دومین زورگیری از دانشجویان در کمتر از یک هفته

در تهران دو دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر هدف زورگیری قرار گرفتند. دو روز پیش هم یک دانشجوی دانشگاه «شهید بهشتی» هدف زورگیری قرار گرفت. سریال زورگیری از دانشجویان در حالی ادامه دارد که با وجود هشدارها، اقدامی عملی برای تامین امنیت آنان صورت نگرفته است.

در تازه‌ترین مورد، چهارشنبه سوم اردیبهشت ماه، حامد علی صادقی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر با اعلام خبر زورگیری از دو دانشجوی این دانشگاه گفت: «حادثه اخیر در منطقه‌ای رخ داده که سابقه زورگیری در آن وجود دارد و دو دانشجو هدف یک باند مشخص قرار گرفته بودند.»

او افزود: «زورگیری در خیابان خواجه عبدالله، نزدیک یکی از خوابگاه‌های دانشجویی رخ داده که به‌دلیل نورپردازی ضعیف و خلوت بودن، محل مناسبی برای تردد دانشجویان نیست. به‌همین دلیل دانشگاه پیش‌تر توصیه کرده بود دانشجویان از مسیرهای جایگزین و روشن‌تر استفاده کنند.»

۳۱ فروردین: حمله به دانشجوی دانشگاه «شهید بهشتی»

شامگاه جمعه ۳۱ فروردین ماه نیز یکی از دانشجویان دختر دانشگاه شهید بهشتی در منطقه ولنجک، حدود ۵۰ متری د‌رِ خوابگاه، مورد حمله و سرقت زورگیران قرار گرفت و در پی زورگیری و ضرب و جرح، دندان‌هایش شکست و تلفن همراه او به سرقت رفت.

بسیاری از دانشگاه‌های ایران، از جمله دانشگاه تهران، شریف و امیرکبیر، با وجود قرار داشتن در مناطق پرتردد شهری، از زیرساخت‌های امنیتی و ایمنی کافی برخوردار نیستند.

۲۴ بهمن ۱۴۰۳: قتل دانشجوی دانشگاه تهران

شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، در محله‌ای نزدیک به کوی دانشگاه تهران امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله دوره کارشناسی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران به‌دست سارقان و با سلاح سرد، هدف ضرب و جرح زورگیران قرار گرفت و کشته شد.

پس از آن، نهادهای صنفی دانشجویی، اعلام کردند نه تنها فضای اطراف خوابگاه دانشگاه تهران، بلکه خوابگاه سایر دانشگاه‌ها نیز امنیت ندارد و دانشجویان بارها درباره ناامن بودن معابر اطراف خوابگاه‌ها هشدار داده‌اند. با وجود این، اقدامی برای تامین امنیت انجام نشده است.

به دنبال جان باختن خالقی، دانشجویان دانشگاه تهران و برخی دیگر از دانشگاه‌های کشور بارها در اعتراض به قتل او و نبود امنیت در محیط‌های اطراف دانشگاه‌ها تجمع کردند.

۲۵ اسفند ۱۴۰۳: دانشجوی علوم پزشکی تهران

با وجود وعده‌ها برای تامین امنیت معابر اطراف دانشگاه‌ها و خوابگاه‌های دانشجویی، حدود یک ماه پس از قتل خالقی، شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی تهران اعلام کرد دو دانشجوی این دانشگاه در ایستگاه اتوبوس شماره ۱۶ اطراف خوابگاه کوی پسران مورد زورگیری قرار گرفتند و تلفن همراه یکی از آن‌ها سرقت شد.

شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی تهران در گزارشی با اشاره به این‌که این رویداد بامداد شنبه ۲۵ اسفندماه ۱۴۰۳ رخ داده است، به نقل از دانشجویان حادثه دیده نوشت آن‌ها پس از تهدید از سوی سارقان با سلاح سرد، از حراست کمک خواستند و به سمت درب خوابگاه رفتند.

سریال زورگیری‌ها در ایران محدود به دانشجویان و تهران نیست. ۳۱ فروردین ماه ویدیویی از حمله یک سارق به یک مادر، که کودک خود را به آغوش داشت، منتشر شد، که در آن فرد زورگیر گردنبند مادر را به سرقت می‌برد و مادر و کودک بر اثر حمله بر روی زمین می‌افتند.

هم‌زمان، عباسعلی بهدانی‌فرد، فرمانده انتظامی استان یزد، هم از بازداشت «دو باند پنج نفره که غیربومی و همچنین اتباع بودند» به اتهام زورگیری و موبایل‌قاپی خبر داد.