ادامه کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» و تجمع خانوادههای زندانیان سیاسی محکوم به اعدام
شصتوهشتمین هفته کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» با اعتصاب غذای زندانیان عضو این کارزار در ۴۱ زندان کشور ادامه پیدا کرد. همزمان، گروهی از اعضای خانواده زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در یکی از پارکهای شهر تهران تجمع کردند.
اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بیانیه شصتوهشتمین هفته خود با اشاره به اجرای حکم اعدام بیش از ۹۶ زندانی در زندانهای سراسر کشور از ابتدای اردیبهشت تا کنون، اعلام کردند که این آمار نشان میدهد جمهوری اسلامی در این مدت بهطور میانگین روزانه دستکم چهار تن را به دار آویخته است.
آنها در بیانیه ۲۳ اردیبهشت خود با اشاره به صدور حکم اعدام برای پیمان فرحآور و احسان فریدی، دو زندانی سیاسی تاکید کردند که این احکام غیرانسانی بدون امکان دسترسی زندانیان به وکیل منتخب صادر شده است.
ایراناینترنشنال ۲۱ اردیبهشت گزارش داد که فریدی، دانشجوی دانشگاه تبریز از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «افساد فیالارض» به اعدام محکوم شده است.
پیمان فرحآور، شاعر و فعال اجتماعی، نیز ۱۶ اردیبهشت از سوی احمد درویشگفتار، رییس شعبه اول دادگاه انقلاب رشت به اتهام «بغی» و «محاربه» به اعدام محکوم شد.
طرح شکایت علیه صادر کنندگان احکام اعدام
اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بیانیه خود از نهادهای حقوق بشری و مخالفان اعدام درخواست کردند که با افشای چهره قضاتی که در صدور این احکام نقش دارند، در نهادهای مستقل حقوق بشری علیه آنان طرح شکایت کنند.
آنها با اشاره به اینکه در شرایطی حکومت از حل بحرانهای داخلی و خارجی خود عاجز مانده، شتاب اعدامها افزایش یافته است، تاکید کردند: «در هر گوشه از این سرزمین باید پرچم مبارزه با اعدام را برافراشت و صدای اعتراض را بلند کرد. نباید اجازه داد این حکومت جنایتکار جان شهروندان را بهراحتی بگیرد.»
زندانیان عضو این کارزار در پایان با گرامیداشت یاد برزان محمدی، زندانی سیاسی سابق و از حامیان این کارزار که هفته گذشته جان باخت، درگذشت او را به خانواده و تمامی همراهان کارزار تسلیت گفتند.
از دیگر سو، گلرخ ایرایی، زندانی سیاسی، در نامهای از زندان اوین در واکنش به حکم اعدام امیرحسین مقصودلو، خواننده مشهور با نام «تتلو»، نوشت: «مخالفت با اعدام به معنای دفاع از دیدگاههای سیاسی و باورهای محکوم به مرگ نیست و ما را در برابر مرزهای انسانیِ دریده شده از سوی محکوم پاسخگو نمیکند.»
او اضافه کرد: «مخالفت با هرگونه سلب حیات، نه حق، بلکه وظیفهمان است. اگر خود را مخالف اعدام میدانیم و خاستگاهمان توقف چرخهی کشتار حکومتی است.»
بیشتر بخوانید: وکیل امیر تتلو از ثبت درخواست اعاده دادرسی در پرونده این خواننده محکوم به اعدام خبر داد
تجمع نه به اعدام
ویدیوی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد گروهی از اعضای خانواده زندانیان سیاسی محکوم به اعدام، سهشنبه ۲۳ اردیبهشتماه همزمان با ادامه کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در یکی از پارکهای شهر تهران تجمع کردند.
حاضران در این تجمع شعارهایی از جمله «نه به اعدام»، سردادند و تصاویری از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام و پلاکاردهایی با شعارهای «لغو فوری حکم اعدام» دست گرفتند.
مادر یکی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام در این تجمع میگوید فرزند محکوم به اعدام خود را دو ماه است ندیده و مسئولان زندان تلفنهای او را هم قطع کردهاند.
کارزار نه به اعدام
اعتصاب غذای زندانیان عضو کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» از نهم بهمن ۱۴۰۲ با شدت گرفتن موج اعدامها در ایران، با درخواست توقف صدور و اجرای این احکام، از سوی زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج آغاز شد.
در هفتههای بعد، زندانهای دیگری به این کارزار پیوستند و اکنون در شصتوهشتمین هفته، زندانیان محبوس در ۴۱ زندان سراسر ایران دست به اعتصاب غذا زدهاند.
زندانهای اراک، اردبیل، ارومیه، ازبرم لاهیجان، اسدآباد اصفهان، اوین، بانه، برازجان، بم، بهبهان، تبریز، تهران بزرگ، چوبیندر قزوین، حویق تالش، خرمآباد، خورین ورامین، خوی، دستگرد اصفهان، دیزلآباد کرمانشاه، رامهرمز، رشت، رودسر، زاهدان، سپیدار اهواز، سقز، سلماس، سنندج، شیبان اهواز، طبس، عادلآباد شیراز، قائمشهر، قزلحصار کرج، کامیاران، کهنوج، گنبدکاووس، مرکزی کرج، مریوان، مشهد، میاندوآب، نظام شیراز و نقده، زندانهایی هستند که به این کارزار پیوستهاند.
در ماههای اخیر، افزایش شمار اجرای احکام اعدام و همچنین صدور و تایید احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران، با موجی از اعتراضات در داخل و خارج کشور روبهرو شده است.