پس از سه ماه محاصره، اسرائیل اجازه ورود کمک‌های «اساسی» به غزه را خواهد داد

در پی هشدارهای جهانی درباره قحطی و مرگ‌ومیر گسترده در غزه، اسرائیل اعلام کرد که پس از سه ماه محاصره این منطقه اجازه ورود میزان محدودی از کمک‌های بشردوستانه، شامل غذا به این منطقه را صادر خواهد کرد. در روزهای گذشته حملات ارتش اسرائیل به غزه شدت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل یک‌شنبه، ۲۸ اردیبهشت اعلام کرد که بحران گرسنگی در غزه، عملیات نظامی جدید اسرائیل به این منطقه را به خطر می‌اندازد، به همین دلیل کابینه‌اش ورود مقدار محدودی غذا به این منطقه را تصویب کرده است.

نحوه ورود این کمک‌ها و زمان دقیق آن هنوز مشخص نیست. اسرائیل از مدتی پیش به دنبال ایجاد یک سازوکار جدید برای توزیع کمک‌ها در غزه است. این تلاش‌ها با مخالفت نهادهای امدادرسان مواجه شد.

نتانیاهو تاکید کرده که اسرائیل نمی‌خواهد این کمک‌ها به دست حماس برسد و تلاش خواهد کرد تا از کنترل این گروه بر توزیع مواد غذایی جلوگیری کند.

آغاز دوباره عملیات نظامی در شمال و جنوب غزه

ارتش اسرائیل یک‌شنبه اعلام کرد که عملیات زمینی گسترده‌ای را در سراسر نوار غزه آغاز کرده است.

به گفته مقام‌های نظامی اسرائیل، هدف از این عملیات «قطع ارتباط» بخش‌های مختلف نوار غزه و از بین بردن زیرساخت‌های حماس است.

هم‌زمان با آغاز این عملیات، بمباران شدید هوایی دست‌کم ۱۰۳ کشته برجای گذاشته که به گفته مقام‌های درمانی، ده‌ها کودک و زن در میان قربانیان هستند.

در جنوب غزه و شهر خان یونس، حملات هوایی منجر به مرگ بیش از ۴۸ نفر شد. بیمارستان ناصر اعلام کرد که شمار قربانیان به حدی بود که شمارش دقیق اجساد ممکن نبود.

براساس اعلام وزارت بهداشت غزه، از زمان پایان آتش‌بس اخیر تاکنون نزدیک به سه هزار نفر در حملات جدید کشته شده‌اند.

بسیاری از خانواده‌ها ناگزیر به ترک خانه‌های خود شده‌اند و پناهگاه‌ها و مدارس نیز دیگر امنیتی برای آن‌ها فراهم نمی‌کنند.

در یکی از این حملات، دست‌کم ۹ عضو یک خانواده در جبالیا کشته شدند. در حمله‌ای دیگر، ۱۰ نفر از جمله هفت کودک جان خود را از دست دادند.

گفت‌وگوها در قطر بی‌نتیجه ماند

هم‌زمان با حملات جدید، تلاش‌های دیپلماتیک برای رسیدن به آتش‌بس در قطر ادامه یافت اما بدون نتیجه پایان گرفت.

اسرائیل خواستار آزادی گروگان‌ها و اخراج حماس از غزه در مقابل توقف جنگ است، اما حماس با هرگونه توافقی که منجر به خروج از غزه شود مخالفت کرده است.

در پی این تحولات، موج جدیدی از انتقادات جهانی نسبت به عملکرد اسرائیل و ناتوانی جامعه جهانی در توقف کشتار غیرنظامیان شکل گرفته است.

تنها در روز یک‌شنبه، بیش از ۴۳ نفر در شمال غزه کشته شدند که ۲۷ نفر از آن‌ها زنان و کودکان بودند.