد نیز ممکن است منجر به صدمات جسمی، مانند زمین خوردن یا تضعیف سلامت روانی، از جمله گوشه‌گیری شود و درد مفاصل و بی‌تحرکی را بر اثر نشستن و دراز کشیدن بیش از حد افزایش دهد.

میچل، استاد علوم آب و هوا در دانشگاه بریستول گفت: «این تحقیق عمدتا عوارض بالقوه بسیار جدی ناشی از قرار گرفتن طولانی‌مدت در معرض تغییرات آب و هوایی را نشان می‌دهد که تاکنون در ارزیابی‌های مشابه به آن پرداخته نشده است.»

او افزود که اطلاعات کافی در مورد اینکه چگونه دماهای گرم‌تر یا سیل مداوم ممکن است با بیماری‌های مختلف مرتبط باشد، وجود ندارد.

با این حال، این پژوهشگر تاکید کرد که فشار گرمایی مداوم و چندساله احتمالا بیماری‌های زمینه‌ای مانند بیماری‌های کلیوی را تشدید می‌کند اما برای تعیین اثرات بلندمدت آن، باید تحقیقات بیشتری انجام شود.

میچل ادامه داد: «با استفاده از نمونه بریتانیا ما زمینه را برای تجزیه و تحلیل کامل و جهانی ارتباط میان تغییرات آب و هوایی و سلامت فراهم کرده‌ایم.»

یونیس لو، یکی دیگر از نویسندگان این تحقیق گفت که گام‌های بعدی شامل تجزیه و تحلیل داده‌های بلندمدت بیشتر در کنار «عوامل دیگری است که در طول زمان بر سلامتی تاثیر می‌گذارند».

تغییرات اقلیمی ناشی از تغییر درازمدت میانگین دمای زمین است که شرایط آب و هوایی را عوض می‌کند.

در طول یک دهه گذشته، دمای زمین به طور متوسط ​​حدود ۱.۲ درجه سانتیگراد گرم‌تر از اواخر قرن ۱۹ بوده است.

اکنون تایید شده که گرمایش جهانی در دوره ۱۲ ماهه بین فوریه ۲۰۲۳ تا ژانویه ۲۰۲۴ از ۱.۵ درجه سانتیگراد فراتر رفته است.

پیامدهای افزایش دما که به دلیل تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیت‌های انسان رخ داده، با پدیده ال‌نینو تشدید و باعث شده سال ۲۰۲۳ گرم‌ترین سال ثبت شده در تاریخ باشد.