رسانهها و روایتها از قطع ۷۲ ساعته آب در برخی محلات شهرستان بهارستان خبر دادند.
یک شهروند با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال از قطع پیاپی آب در هفته گذشته در شهر کرج خبر داد و این وضعیت را نشانهای از سوءمدیریت نهادهای مسئول در جمهوری اسلامی عنوان کرد.
عباس علیآبادی، وزیر نیروی دولت پزشکیان، بدون اشاره به قطع آب شهروندان تهدید کرد دولت با «بدمصرفها» از طریق «واقعیکردن قیمت آب» برخورد میکند.
او گفت: «هزینه واقعی آب حتی برای افراد متمکن هم گزاف است.»
تقریبا از سهشنبه ۲۴ تیر، انتشار گزارشهای مردمی از قطع آب بهویژه در تهران آغاز شد.
این روند در چهارشنبه ادامه داشت و پنجشنبه، روزنامه هممیهن، چاپ تهران، از «جیرهبندی خاموش آب» در پایتخت خبر داد.
هممیهن نوشت: «آبفا قطع آب را تکذیب کرده و فقط به افت فشار اشاره میکند. با وجود این، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اعلام کرده که مردم باید به فکر خرید تانکر و مخزن آب باشند.»
با اینکه شهروندان پرشماری در تهران، قطع آب را از سهشنبه تجربه کردهاند، محسن اردکانی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران، چهارشنبه ۲۵ تیر بر این موضوع که آب پایتخت قطع نشده است، پافشاری کرد.
اردکانی گفت: «اگر ۲۰ درصد صرفهجویی در مصرف آب صورت گیرد، قطعی نخواهیم داشت و در غیر این صورت، وارد فاز قطعی آب خواهیم شد.»
یکی از مخاطبان ایراناینترنشنال با ارسال ویدیویی از قطع آب در منطقه ۱۷ تهران خبر داد.
به گفته او، از شامگاه جمعه ۲۷ تیر تاکنون آب به طور کامل قطع شده و ساکنان برای نیازهای اولیه از قبیل آشامیدن با مشکل روبهرو هستند.
آبفای تهران در سالهای گذشته مسئولیت تامین آب با کیفیت و فشار مناسب را به عهده شهروندان گذاشته است.
اسفند ۱۴۰۳، همزمان با انتشار گزارشهایی از افت شدید فشار آب در تهران، حسام خسروی، معاون بهرهبرداری و توسعه آب شرکت آبفای تهران، اعلام کرد این شرکت تنها مسئول تامین فشار آب تا طبقه دوم ساختمانها است و ساکنان طبقات بالاتر باید با نصب پمپ و مخزن، خود اقدام به تقویت فشار کنند.
اکنون نیز آبفای تهران اعلام کرده آب در تهران قطع نشده، بلکه دچار افت فشار شده است.
با وجود این تکذیبها، یک مخاطب ایراناینترنشنال در ویدیویی به قطع طولانیمدت آب در تهران اعتراض کرد و با اشاره به گرمای تابستان، این وضعیت را «تحملناپذیر» خواند.
او همچنین با انتقاد از اولویتهای حاکمیت، از تصمیم مقامها برای تامین آب مراسم اربعین در عراق در حالیکه مناطق مختلفی در ایران با کمآبی و بیآبی مواجه هستند، ابراز نارضایتی کرد.
قطع مکرر آب در جنوب شهر تهران
بررسیها نشان میدهند مناطق جنوبی و حاشیهای تهران با قطع مکرر آب دستوپنجه نرم میکنند.
مناطقی همچون صالحیه، پیشوا، برخی روستاهای کهریزک و باقرشهر، طی هفتههای اخیر با قطع آب مواجه بودهاند و در شماری از این مناطق، قطعی آب بهصورت برنامهریزی شده و شبانه انجام میشود.
در جریان قطعهای مکرر برق در تهران نیز روشن شد که برق محلات شمالی و مرکزی، کمتر از مناطق جنوبی و حاشیهای قطع شده است و مسئولان توانیر علت آن را «تبعات امنیتی و اهمیت بروز نارضایتی» در مناطق مرفه و مرکزی عنوان کردند.
شماری از شهروندان در پیامهای خود به ایراناینترنشنال، علاوه بر قطع آب، به مشکل وضعیت نامناسب آب آشامیدنی نیز اشاره کردند.
ویدیوی ارسال شده از سوی یک شهروند، رنگ تیره و گلآلود آب لولهکشی را پس از دو روز بیآبی نشان میدهد.
شهروندی دیگر، با ارسال ویدیویی مشابه به ایراناینترنشنال، نمونهای از کیفیت پایین آب لولهکشی را در اهواز نشان داد.
او از آلودگی آب آشامیدنی در این شهر انتقاد کرد.
گزارشهای رسیده به ایراناینترنشنال، کاهش کیفیت، قطع و افت فشار آب را دستکم در آذربایجان غربی، خراسان رضوی، خوزستان و تهران تایید میکند.
یک شهروند با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال، نسبت به قطع همزمان برق و آب در منطقه محل سکونتش اعتراض کرد.
او گفت که شبها آب ندارند و در طول روز نیز با قطع برق، عملا امکان دسترسی به آب بهطور کامل از بین میرود.