در آخرین نمونه، مصطفی کواکبیان، دبیرکل حزب مردمسالاری و نماینده سابق مجلس پنجشنبه شب ۱۹ تیرماه، گفت کاترین شکدم با ۱۲۰ نفر از افراد بسیار مهم مملکت «همخوابگی» داشته است؛ او با ذکر این روایت در یک برنامه تلویزیونی در صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت در بحث «نفوذیها» مطرح کردن موضوع مهاجران افغانستانی، تقلیل دادن سطح بحث است، چرا که نفوذ در لایههای بالا رخ داده است.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی تصریح کرد «نفوذیها» بیشتر از «انقلاب» صحبت و از آن دفاع میکنند.
کاترین شکدم که بود؟
کاترین پرز شکدم، اسلامشناس و پژوهشگری بود که بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ به دلیل گرویدن به اسلام، ارتباط نزدیکی با مقامات ارشد نظامی و سیاسی ایران برقرار کرد. بعدها روایتهایی غیررسمی مطرح شد مبنی بر اینکه او با هدف جاسوسی به این افراد نزدیک شده است. ادعاهایی هم درباره روابط جنسی او با برخی مقامات جمهوری اسلامی مطرح شده که هرگز تأیید نشده است. پیشتر برخی منابع تعداد این روابط را تا ۱۰۰ مورد عنوان کرده بودند.
صبح روزنامه هممیهن، شب کواکبیان
در حالیکه پنجشنبه شب، کواکبیان در صداوسیما موضوع شکدم را مطرح کرد، پنجشنبه صبح نیز، روزنامه اصلاحطلب هممیهن در سرمقاله خود با عنوان «نفوذیهای تحلیلی» جریانی که «تندرو» خوانده را به «نفوذ تحلیلی» متهم کرد و نوشت: «تجربه نشان داده که نفوذ تحلیلی در میان تندروها در حد اعلا وجود دارد. نمونههای آن کم نیست. کاترین شکدم را فراموش نکردهایم. خطر نفوذیهای تحلیلی، خطری وجودی است و خیلی بیش از خطر نفوذیهای اطلاعاتی و امنیتی است. این گزینه را دستکم نگیرید.»
عمادالدین باقی: نفوذیها زیر گوش شما هستند
همزمان با هممیهن، روزنامه اصلاحطلب اعتماد که صاحب امتیاز ان، الیاس حضرتی هم اکنون رئیس شورای اطلاعرسانی دولت بهشمار میرود، گفتههای عمادالدین باقی، موسس انجمن دفاع از حقوق زندانیان را پوشش داد. اعتماد به نقل از باقی نوشت: «اتفاقا نفوذیها زیر گوش خودتان [طعنه به جریان اصولگرا] هستند و طوری عمل میکنند که شما فکر میکنید که مریدتر و معتقدتر از آنها وجود ندارد.»
آذر منصوری: دستگاههای امنیتی پاسخگو باشند
۱۷ تیرماه نیز، آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات، با متهم کردن جریانی که او «تندرو» نامید، به دوقطبی کردن جامعه، از دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی خواست تا مشخص کنند چطور در یک روز بلندپایهترین فرماندهان نظامی و دانشمندان هستهای هدف قرار گرفته شدند؟
او نیز در اظهارات مشابه کواکبیان گفت محدود کردن نفوذ به اتباع بیگانه، «پاک کردن صورت مسئله نفوذ و جاسوسی» در جمهوریاسلامی است.
خیانت و نفوذ
اصلاحطلبان به دلیل شایعاتی درباره تلاش برای معرفی حسن روحانی در جریان جنگ ۱۲ روزه در غیاب علی خامنهای، به عنوان گزینه جانشینی خامنهای، از سوی جریان اصولگرا به شدت مورد انتقاد و اتهام قرار گرفتند.
اکنون اصلاحطلبان، جریان مقابل را به نفوذ متهم میکند و اصولگرایان با پیش کشیدن شایعات درباره تلاش اصلاحطلبان برای معرفی روحانی به عنوان نامزد جانشینی خامنهای و همچنین یادآوری بازداشت علیرضا اکبری، طرف مقابل را به «خیانت» و جاسوسی متهم میکنند.
استفاده از افغانستانیها در جنگ قدرت
هردوجریان اصولگرا و اصلاحطلب، به فراخور به مهاجران افغانستانی در ایران اتهاماتی را نسبت دادهاند. هشتم تیر، حسن طهماسبی، رئیس کل دادگستری یزد با اشاره به اینکه بسیاری از جاسوسان اسرائیل «از آسیای میانه و برخی کشورهای اروپایی» بودهاند، گفت که اتباع افغانستانی همکاری خوبی در کشف شبکههای جاسوسی داشتند.
با وجود اظهارات چهرههایی نظیر منصوری و باقی و رسانههایی چون هممیهن، وبسایت اصلاحطلب فراز، از شروع جریان بازداشت افغانستانیها در ایران، چندین مطلب در حمایت از این جریان منتشر کرده است. این وبسایت پیشتر نیز دهها مقاله در حمایت از اخراج افغانستانیها در ایران منتشر کرده است.
در همین حال، احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد، از جریان اصولگرایان، همواره از حامیان حضور مهاجران افغانستانی در ایران بوده است.
حمایت و مخالفت از حضور افغانستانیها در ایران، محدود به جریان سیاسی خاصی نیست. اما پس از جنگ ۱۲ روزه، هر کدام از دو جریان عمده در فضای سیاسی ایران، در تلاش هستند از موضوع مهاجران افغانستانی به نفع خود استفاده کند.
درگیری چهارسال پیش
همه اینها در حالی است که چهار سال پیش، تیرماه ۱۴۰۰، علی یونسی، وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی ضمن ابراز نگرانی از نفوذ اطلاعاتی اسرائیل در ساختار امنیتی جمهوریاسلامی، گفته بود: «جا دارد همه مسئولین نگران جانشان باشند.»
همان زمان پس از اظهارات یونسی، روزنامه کیهان که مدیرمسئول آن توسط خامنهای تعیین میشود با حمله شدید به یونسی او را به طیفی (اصلاحطلبان) منسوب کرد که «۲۰ سال نفوذ را انکار کردند» و با ذکر مواردی اصلاحطلبان را به ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با اسرائیل متهم کرد.
فضای حاکم بر ایران پس از جنگ ۱۲ روزه بار دیگر فرصتی ایجاد کرده تا جناحهای سیاسی وفادار به جمهوری اسلامی، به بهانههای مختلف یکدیگر را متهم کنند.