کره جنوبی از شلیک چندین موشک کروز از سوی کره شمالی خبر داد

وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد کره شمالی چندین موشک کروز به سوی دریای ژاپن شلیک کرده است. این اقدام تنها یک روز پس از حادثه در مراسم رونمایی از ناوشکن جدید این کشور انجام شد.

به گزارش ستاد مشترک ارتش کره جنوبی، این پرتاب‌ها صبح پنج‌شنبه اول خرداد از منطقه سوندوک در استان هامگیونگ جنوبی انجام شد و نشانه‌هایی از آمادگی قبلی برای این اقدام شناسایی شده بود.

مقام‌های نظامی کره جنوبی اعلام کردند تعداد دقیق و مشخصات فنی این موشک‌ها هنوز در حال بررسی است و در همکاری با نهادهای اطلاعاتی آمریکا، تحلیل‌های فنی دقیق‌تری در حال انجام است.

کره جنوبی اعلام کرد ارتش این کشور توان پاسخ‌گویی «قاطع و فراگیر» به هرگونه تحریک نظامی را حفظ کرده و تحرکات نظامی کره شمالی را به‌دقت زیر نظر دارد تا مانع از «برداشت اشتباه» پیونگ‌یانگ نسبت به وضعیت امنیتی منطقه شود.

پرتاب موشک‌ها هم‌زمان با حادثه در رونمایی ناوشکن جدید

آزمایش موشکی کره شمالی تنها یک روز پس از آن انجام شد که رسانه‌های دولتی این کشور اعلام کردند در مراسم به آب‌اندازی یک ناوشکن جدید، حادثه‌ای جدی رخ داده است.

خبرگزاری رسمی کره‌ شمالی در گزارشی اعلام کرد بخشی از بدنه زیرین کشتی هنگام به آب انداختن آسیب دیده و تعادل کلی ناوشکن از بین رفته است.

کیم جونگ‌اون، رهبر کره شمالی که خود شاهد این رویداد بود، آن را نتیجه «بی‌احتیاطی کامل» دانسته و گفته است این «اقدامی مجرمانه» بوده که «قابل تحمل نیست».

ناوشکن پنج هزار تنی جدید با نام «چو هیون» قرار بود یکی از مدرن‌ترین کشتی‌های جنگی نیروی دریایی کره شمالی باشد و گفته شده بود به تسلیحات پیشرفته، از جمله موشک‌های تاکتیکی، مجهز است.

دومین شلیک موشکی کره شمالی در کمتر از یک ماه

پرتاب موشک‌های کروز جدیدترین اقدام نظامی کره شمالی در هفته‌های اخیر محسوب می‌شود.

پیونگ‌یانگ ۱۹ اردیبهشت چند موشک بالستیک کوتاه‌برد را به سوی دریای ژاپن شلیک کرده بود.

به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، این آزمایش موشکی شامل بازرسی از قابلیت عملیاتی سیستم «ماشه هسته‌ای» بود و با هدف اطمینان از وضعیت واکنش سریع برای مقابله با شرایط حساس نظامی منطقه انجام شد.

در حالی که پرتاب موشک‌های بالستیک کره شمالی به‌طور فوری از سوی کره جنوبی اعلام می‌شود، موارد مربوط به موشک‌های کروز معمولا با تاخیر اعلام شده و حساسیت بین‌المللی کمتری نسبت به آن‌ها وجود دارد؛ هرچند استفاده از این تسلیحات همچنان تهدیدی برای ثبات منطقه‌ای به‌شمار می‌رود.