تاجزاده در این بیانیه نوشته است: «راهبردهای اشتباه و خطاهای محاسباتی رهبر، جمهوری اسلامی را در ضعیفترین و شکنندهترین وضعیت خود قرار داده است.»
او با اشاره به وضعیت اقتصادی، خدمات عمومی، بنبست سیاسی و تحریمهای خارجی، وضعیت فعلی کشور را بحرانی توصیف کرده و نسبت به «افزایش احتمال حمله نظامی» و «ادامه تحریمها» در صورت فقدان گفتوگو با آمریکا هشدار داده است.
این فعال سیاسی با انتقاد از سیاست خارجی جمهوری اسلامی و آنچه «دنیاناشناسی رهبر» خوانده، گفته است که سیاستهای علی خامنهای موجب شده قدرتهای جهانی در اعمال تحریم علیه ایران به اجماع برسند و راه برای حملات نظامی اسرائیل هموار شود.
این اولین بار نیست که تاجزاده از درون زندان خطاب به خامنهای یا درباره عملکرد او مینویسد.
این مقام سابق وزارت کشور در دولت خاتمی، پس از انتخابات ریاستجمهوری نیز در نامهای با عنوان «چرا رای ندادم، اما سکوت کردم؟»، رهبر جمهوری اسلامی را «مسبب اصلی اوضاع اسفبار کنونی» در ایران دانست و گفت اگر او در رویکرد خود تجدید نظر نکند، دولت مسعود پزشکیان همانند دولت دوم حسن روحانی کاری از پیش نخواهد برد.
پیش از این در ۲۷ تیر نیز ۱۷ نفر از چهرههای سرشناس مدنی و حقوق بشری ایران با انتشار بیانیهای با عنوان «ما نگران سرنوشت ایرانیم» هشدار دادند کشور در بحرانیترین دوره تاریخ معاصر قرار گرفته و تنها راه نجات، بازگرداندن حق تعیین سرنوشت به مردم از مسیر رفراندوم آزاد با نظارت نهادهای بینالمللی است.
امضاکنندگان این بیانیه با اشاره به تاثیرات مخرب جنگ اخیر میان جمهوری اسلامی و اسرائیل هشدار دادند سیاستهای پرهزینه حکمرانان ایران، کشور را به ورطه ناامنی، سرکوب و ویرانی سوق داده است.
در ۲۰ تیر هم میرحسین موسوی، از رهبران «جنبش سبز»، با انتشار بیانیهای از حصر خانگی، از «ایستادگی» مردم در جریان جنگ ۱۲ روزه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل تمجید کرد و با تاکید بر حق شهروندان برای تعیین سرنوشت خود، خواستار برگزاری همهپرسی در کشور شد.
پس از آن بیش از ۸۰۰ نفر از کنشگران سیاسی و مدنی داخل و خارج از ایران از جمله مصطفی تاجزاده، مهدی محمودیان و ابوالفضل قدیانی از طرح سیاسی موسوی برای برگزاری رفراندوم حمایت کردند.