احسان فریدی، زندانی سیاسی اهل تبریز، به اعدام محکوم شده است
بر اساس اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال، احسان فریدی، زندانی سیاسی اهل تبریز، از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب این شهر به اتهام «افساد فیالارض» به اعدام محکوم شده است.
فریدی ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ و در جریان مراجعه به شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز که شعبه ویژه رسیدگی به جرایم امنیتی است، بازداشت و به زندان این شهر منتقل شد.
او که ۲۲ سال سن دارد، در زمان دستگیری دانشجوی مهندسی ساخت و تولید دانشگاه تبریز بود.
علی شیخلو، رییس شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز، به استناد گزارش سازمان اطلاعات نیروی انتظامی و کیفرخواست دادسرا و بدون توجه به دفاعیات فریدی و حسن فرهودینیا، وکیل او، حکم اعدام او را در بهمنماه ۱۴۰۳ صادر کرد.
پرونده فریدی در مرحله تجدیدنظر هماکنون در دیوان عالی کشور در دست بررسی قرار دارد و رای تجدیدنظر هنوز صادر نشده است.
در ماههای اخیر، افزایش شمار اجرای احکام اعدام و همچنین صدور و تایید احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران، با موجی از اعتراضات در داخل و خارج از کشور روبهرو شده است.
اوایل اردیبهشتماه، منابع حقوق بشری گزارش دادند حدود ۶۰ نفر در زندانهای سراسر ایران با اتهامات سیاسی یا امنیتی زیر حکم اعدام هستند.
بیشتر بخوانید: منوچهر فلاح به بهانه خسارت زدن به ساختمان دادگستری رشت به اعدام محکوم شده است
بازپرس صادرکننده کیفرخواست فریدی به اتهام فساد اخراج شده است
اطلاعات رسیده به ایراناینترنشنال حاکی از آن است که فریدی نخستین بار ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ به دست سازمان اطلاعات نیروی انتظامی بازداشت و پس از نزدیک به یک ماه نگهداری در بازداشتگاه این سازمان، با قرار وثیقه آزاد شد.
او سپس در جریان رسیدگی قضایی به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به شش ماه زندان محکوم شد.
یک منبع آگاه به ایراناینترنشنال گفت با توجه به نبود مدارک و قرائن مستند در پرونده فریدی و همچنین سابقه دیوان عالی کشور در نقض احکام اعدام صادرشده از سوی شعبه سوم دادگاه انقلاب تبریز، خانواده و وکیل این زندانی سیاسی امیدوارند که دیوان این حکم را لغو کند.
به گفته این منبع مطلع، یکی از نکات قابلتوجه در پرونده فریدی، صدور کیفرخواست از سوی علی موسوی اقدم، بازپرس پیشین شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز است.
این منبع افزود موسوی اقدم «اول آذر ۱۴۰۳ و تنها نزدیک به سه ماه پس از صدور کیفرخواست برای احسان، به اتهام تشکیل باند فساد در دادگستری، دریافت رشوه، جعل سند و پروندهسازی، از سوی حفاظت قوه قضائیه بازداشت و پس از محکومیت در دادگاه، از دادگستری اخراج شد».
بیشتر بخوانید: با گذشت ۱۵ سال، هنوز محل دفن فرزاد کمانگر و ۴ زندانی سیاسی اعدامشده دیگر مشخص نیست
سازمان حقوق بشر ایران پیشتر گزارش داد در سه ماه نخست سال ۲۰۲۵، دستکم ۲۳۰ نفر شامل ۲۲۲ مرد و هشت زن در زندانهای ایران اعدام شدند؛ آماری که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته میلادی بیش از دو برابر افزایش یافته است.