سرطان بایدن در مرحله چهارم؛ بیماری به استخوانها سرایت کرده است

در پی بروز علائم جسمی، دفتر جو بایدن، رییسجمهوری پیشین آمریکا، اعلام کرد که او به نوعی «سرطان پروستات تهاجمی و پیشرفته» مبتلا شده که به استخوانها سرایت کرده است. بایدن و خانوادهاش در حال بررسی گزینههای درمانی هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، بایدن ۸۲ ساله جمعه پس از بروز علائم ادراری تحت آزمایش قرار گرفت و پزشکان ابتلای او را به سرطان مرحله چهارم تایید کردند.
در بیانیه دفتر او آمده است: «با وجود تهاجمی بودن این نوع سرطان، خوشبختانه بیماری به هورمون حساس است و امکان مدیریت درمانی مؤثر وجود دارد.»
بایدن بامداد دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «سرطان بر زندگی همه ما تاثیر میگذارد. من و جیل هم مثل بسیاری از شما آموختهایم که در لحظات شکست، قویترین هستیم. سپاسگزار حمایت و محبتتان هستم.»
سرطانهایی که به سایر بخشهای بدن گسترش یافتهاند یا متاستاز دادهاند، در مرحله چهارم، یعنی پیشرفتهترین مرحله، طبقهبندی میشوند.
بیشتر موارد سرطان پروستات در مراحل ابتدایی تشخیص داده میشوند.
بر اساس دادههای مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا، از میان بیش از ۲۳۶ هزار مورد سرطان پروستات ثبتشده در سال ۲۰۲۱، حدود ۷۰ درصد در مراحل اولیه تشخیص داده شدند و تنها هشت درصد در مراحل پیشرفته و پس از گسترش به سایر اعضا تشخیص داده شدهاند.

دفتر بایدن همچنین اعلام کرد میزان «گلیسون»، شاخصی که برای سنجش شدت سرطان پروستات بهکار میرود در مورد او عدد ۹ از ۱۰ بوده است.
دکتر هربرت لپور، متخصص اورولوژی در دانشگاه نیویورک، گفت که نمره ۹ «بسیار پرخطر» محسوب میشود اما افزود بسیاری از بیماران با سرطان متاستاتیک، «پنج تا ۱۰ سال یا بیشتر» عمر میکنند.
دکتر کریس جورج، مدیر پزشکی مرکز سرطان در شبکه سلامت نورتوسترن نیز گفت زمانی که سرطان به استخوان سرایت میکند دیگر قابل درمان نیست اما راهکارهایی برای کنترل آن وجود دارد.
بایدن که در سال ۲۰۲۰ با ۷۸ سال سن مسنترین فردی بود که به ریاستجمهوری آمریکا رسید، سال گذشته پس از عملکردی ضعیف در یک مناظره با دونالد ترامپ، از نامزدی دوباره انصراف داد.
در هفتههای گذشته، برخی از دموکراتها بهصراحت گفتند که معرفی بایدن بهعنوان نامزد انتخابات ۲۰۲۴ اشتباه بود.
سناتور کریس مورفی، نماینده دموکرات آمریکا، در مصاحبهای پیش از اعلام خبر بیماری بایدن به شبکه انبیسی گفت: «دموکراتها باید زودتر به هشدار رایدهندگان گوش میدادند.»
بایدن پس از خروج از کاخ سفید حضور چندانی در انظار عمومی نداشت و تنها در چند مناسبت، از جمله مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس و یک سخنرانی در آوریل درباره برنامه تامین اجتماعی، دیده شد.
او همچنین در مصاحبههایی از عملکرد دولتش دفاع و گزارشها درباره افت شناختی در سال آخر ریاستجمهوریاش را رد کرد.
بایدن اوایل ماه جاری در برنامه تلویزیونی «ویو» درباره این گزارشها گفت: «نویسندگان اشتباه میکنند.»
کامالا هریس، معاون بایدن در زمان ریاستجمهوری، در بیانیهای نوشت: «او یک مبارز است و میدانم که این چالش را هم با همان قدرت، پایداری و امیدی که همیشه داشته، پشت سر خواهد گذاشت.»

واکنش مقامات آمریکایی به بیماری بایدن
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، در واکنش به این خبر در شبکه اجتماعی تروث نوشت: «ملانیا و من از شنیدن این خبر ناراحت شدیم. برای جیل و خانوادهاش گرمترین آرزوها را داریم و آرزو میکنیم جو بهسرعت بهبود یابد.»
دِبی واسِرمَن شولتز، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان از ایالت فلوریدا که خود نجاتیافته سرطان است، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بهعنوان کسی که این مسیر را طی کرده، میدانم شنیدن چنین خبری چقدر سخت است. بایدن یک جنگجوی بیباک است و مطمئنم با قدرت و متانت از پس این نبرد بر خواهد آمد. برای او و خانوادهاش مهر و حمایت میفرستم.»
مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان هم در همین شبکه اجتماعی از شنیدن این خبر ابراز تاسف کرد و افزود: « سرطان حقیقتا وحشتناک است. پدرم را در سال ۲۰۲۱ در اثر سرطان از دست دادم. برای جو و خانوادهاش دعا میکنم.»