اندیشکده هنری جکسون، بازوی نظامی حکومت ایران را متهم کرده است که نه تنها به ترویج افراطگرایی در این کشور میپردازد، بلکه از طریق همکاری با باندهای جنایتکار، مشغول جاسوسی و ارعاب مخالفان خود در خاک بریتانیا است.
باراک سینر، نویسنده این گزارش، تاکید کرده است که در حال حاضر، برگزاری مراسمها و رویدادهای مرتبط با سپاه در خاک بریتانیا، فضایی برای تبلیغ خشونت، ستایش اقدامات خشونتآمیز علیه اقلیتها و ترویج افراطگرایی فراهم کرده است.
به نوشته او، دلیل این امر تعارضهایی است که گاه میان قوانین مربوط به تحریمها و قوانین ضد تروریسم بریتانیا وجود دارد.
در گزارش جدید اندیشکده هنری جکسون که چهارشنبه، ۱۰ اردیبهشت منتشر شد، «عوامل سپاه نهتنها در داخل بریتانیا به ترویج افراطگرایی میپردازند، بلکه از طریق همکاری با باندهای جنایتکار، به جاسوسی و ارعاب مخالفان رژیم ایران در خاک بریتانیا مشغولاند. حتی سپاه دست به طراحی عملیات ترور در خاک بریتانیا زده است. در ژانویه ۲۰۲۴، سپاه قصد داشت دو روزنامهنگار ایرانی- بریتانیایی شاغل در شبکه ایراناینترنشنال را ترور کند. به همین دلیل، سپاه پاسداران یک تهدید جدی برای امنیت ملی بریتانیا محسوب میشود.»
اندیشکده هنری جکسون با استناد به یک گزارش پیشین خود که در سال ۲۰۲۵ منتشر شد، افزوده است: «علیرغم وضع تحریمها علیه سپاه، این تحریمها اغلب بهطور کامل و موثر اجرا نمیشوند. بنابراین، قانون مبارزه با تروریسم بریتانیا مصوب سال ۲۰۰۰ باید بهگونهای تفسیر شود که نه فقط شامل تروریسم داخلی شود بلکه تروریسم بینالمللی را نیز در بگیرد.»
بهنوشته سینر، چنین تفسیری باعث خواهد شد این قانون در کنار قانون تحریمها و مقابله با پولشویی مصوب ۲۰۱۸ و قانون امنیت ملی مصوب ۲۰۲۳ بهعنوان یک مکمل عمل کند.
در این گزارش گفته شده است: «بازوی نظامی حکومت ایران، بهعنوان بخشی از ماموریت خود برای صدور انقلاب اسلامی به سراسر جهان، از طریق گروههای نیابتی مانند حماس و حزبالله، به حمایت مستقیم از تروریسم میپردازد. دولت بریتانیا تحریمهایی علیه سپاه وضع کرده و حزب کارگر نیز، زمانی که در جایگاه اپوزیسیون بود، بهشدت خواستار قرار گرفتن نام سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی بود. اما اکنون که این حزب قدرت را در دست دارد، در این اقدام تعلل میکند و از تروریستی اعلام کردن رسمی سپاه خودداری کرده است.»
در گزارش اندیشکده هنری جکسون با اشاره به تروریستی خوانده شدن سپاه از سوی آمریکا، کانادا و سوئد، از خودداری بریتانیا از انجام اقدامی مشابه انتقاد و تاکید شده است که «دولت بریتانیا باید سیاست خارجی خود را با منافع امنیت داخلیاش هماهنگ کند و سپاه پاسداران را بهطور رسمی بهعنوان یک سازمان تروریستی شناسایی کند. این اقدام نهتنها امنیت ملی بریتانیا را تقویت میکند، بلکه جایگاه این کشور را بهعنوان یک متحد قابل اعتماد برای ایالات متحده تثبیت خواهد کرد.»
مقابله با شبکه نفوذ خامنهای در بریتانیا
همزمان با انتشار این گزارش، رابرت جنریک، وزیر دادگستری در دولت سایه بریتانیا، با انتشار ویدیویی در شبکههای اجتماعی خواستار اقدام قاطع بریتانیا برای از بین بردن شبکه وابسته به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، و پایان دادن به افراطیگرایی اسلامی و یهودستیزی مورد حمایت جمهوری اسلامی در بریتانیا شد.
او درباره ضرورت مقابله با شبکه نفوذی که جمهوری اسلامی در بریتانیا به راه انداخته است، گفت: «من به عنوان وزیر دادگستری دولت سایه، میدانم که بریتانیا به چارچوب قانونی لازم برای از بین بردن شبکه مجهز است.»
او افزود: «من از دولت میخواهم که این شبکه را تعطیل و نمایندگان آنها را که در این فعالیت مخرب دخیل هستند، اخراج کند، تا اطمینان حاصل شود که بریتانیا به مرکزی برای افراطگرایی اسلامی و یهودستیزی تبدیل نمیشود و منطقهای آزاد از نفوذ خامنهای است.»