وبسایت سن، فعال در حوزه شیمی و مهندسی، به نقل از این استاد دانشگاه درباره مشاهده دود سیاهرنگ در ویدیوهای بندرعباس نوشت چنین تصاویری نشان میدهد مواد آلی نیز آتش گرفتهاند. با شدت گرفتن آتش، شعله به رنگ نارنجی روشن درمیآید که نشاندهنده حضور سدیم است.
این وبسایت افزود فرآیند سوختن پِرکلرات آمونیوم که ترکیبی از عامل اکسیدکننده (پِرکلرات) و عامل کاهنده (آمونیوم) است، بسیار پیچیده است. سلا این واکنش را «باغوحشی از محصولات گازی» مینامد. یکی از این محصولات دیاکسید نیتروژن است که میتواند دلیل رنگ نارنجی- قهوهای دود باشد.
او اشاره کرد که ممکن است هر دو ماده پِرکلرات سدیم و پِرکلرات آمونیوم داخل یک مخزن بوده باشند که یا به نقطه اشتعال رسیده یا به طریقی دیگر آتش گرفتهاند. دمای بالای آتشسوزی میتوانسته باعث انفجار شود.
وبسایت سن به نقل از استاد کالج لندن درباره انفجار بندرعباس نوشت: «وجود تنها یک مخزن از چنین مادهای در میان یک بندر کانتینری بهشدت شوکهکننده است.» او تاکید کرد که در بیشتر بنادر، مواد خطرناک از یکدیگر جدا نگه داشته میشوند.
تصاویر ماهوارهای از شدت انفجار خبر میدهند
تصاویر ماهوارهای که به دست ایراناینترنشنال رسیده، آثار انفجار را در یک محوطه ۵۰ هکتاری از بندر رجایی نشان میدهد. بخشی از تصویر به دلیل دود ناشی از انفجار قابل تشخیص نیست.
این تصاویر نشان میدهد محوطه سینا با گنجایش ۱۲ تا ۲۰ هزار کانتینر ۲۰ فوتی در بندر رجایی به طور کامل تخریب شده است.
مقامهای جمهوری اسلامی تنها تایید کردهاند که کالاهای منفجرشده در بندر، کد دیجیتال شناسایی نداشتهاند؛ در حالی که قانون گمرکی ایران ثبت دیجیتال را الزامی میداند.
در این بندر حدود ۱۳۰ هزار کانتینر نگهداری میشود و نبود زیرساختهای مناسب باعث شده روند ترخیص کالاها هفتهها به طول انجامد؛ مسئلهای که مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی نیز، در بازدید خود از بندرعباس پس از انفجار مهیب بندر رجایی به آن اشاره کرد.