آلمان از احتمال احیای قانون خدمت اجباری سربازی در این کشور خبر داد

بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان، اعلام کرد در صورتی که ارتش این کشور با کمبود نیروی داوطلب مواجه شود، ممکن است طرح خدمت وظیفه عمومی از سال آینده مجددا به اجرا درآید.
پیستوریوس شنبه سوم خرداد در مصاحبه با روزنامه «فرانکفورتر آلگماینه سونتاگس تسایتونگ» گفت: «شیوه کار ما در ابتدا بر پایه مشارکت داوطلبانه استوار است. اما اگر زمانی فرا برسد که ظرفیت بیشتری نسبت به تعداد ثبتنامهای داوطلبانه داشته باشیم، ممکن است تصمیم بگیریم مشارکت [در نیروهای مسلح] را اجباری کنیم.»
در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، آلمان بهعنوان یکی از اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در تلاش است توان دفاعی خود را تقویت کند.
با این حال، بهنظر میرسد این کشور در جذب شمار کافی از نیروهای داوطلب با مشکل روبهرو خواهد شد.
ارتش آلمان اعلام کرده برای عمل به تعهدات خود در چارچوب ناتو، در سالهای آینده به حدود ۱۰۰ هزار سرباز جدید نیاز دارد.
در واکنش به تحولات اخیر، محافظهکاران آلمان که رهبری ائتلاف حاکم را در اختیار دارند، بودجه نظامی کشور را افزایش دادهاند و نسبت به بازگرداندن خدمت اجباری در ارتش که در سال ۲۰۱۱ لغو شده بود، اعلام آمادگی کردهاند.
شبکه خبری سیانان تیرماه ۱۴۰۳ گزارش داد در پی شدت گرفتن مناقشه اوکراین و همچنان افزایش تهدیدات روسیه در منطقه، تعدادی از کشورهای اروپایی تصمیم گرفتهاند دوره اجباری خدمت سربازی را احیا یا آن را طولانیتر کنند.

اول ژانویه ۲۰۲۶، تاریخ اجرای قانون جدید سربازی در آلمان؟
وزیر دفاع آلمان در ادامه اظهارات خود گفت در صورت تصویب نهایی، قانون جدید خدمت سربازی ممکن است از ابتدای سال ۲۰۲۶ به اجرا گذاشته شود.
دوم خرداد نیز آندریاس هنه، فرمانده یگان امنیت داخلی آلمان، از تلاشها برای جذب نیروهای جدید در ارتش این کشور حمایت کرد.
هنه افزود: «ما مسیر درستی را آغاز کردهایم، اما اکنون باید سرعت را افزایش دهیم؛ چه در زمینه تجهیزات، چه گسترش زیرساختها و مهمتر از همه، در تامین نیروی انسانی.»
نگرانی کشورهای اروپایی از شعلهورتر شدن آتش درگیریها در منطقه و احتمال رویارویی مستقیم با مسکو، آنها را به تجدید نظر در سیاستهای دفاعی و امنیتی خود واداشته است.
تعدادی از کشورهای اروپایی بعد از پایان جنگ سرد، دوره اجباری خدمت سربازی را ملغی کرده بودند، اما در سالیان اخیر برخی از آنها، بهویژه در مناطق اسکاندیناوی و بالتیک، خدمت سربازی را مجددا برقرار کردهاند.
کارستن بروئر، رییس ستاد کل نیروهای مسلح آلمان، ۱۹ فروردین هشدار داد روسیه ممکن است در سال ۲۰۲۹ به قلمروی ناتو حمله کند.
پیشتر در تیرماه ۱۴۰۳، روزنامه اشپیگل گزارش داد آلمان در حال برنامهریزی و فراهم کردن مقدمات لازم برای استقرار ۸۰۰ هزار نیرو در مناطق شرقی این کشور است تا در صورت وقوع جنگ با روسیه وارد عمل شوند.
در شرایطی که نگرانیها درباره تهدیدهای امنیتی در اروپا رو به افزایش است، سیاست خارجی دولت دونالد ترامپ به تردیدها در خصوص چشمانداز همکاریهای امنیتی و نظامی اروپا و آمریکا دامن زده است.