طرح مهار نفوذ جمهوری اسلامی در آمریکای لاتین به مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد

دو نماینده جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا در اقدامی فراجناحی طرحی برای مقابله با نفوذ فزاینده جمهوری اسلامی و حزبالله در آمریکای لاتین ارائه کردهاند.
دو نماینده جمهوریخواه و دموکرات کنگره آمریکا در اقدامی فراجناحی طرحی برای مقابله با نفوذ فزاینده جمهوری اسلامی و حزبالله در آمریکای لاتین ارائه کردهاند.
جفرسون شرِوْ، نماینده جمهوریخواه ایالت ایندیانا و جاش گاتهایمر، نماینده دموکرات ایالت نیوجرسی در مجلس نمایندگان روز یکشنبه ۲۹ خرداد این طرح را معرفی کردند.
این طرح «قانون منع شبکههای خصمانه و افراطگرایان بیثباتکننده در آمریکای لاتین» نام دارد و هدف آن مقابله با گسترش عملیات تبلیغاتی، مذهبی و شبکههای نفوذ جمهوری اسلامی و عوامل نیابتی آن در نیمکره غربی عنوان شده است.
بر اساس این طرح، وزارت خارجه ایالات متحده موظف میشود استراتژیای مشخص برای مقابله با تبلیغات ضدآمریکایی و یهودستیزانه، فعالیتهای مبلغان وابسته و مراکز فرهنگی مرتبط با ایران و حزبالله در منطقه آمریکای لاتین تدوین کند.
شرِو در توضیح این طرح گفت: «به عنوان عضوی از کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، از تهدیدات فزایندهای که حکومت ایران در نیمکُره غربی آگاهم و این قانون در پاسخ به همین تهدیدات طراحی شده است.»
همتای دموکرات او، گاتهایمر نیز هشدار داد که ایران و حزبالله در حال گسترش شبکههای نیابتی خود در آمریکای لاتین هستند و این روند، میتواند به گسترش افراطگرایی و تضعیف دموکراسی در منطقه منجر شود.
البته این طرح برای تبدیل شدن به قانون باید چندین مرحله را طی کند. طرحهای ارائه شده از سوی نمایندگان مجلس نمایندگان ابتدا در کمیتههای تخصصی در مجلس نمایندگان بررسی میشوند. این کمیتهها درباره ارسال طرحها به صحن مجلس تصمیم میگیرند.
در صورت تصویب در کمیته، نمایندگان در صحن عمومی مجلس درباره آن بحث میکنند و سپس رایگیری انجام میشود. در صورتی که این طرح نظر اکثریت نمایندگان را جلب کند، به سنا فرستاده میشود و آنجا نیز باید فرآیند مشابهی را طی کند.
در نهایت وقتی نمایندگان در هر دو بخش کنگره به یک نسخه واحد از یک طرح رای دهند، آن قانون برای امضا به رئیسجمهور ارسال میشود.