ترامپ: در سفر نتانیاهو به آمریکا، نابودی برنامه هستهای ایران را جشن میگیریم

رییسجمهوری آمریکا در هنگام بازدید از «آلکاتراز تمساحها» در فلوریدا گفت که در سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل به ایالات متحده، نابودی برنامه هستهای حکومت ایران را جشن خواهند گرفت.
دونالد ترامپ گفت که شاید لازم باشد سیانان برای نشر اخبار دروغ درباره حمله به ایران، هدف پیگرد قرار بگیرد.
ترامپ: در دیدار با نتانیاهو درباره غزه و ایران گفتوگو میکنم
رییسجمهوری ایالات متحده، سهشنبه ۱۰ تیر اعلام کرد که در دیدار هفته آینده خود با نخستوزیر اسرائیل در کاخ سفید، با او درباره وضعیت در نوار غزه و شرایط ایران گفتوگو خواهد کرد.
ترامپ همچنین ابراز امیدواری کرد بهزودی توافقی برای آتشبس در غزه حاصل شود.
قرار است ترامپ دوشنبه آینده با نتانیاهو دیدار کند.
ران درمر، مقام ارشد اسرائیلی، در روزهای اخیر برای انجام رایزنیهای مقدماتی به واشینگتن سفر کرده است.
ترامپ و نتانیاهو در انجام یک عملیات نظامی علیه تأسیسات هستهای در ایران همکاری کردند. عملیاتی که با بمباران این تأسیسات بهوسیله بمبافکنهای بی-۲ آمریکایی به اوج رسید.
ترامپ بارها تکرار کرده که این حملات، توانمندی هستهای تهران را «به کلی نابود کرده» است. با این حال هنوز بر سر میزان خسارت وارده به برنامه هستهای جمهوری اسلامی، اختلافنظرهایی وجود دارد.
توافق با حماس
ترامپ گفت امیدوار است در روزهای آینده برای آتشبس و مبادله گروگانها میان اسرائیل و شبهنظامیان حماس که تحت حمایت تهران هستند، توافقی حاصل شود.
او در گفتوگو با خبرنگاران هنگام خروج از کاخ سفید برای سفر یکروزه به فلوریدا گفت: «امیدواریم این اتفاق بیفتد و منتظر هستیم که شاهدش باشیم. ما میخواهیم گروگانها آزاد شوند.»
حماس اعلام کرده آماده است گروگانهای باقیمانده در غزه را در چارچوب هر توافقی برای پایان دادن به جنگ آزاد کند؛ در حالی که اسرائیل میگوید جنگ تنها زمانی پایان خواهد یافت که حماس خلع سلاح و منحل شود.
حماس از خلع سلاح سر باز زده است.
جنگ در غزه پس از آن آغاز شد که نیروهای تحت رهبری حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ به اسرائیل حمله کردند، هزار و ۲۰۰ نفر را کشتند و ۲۵۱ نفر را گروگان گرفتند.
این ارقام بر اساس آمار رسمی اسرائیل ارائه شدهاند.
وزارت بهداشت غزه که زیر نظر حماس است، میگوید حمله نظامی اسرائیل از هفتم اکتبر تاکنون بیش از ۵۶ هزار فلسطینی را کشته است.
این عملیات همچنین موجب بحران گرسنگی، آوارگی کامل جمعیت نوار غزه و طرح اتهام نسلکشی علیه اسرائیل در دیوان بینالمللی دادگستری و اتهام ارتکاب جنایات جنگی در دیوان کیفری بینالمللی شده است.
اسرائیل این اتهامها را رد کرده است.