بسِنت در گفتوگو با شبکه سیانبیسی تصریح کرد تجارت آمریکا با چین «در وضعیت مناسبی قرار دارد» اما وقت آن رسیده که مسائل پیچیدهتری بررسی شود: «چین متاسفانه واردکننده عمده نفت تحریمشده از ایران و روسیه است. باید درباره این موضوعات و همچنین معضل مازاد ظرفیت چین صحبت کنیم.»
پیش از این گزارش شده بود در پی افزایش تقاضا در چین، صادرات نفت ایران به این کشور در ماه ژوئن رکورد تازهای ثبت کرده است.
بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، سفارش محمولههای نفتی بهویژه از سوی پالایشگاههای مستقل چین رشد چشمگیری داشتهاند.
بر اساس دادههای موسسه رهگیری دریایی ورتکسا (Vortexa)، از اول تا بیستم ژوئن ۲۰۲۵، چین هر روز بهطور متوسط بیش از ۱.۸ میلیون بشکه نفت خام ایران را وارد کرده است.
شرکت تحلیل داده کپلر (Kpler) نیز اعلام کرد صادرات نفت خام و میعانات ایران به چین تا تاریخ ۲۷ ژوئن به ۱.۴۶ میلیون بشکه در روز رسیده که نسبت به حدود یک میلیون بشکه در ماه می، افزایش چشمگیری نشان میدهد.
وزیر خزانهداری آمریکا در ادامه مصاحبه با شبکه سیانبیسی تاکید کرد دولت دونالد ترامپ بهجای تمرکز صرف بر ضربالاجل تعیینشده، به کیفیت توافقها اهمیت میدهد: «ما برای رسیدن به توافقهای ضعیف عجله نمیکنیم. آنچه مهم است، کیفیت توافقهاست نه زمانبندی آنها.»
بسِنت: مذاکرات واشینگتن با کشورهای مختلف به خوبی پیش میرود
به گفته بسِنت، مذاکرات با کشورهای مختلف «بهخوبی پیش میرود» و در مورد هرگونه تمدید مهلت اول اوت، تصمیمگیری نهایی با رییسجمهور است.
او هشدار داد اگر مذاکرات به نتیجه نرسد و تعرفههای تعلیقشده دوباره برقرار شود، ممکن است فشارهای اقتصادی بر طرفهای مقابل تشدید شود: «در صورت بازگشت تعرفهها، احتمال اعمال نرخهای بالاتر وجود دارد که کشورهای مقابل را مجبور به ارائه پیشنهادهای بهتر خواهد کرد.»
بسِنت همچنین تصریح کرد که اگر ایالات متحده تصمیم به اعمال تعرفههای ثانویه علیه روسیه بگیرد، تلاش خواهد کرد اروپا را نیز به اتخاذ همین مسیر ترغیب کند.
او درباره موضع آمریکا در قبال ژاپن نیز گفت: «دغدغه ما سیاست داخلی آن کشور نیست؛ بلکه رسیدن به بهترین توافق ممکن برای منافع آمریکاست.»
وزیران تجارت کشورهای عضو اتحادیه اروپا، ۲۳ تیر در بروکسل گرد هم آمدند تا درباره وضع غافلگیرکننده تعرفههای سنگین از سوی دولت ترامپ گفتوگو کنند.
لارس لوکه راسموسن، وزیر خارجه دانمارک، اعلام کرد که کشورهای عضو اتحادیه، تهدید رییسجمهوری ایالات متحده به اعمال تعرفه ۳۰ درصدی بر صادرات کالاهای این کشورها به آمریکا را «کاملا غیرقابلقبول» میدانند.
وضعیت بانک مرکزی آمریکا
در بخش دیگری از گفتوگو، وزیر خزانهداری آمریکا به وضعیت بانک مرکزی این کشور پرداخت و خواستار بازبینی عملکرد فدرالرزرو بهعنوان یک نهاد شد.
او با اشاره به «فضاسازی بیش از حد درباره تورم ناشی از تعرفهها»، تاکید کرد که تاکنون اثر معناداری بر شاخصهای قیمتی دیده نشده است.
بسِنت درباره احتمال برکناری جروم پاول از ریاست فدرالرزرو نیز گفت که در این مورد تصمیم نهایی با ترامپ است.
او اشاره کرد که دوره ریاست پاول در ماه می ۲۰۲۶ به پایان میرسد.
او با اشاره به پروژه پرهزینه بازسازی ساختمان مرکزی فدرالرزرو در واشینگتن و انتقاد اخیر ترامپ از این طرح، گفت که دوشنبهشب در مقر این نهاد سخنرانی خواهد کرد: «اگر این حجم از خطا در اداره هوانوردی رخ میداد، بررسی کامل انجام میشد؛ پس بانک مرکزی نیز باید بازبینی شود.»
بسِنت در پایان، کاهش نرخ بهره را ابزاری برای «آزادسازی بازار وامهای مسکن» دانست و گفت که در مورد احتمال معافیت هواپیماها از تعرفههای آینده، هنوز تصمیمگیری نهایی انجام نشده است.
او تاکید کرد: «تعرفهها میتوانند ابزار مؤثری برای تحقق اهداف سیاسی باشند.»