ویدیوی رسیده به ایراناینترنشنال نشان میدهد حاضران در این تجمع که سهشنبه ۱۶ اردیبهشت برگزار شد، عکسهایی از زندانیان سیاسی محکوم به اعدام و پلاکاردهایی با شعارهایی همچون «لغو فوری حکم اعدام» دست گرفتند. آنها فریاد «نه به اعدام» سردادند و خواستار لغو احکام مرگ تمامی زندانیان محکوم به اعدام در ایران شدند.
در هفتهها و ماههای گذشته نیز تجمعات مشابهی در مقابل زندان اوین در تهران و دیگر شهرهای ایران شکل گرفت.
همزمان با تجمع این خانوادهها، کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در شصتوهفتمین هفته با اعتصاب غذای زندانیان عضو این کارزار در ۴۱ زندان کشور ادامه پیدا کرد.
اعضای این کارزار در بیانیه این هفته خود با بیان اینکه «حکومت اعدام و سرکوب در هفتهای که گذشت ۲۹ زندانی را به دار آویخت»، اعلام کردند که از ابتدای سال ۱۴۰۴ تاکنون دستکم ۱۵۴ تن به دار آویخته شدهاند.
این بیانیه با اشاره به اینکه «حاکمان مستبد در اقدامی سبعانه»، یک شهروند به نام «عظیم فرخوند» را با شلیک گلوله جنگی به قتل رساندند، از او به عنوان اولین جانباخته «نه به اعدام» از ابتدای شروع کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» نام بردند.
آنها با بیان اینکه یاد فرخوند را گرامی میدارند، تاکید کردند: «تا زمانی که این حکومت بر سر قدرت است، به هیچ قیمتی از اعدام کوتاه نمیآید.»
اعضای کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» در بخش دیگری از بیانیه خود هشدار دادند در موقعیت کنونی که حکومت ایران در «بنبستهای داخلی و بینالمللی» قرار گرفته، از اعدام بهعنوان «اصلیترین عامل سرکوب» استفاده میکند تا به این ترتیب «مانع شکلگیری حرکتهای اعتراضی و قیام مردم به ستوه آمده» شود.
آنها در پایان با تاکید بر اینکه ضروری است نهادها و سازمانهای حقوق بشری بینالمللی، دولتهای خود را ملزم کنند که روابطشان با حکومت ایران را مشروط به لغو اعدام کنند، اضافه کردند: «حربه اعدام در دست این استبداد از هر سلاحی خطرناکتر است.»
این زندانیان بار دیگر از تمام اقشار جامعه درخواست کردند تا به هر شکل ممکن، متحد و یکصدا علیه اعدام بایستند.
کارزار نه به اعدام
اعتصاب غذای زندانیان عضو کارزار «سهشنبههای نه به اعدام» از نهم بهمن ۱۴۰۲ با شدت گرفتن موج اعدامها در ایران، با درخواست توقف صدور و اجرای این احکام، از سوی زندانیان سیاسی محبوس در زندان قزلحصار کرج آغاز شد.
در هفتههای بعد، زندانهای دیگری به این کارزار پیوستند و اکنون در شصتوهفتمین هفته، زندانیان محبوس در ۴۱ زندان سراسر ایران دست به اعتصاب غذا زدهاند.
زندانهای اراک، اردبیل، ارومیه، ازبرم لاهیجان، اسدآباد اصفهان، اوین، بانه، برازجان، بم، بهبهان، تبریز، تهران بزرگ، چوبیندر قزوین، حویق تالش، خرمآباد، خورین ورامین، خوی، دستگرد اصفهان، دیزلآباد کرمانشاه، رامهرمز، رشت، رودسر، زاهدان، سپیدار اهواز، سقز، سلماس، سنندج، شیبان اهواز، طبس، عادلآباد شیراز، قائمشهر، قزلحصار کرج، کامیاران، کهنوج، گنبدکاووس، مرکزی کرج، مریوان، مشهد، میاندوآب، نظام شیراز و نقده، زندانهایی هستند که به این کارزار پیوستهاند.
در ماههای اخیر، افزایش شمار اجرای احکام اعدام و همچنین صدور و تایید احکام اعدام برای زندانیان سیاسی در ایران، با موجی از اعتراضات در داخل و خارج کشور روبهرو شده است.