سقوط یک جت جنگنده روی مدرسهای در بنگلادش ۳۱ کشته بر جای گذاشت
سقوط یک جت جنگنده نیروی هوایی بنگلادش روی مدرسهای در داکا، ۳۱ کشته بر جای گذاشت که عمده آنها کودکان بودند. در پی این حادثه، سوگواری ملی به خشم عمومی بدل شد و صدها دانشآموز در اعتراض به دولت موقت به خیابانها آمدند.
یک جت جنگنده F-7 BGI ساخت چین متعلق به نیروی هوایی بنگلادش، دوشنبه ۳۰ تیرماه به مدرسه و کالج «مایلاستون» برخورد کرد و منفجر شد.
دستکم ۲۵ نفر از کشتهشدگان کودکانی بودند که بسیاری از آنها زیر ۱۲ سال داشتند.
این دانشآموزان بر اثر شعلههای آتش و آوار ناشی از سقوط، در ساختمان مدرسه محبوس شدند.
تلاش امدادگران برای جستوجو میان آوار و بقایای سوخته ساختمانها در روز سهشنبه در شرایطی ادامه یافت، که ساکنان اندوهگین منطقه نظارهگر این صحنهها بودند.
به گفته ارتش بنگلادش، این جت از یک پایگاه هوایی نزدیک مدرسه برای انجام یک ماموریت آموزشی معمولی به پرواز درآمد، اما دچار نقص فنی شد.
خلبان که در میان کشتهشدگان است، تلاش کرد هواپیما را از مناطق مسکونی دور کند، اما در نهایت جت به محوطه مدرسه برخورد کرد.
ارتش بنگلادش سهشنبه در بیانیهای اعلام کرد ۳۱ نفر جان باختهاند و ۱۶۵ نفر در بیمارستانهای شهر بستری شدهاند.
وزارت بهداشت نیز اعلام کرد ۷۰ نفر همچنان تحت درمان هستند.
اعتراضهای ضد دولتی
دانشآموزان این مدرسه و دیگر مدارس اطراف هنگام بازدید دو مقام دولتی از محل حادثه، دست به اعتراض زدند و با فریاد «چرا برادران ما مردند؟ پاسخ میخواهیم!» خواستار برقراری عدالت شدند.
آنها خواستار اعلام رسمی اسامی کشتهشدگان و مجروحان، پرداخت غرامت از سوی نیروی هوایی به خانواده قربانیان، از رده خارج کردن جتهای قدیمی و پرخطر و بازنگری در شیوههای آموزش نیروی هوایی شدند.
در بیانیهای از دفتر مطبوعاتی محمد یونس، مدیر موقت کشور، آمده است که دولت، ارتش، مقامات مدرسه و بیمارستان در حال همکاری برای انتشار فهرست قربانیان هستند.
در این بیانیه همچنین آمده که به نیروی هوایی دستور داده خواهد شد تا از بهکارگیری هواپیماهای آموزشی در مناطق مسکونی خودداری کند.
در نقطهای دیگر از پایتخت، صدها دانشآموز معترض که برخی چوب به دست داشتند، دروازه اصلی دبیرخانه دولت مرکزی را شکستند و وارد محوطه آن شدند.
تصاویر تلویزیونی محلی نشان داد نیروهای پلیس با باتون به معترضان حمله کردند و آنها را بیرون راندند.
دولت بنگلادش به دلیل این سانحه، یک روز عزای عمومی اعلام کرد و پرچمها در این کشور به حالت نیمهافراشته درآمدند.
بنگلادش پس از آنکه شیخ حسینه، نخستوزیر وقت، در پی هفتهها اعتراضات خونین دانشجویی در مرداد سال گذشته ناچار به ترک کشور شد، با بیثباتی سیاسی روبهرو بوده است.
دولت موقت به رهبری محمد یونس، برنده جایزه نوبل، وعده داده است که سال آینده انتخابات را برگزار کند.
فشار احزاب سیاسی برای برگزاری زودهنگام انتخابات رو به افزایش است.