وکلای این خانواده که شامل یک زوج فلسطینی و ۴ فرزندشان است، گفتند آنها مجوز ورود به بریتانیا برای پیوستن به یکی از بستگانشان را که شهروند این کشور است، دریافت کردهاند.
یک دادگاه در لندن حدود هفت ماه پیش حکم داد که این خانواده باید اجازه ورود به بریتانیا را داشته باشند؛ حکمی که در ماه فوریه با انتقاد علنی کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا و نیز رهبر جریان مخالف، کِمی بَدنوک، روبهرو شد.
وکلای خانواده میگویند وزارت امور خارجه بریتانیا از ارائه کمک خودداری میکند، چون حاضر نیست از اسرائیل درخواست کند تا این خانواده اجازه پیدا کنند برای فرایند بیومتریک از غزه خارج شوند؛ چرا که در غزه مرکز فعال صدور ویزا وجود ندارد.
اشخاص برای سفر به بریتانیا، باید برای اخذ ویزا، در مراکز رسمی مورد تایید بریتانیا فرایند بیومتریک را طی کنند که شامل تشریفاتی نظیر انگشتنگاری و عکس برداری است.
تیم اوون، وکیل این خانواده فلسطینی، در دادگاه اعلام کرد که آنها از دادگاه عالی خواستهاند وزارت امور خارجه را وادار کند در این تصمیم تجدیدنظر کند.
اوون در اسناد ارائهشده به دادگاه گفت سه نفر از چهار فرزند خانواده اخیرا هنگام تلاش برای دریافت کمک بشردوستانه هدف تیراندازی قرار گرفتهاند و یکی از آنها نیز از ناحیه مچ دست در اثر ترکش گلوله تانک زخمی شده است.
او در دادگاه توضیح داد که یک «فرایند سطح کنسولی که از سوی اسرائیل برای خروج افراد از غزه ایجاد شده» وجود دارد، اما وزارت امور خارجه «حتی چنین درخواستی را مطرح نکرده است».
در مقابل وزارت امور خارجه بریتانیا میگوید تخلیه افراد از غزه فرایندی بسیار پیچیده است و این وزارتخانه فقط در موارد خاص میتواند حمایت ارائه دهد.
جولیان میلفورد، وکیل وزارت امور خارجه، در دادگاه گفت این وزارتخانه از حضور ۱۰ نفر در غزه با اجازه ورود بدون قید و شرط به بریتانیا و ۲۸ نفر دیگر با اجازه مشروط به انجام آزمایش بیومتریک آگاه است.
میلفورد به نقل از یکی از مقامهای وزارتخانه هشدار داد که باید در «مصرف سرمایه سیاسی و دیپلماتیک با اسرائیل و دیگران» در این موارد با احتیاط رفتار شود.
وکلای خانواده میگویند آنها نیز مانند تقریبا همه ۲.۳ میلیون ساکن غزه در پی جنگی که با حمله حماس به جنوب اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، آواره شدهاند؛ حملهای که حدود ۱۲۰۰ کشته و بیش از ۲۵۰ گروگان در اسرائیل برجا گذاشت و در پی آن، حمله اسرائیل به غزه، به گزارش رویترز به نقل از وزارت بهداشت حماس تاکنون جان بیش از ۵۷ هزار عضو حماس و ساکنان غزه را گرفته است.