• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

رییس پیشین ام‌آی‌۶: جمهوری اسلامی تهدیدی برای یهودیان و مخالفان ایرانی در بریتانیاست

۱ فروردین ۱۴۰۴، ۲۰:۵۵ (‎+۰ گرینویچ)

ریچارد دیرلاو، رییس پیشین ام‌آی۶، سرویس اطلاعات مخفی برون‌مرزی بریتانیا، هشدار داد عوامل جمهوری اسلامی تهدیدی برای یهودیان بریتانیا و مخالفان جمهوری اسلامی ساکن این کشورند و از این که بریتانیا هنوز سپاه پاسداران را در لیست سازمان تروریستی شناخته شده قرار نداده است، انتقاد کرد.

دیرلاو در گفت‌وگویی با نشریه بریتانیایی جویش کرونیکل که جمعه منتشر شد، درباره حمایت جمهوری اسلامی از روحانیون شیعه تندرو در بریتانیا گفت: «احتمال دارد که برخی از این گروه‌های شیعه، افراطی‌ها و تروریست‌ها را پناه دهند.»

او که تا سال ۲۰۰۴ برای یک دوره پنج ساله رییس ام‌آی۶، سرویس اطلاعاتی مخفی برون‌مرزی بریتانیا بود، افزود: «سرویس‌های امنیتی از این مشکل به‌خوبی آگاه هستند.»

بیشتر بخوانید: هشدار بریتانیا درباره جاسوسی هکرهای جمهوری اسلامی از سیاسیون و خبرنگاران

دیرلاو با اشاره به این که ممکن است سپاه پاسداران در حال گزارش دادن در مورد فعالیت‌های مخالفان ایرانی جمهوری اسلامی و افراد داخل دیاسپورای ایرانی در بریتانیا باشد، گفت: «نفوذ آنها [عوامل جمهوری اسلامی] قابل توجه است. و سپاه در این نوع کارها خیلی خوب است.»

دیرلاو به طور مشخص، به تهدید سپاه برای جامعه یهودی بریتانیا اشاره کرد و گفت: «یک تهدید وجود دارد، یک مشکل وجود دارد، خواه این تهدید از طریق تحریک افراطی‌ها برای حمله به جامعه یهودی باشد، یا اینکه سازماندهی تظاهراتی باشد که جامعه یهودی را ترسانده و افراطی‌ها را تشویق کند.»

او افزود: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به‌ویژه در مناطقی که جوامع شیعه مسلمان وجود دارند، نفوذ زیادی دارد. این‌ها جوامعی هستند که به نوعی با جمهوری اسلامی هم‌دلی دارند و تا حدی رفتاری حامی جمهوری اسلامی از خود نشان می‌دهند. و یک یا دو مسجد از جمله در لندن وجود دارد که به عنوان مکان‌هایی با این ویژگی شناسایی شده‌اند.»

این اولین بار نیست که روسای پیشین سرویس مخفی برون‌مرزی بریتانیا درباره تهدید جمهوری اسلامی یا گروه‌های نیابتی‌اش در بریتانیا هشدار می‌دهد.

در مهرماه گذشته، یکی دیگر از روسای پیشین سرویس اطلاعات مخفی بریتانیا به سازمان‌های جاسوسی این کشور توصیه کرد که پس از مرگ رهبران حزب‌الله و حماس، «در حال آماده‌باش» قرار گیرند.

جان ساورز، دیگر رییس سابق ام‌آی‌۶ در مصاحبه‌ با شبکه اسکای نیوز در این زمینه به گروه‌های حزب‌الله و حماس اشاره کرد که هر دو تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند و گفت که این گروه‌ها ممکن است باعث حملات تروریستی در بریتانیا شوند.

بیشتر بخوانید: لندن از اعلام سپاه پاسداران به‌عنوان گروه تروریستی خودداری می‌کند

ساورز از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ رئیس سرویس مخفی بریتانیا بود و همچنین به عنوان سفیر بریتانیا در مصر کار می‌کرد.

در اسفندماه، دن جارویس، معاون امنیتی وزیر کشور بریتانیا، اعلام کرد هر شخصی که در خاک بریتانیا برای حکومت ایران کار می‌کند، در صورت عدم اعلام و معرفی و ثبت مشخصات خود، با مجازات زندان مواجه خواهد شد.

بریتانیا هشدار داده است اقدامات خصمانه جمهوری اسلامی بدون پاسخ نخواهد ماند.

انتقاد از طبقه‌بندی نشدن سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی در بریتانیا

دیرلاو همچنین در بخش دیگری از مصاحبه خود، جمهوری اسلامی را به عنوان «نیروی اصلی بی‌ثبات‌کننده در خاورمیانه» توصیف کرد.

او گفت شگفت‌انگیز است که دولت‌های متوالی در بریتانیا، سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی طبقه‌بندی نکرده‌اند.

بیشتر بخوانید: گزارش تلگراف از عزم حزب کارگر بریتانیا برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران

رییس پیشین سرویس مخفی برون‌مرزی بریتانیا افزود: «واقعا نمی‌فهمم چرا این کار را نکرده‌ایم. سپاه پاسداران سازمانی است که ایران از طریق آن جنگ‌های به اصطلاح "از فاصله دور" را انجام داده است. نیروی قدس بخشی از سپاه پاسداران است و آنها استفاده از این سازمان را به عنوان بخش اساسی سیاست ایران برای بی‌ثبات کردن و دخالت در امور دیگر کشورها قرار داده‌اند.»

او ادامه داد: «من دلایل وزارت خارجه بریتانیا برای عدم ممنوعیت سپاه پاسداران را می‌دانم، اما این سازمان باید مدت‌ها پیش به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شد.»

دیرلاو همچنین از آن‌چه که به آن «خط وزارت خارجه بریتانیا» در برخورد با ایران گفته انتقاد کرد.

او گفت: «اگر به هر نحوی شاهد پایان حکومت تئوکراتیک در ایران باشیم، خاورمیانه به شکلی متفاوت خواهد بود و کمتر به عنوان یک مشکل ژئوپولیتیکی و تهدید اساسی برای اسرائیل به حساب خواهد آمد.»

بیشتر بخوانید: مجرم شناخته شدن سرباز بریتانیایی متهم به جاسوسی برای سپاه پاسداران

اظهارات دیرلاو درباره نفوذ سپاه پاسداران در بریتانیا در شرایطی است که در آذرماه گذشته، هیات منصفه دادگاه دانیل عابد خلیفه، سرباز بریتانیایی، او را در مورد جمع‌آوری اطلاعات حساس برای افراد مرتبط با سپاه پاسداران مجرم شناخت.

خلیفه متهم شده که از سال‌ ۲۰۱۹ تا ژانویه ۲۰۲۲، با جمع‌آوری اطلاعات حساس و محرمانه ارتش بریتانیا، به ترکیه سفر کرده تا یک پاکت حاوی اطلاعات را در جایی که به او گفته شده بوده، در اختیار عوامل جمهوری اسلامی قرار دهد.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

آمریکا شبکه‌های مرتبط با پسر علی شمخانی و حزب‌الله لبنان را تحریم کرد
۱

آمریکا شبکه‌های مرتبط با پسر علی شمخانی و حزب‌الله لبنان را تحریم کرد

۲

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۳
تحلیل

چرا درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری عوارض تنگه هرمز یک افسانه است

۴
تحلیل

وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

۵

نفوذ جمهوری اسلامی و کارزار جمع‌آوری کمک‌های مالی شیعیان کشمیر پس از کشته شدن خامنه‌ای

Banner

انتخاب سردبیر

  • ترامپ در راه رسیدن به توافقی بهتر از برجام با چه موانعی روبه‌روست؟
    تحلیل

    ترامپ در راه رسیدن به توافقی بهتر از برجام با چه موانعی روبه‌روست؟

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

•
•
•

مطالب بیشتر

زمین‌لرزه‌ای در نزدیکی سایت هسته‌ای نطنز ایران رخ داد

۱ فروردین ۱۴۰۴، ۱۷:۲۸ (‎+۰ گرینویچ)

یک زمین‌لرزه به بزرگی ۵.۰ روز پنجشنبه در نزدیکی بادرود در مرکز ایران رخ داد و مناطقی در حدود ۲۶ کیلومتری تاسیسات هسته‌ای نطنز، اصلی‌ترین سایت غنی‌سازی اورانیوم کشور، را لرزاند. موسسه علوم و امنیت بین‌الملل، می‌گوید سانتریفیوژهای نطنز با سامانه‌های جداکننده ضربه نصب شده‌اند.

دومین لرزه، به بزرگی ۴.۵، تنها چند ساعت بعد در ساعت ۱۳:۰۳ به وقت محلی روی داد. به گزارش مرکز لرزه‌نگاری ایران، این زمین‌لرزه‌ها نگرانی‌هایی را درباره ایمنی سایت هسته‌ای مذکور برانگیخت.

در واکنش به این نگرانی‌ها، بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران، اعلام کرد این زمین‌لرزه‌ها هیچ تاثیری بر تاسیسات هسته‌ای نطنز نداشته‌اند.

او افزود: «سایت هسته‌ای نطنز طوری طراحی شده است که در برابر زمین‌لرزه‌هایی بسیار قوی‌تر از رویداد امروز مقاومت کند.»

دیوید آلبرایت، رئیس و موسس موسسه علوم و امنیت بین‌الملل، در شبکه ایکس نوشت این زمین‌لرزه در فاصله ۴۰ کیلومتری جنوب‌شرقی نظنر رخ داده است و بر اساس گزارش سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده، کانون آن در عمق ۱۰ کیلومتری بوده است.

آلبرایت همچنین با اشاره به این‌که این رویداد یک آزمایش هسته‌ای نبوده است، چراکه عمق آن برای یک آزمایش هسته‌ای زیاد و در منطقه‌ای پرجمعیت و دارای گسل‌های شناخته‌شده رخ داده است، گفت این رویداد یک حمله هسته‌ای هم نبوده است.

مقامات محلی از شکستن شیشه‌های چند ساختمان مسکونی در روستاهای اطراف خبر دادند، اما تاکنون گزارشی از تلفات جانی دریافت نشده است.

سایت نطنز که بیشتر بخش‌های آن در عمق زمین قرار دارد و کانون برنامه هسته‌ای جمهوری‌اسلامی است، پیش‌تر هدف خرابکاری قرار گرفته بود.

در ژوئیه ۲۰۲۰، انفجاری در کارگاه مونتاژ سانتریفیوژ در نطنز خسارت گسترده‌ای بر جا گذاشت که مقام‌های ایرانی بعدا آن را به اقدام خرابکارانه نسبت دادند.

کمتر از یک سال بعد، در آوریل ۲۰۲۱، دومین حادثه بزرگ در این سایت رخ داد که باز هم گفته شد نتیجه خرابکاری است و ایران مستقیما اسرائیل را متهم کرد.

حمله ۲۰۲۱ درست پس از راه‌اندازی سانتریفیوژهای پیشرفته جدید انجام شد. منابع اطلاعاتی آمریکا به نیویورک تایمز گفتند این حمله سیستم برق داخلی مستقل این تاسیسات را نابود کرد و روند غنی‌سازی را برای ماه‌ها به تعویق انداخت.

سال گذشته، یک حمله هوایی اسرائیل سامانه پدافند هوایی اس‌۳۰۰ را در نزدیکی اصفهان هدف قرار داد، استانی که سایت نطنز را نیز در خود جای داده است.

این زمین‌لرزه در شرایط حساسی رخ می‌دهد، زیرا مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی در هفته آینده برای برگزاری مذاکرات سطح بالا در واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای ایران و گزینه‌های دیپلماتیک احتمالی آماده می‌شوند.

با ادامه تنش‌ها، تحلیلگران هشدار می‌دهند حتی حوادث طبیعی در نزدیکی سایت‌های حساس هم می‌تواند بر اضطراب‌های ژئوپلیتیک بیفزاید.

نطنز در میانه توجه بین‌المللی و زیر ذره‌بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار دارد. این آژانس اخیرا نسبت به ذخایر اورانیوم ایران که نزدیک به درجه تسلیحاتی است، ابراز نگرانی کرده است.

تصاویر رسانه‌های دولتی، تیم‌های هلال احمر را نشان می‌دهد که در روستاهای اریسمان، جَریان و خَفر در نزدیکی نطنز در حال ارزیابی خسارت‌های ناشی از زمین‌لرزه برای هماهنگی کمک‌های اضطراری و عملیات بازسازی هستند.

روسیه از آنچه «حق ایران برای برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز» خواند، دفاع کرد

۱ فروردین ۱۴۰۴، ۱۳:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

مسکو از آنچه حق جمهوری اسلامی برای «داشتن برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز» خواند، دفاع و اعلام کرد که تهران مطابق با قوانین بین‌المللی عمل می‌کند. قرار است آمریکا و اسرائیل به زودی نشستی را درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی برگزار کنند.

خبرگزاری رویترز جمعه اول فروردین نوشت که روسیه اعلام کرده آماده است بین جمهوری اسلامی و دولت دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، میانجی‌گری کند.

مسکو از یک سو با تهران همکاری امنیتی و نظامی دارد و از سوی دیگر اکنون در حال بهبود روابط با واشینگتن است.

مساله ایران یکی از موضوعاتی بود که سه‌شنبه در تماس تلفنی اخیر میان ترامپ و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، مورد بحث قرار گرفت.

پس از آن کاخ سفید اعلام کرد که دو رییس‌جمهوری بر این نظر بوده‌اند که ایران هرگز نباید در موقعیتی باشد که بتواند اسرائیل را نابود کند.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین، جمعه در یک نشست خبری درباره واکنش روسیه به حملات احتمالی ایالات متحده و اسرائیل به زیرساخت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، گفت: «ما متقاعد شده‌ایم که مشکل برنامه هسته‌ای ایران باید به‌طور انحصاری از طریق راه‌های سیاسی و دیپلماتیک صلح‌آمیز حل شود.»

او افزود: «معتقدیم که هر چیز لازم برای این کار موجود است. تنها چیزی که نیاز است، اراده سیاسی است.»

کرملین ادعای جمهوری اسلامی درباره برنامه هسته‌ای‌اش را پذیرفته است

پسکوف گفت: «ثانیا، ایران مانند همه کشورهای دیگر، حق دارد بخش اتمی صلح‌آمیز خود و انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز را توسعه دهد و در این جهت گام‌های مهمی برداشته است. و همه این‌ها به‌طور دقیق مطابق با قوانین بین‌المللی در حال انجام است.»

او گفت که مسکو ادعاهای مکرر تهران را مبنی بر این‌که قصدی برای دست‌یابی به سلاح‌های هسته‌ای ندارد، پذیرفته است.

در ماه اسفند ۱۴۰۳، ترامپ در نامه‌ای به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، هشدار داد مقامات حکومت ایران با انتخاب بین توافق هسته‌ای با ایالات متحده یا مواجهه با اقدام نظامی احتمالی مواجه هستند.

جمهوری اسلامی در واکنش به این نامه اعلام کرد که «فرصت‌ها و همچنین تهدیدهای موجود در نامه او» را در نظر خواهد گرفت.

در دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ، ایالات متحده از توافق هسته‌ای میان جمهوری اسلامی و غرب (برجام) خارج و تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی بار دیگر اعمال و تشدید شد.

پس از آن، تهران از محدودیت‌های هسته‌ای موجود در این توافق تخطی کرد و به‌طور قابل توجهی از آن‌ها فراتر رفت.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ۲۵ اسفند هشدار داد تهران به نقطه عبور از «آستانه هسته‌ای» بسیار نزدیک شده است.

دیمیتری پسکوف
100%
دیمیتری پسکوف

مذاکرات آمریکا و اسرائیل

مقامات غربی نگرانند که اگر جمهوری اسلامی، علی‌رغم ادعاهایش، به سلاح هسته‌ای دست یابد، می‌تواند اسرائیل و تولیدکنندگان نفت حاشیه خلیج فارس را تهدید کند و یک مسابقه تسلیحاتی منطقه‌ای آغاز شود.

اسرائیل به وضوح اعلام کرده است می‌خواهد در هر اقدامی علیه جمهوری اسلامی با ایالات متحده همسو باشد.

پنج‌شنبه ۳۰ اسفند، وب‌سایت خبری اکسیوس به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک مقام آمریکایی گزارش داد هیات‌هایی از اسرائیل و آمریکا هفته آینده در کاخ سفید مذاکراتی راهبردی درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی برگزار خواهند کرد.

بر اساس این گزارش، مقامات اسرائیلی احتمال دست‌یابی به توافق با تهران را ضعیف می‌دانند و به همین دلیل، به دنبال هماهنگی با ایالات متحده برای اقدامات احتمالی در صورت افزایش تنش‌ها، از جمله گزینه‌های نظامی هستند.

موسسه تحقیقاتی آلما در اسرائیل ۲۹ اسفند با انتشار تصاویر ماهواره‌ای خبر داد جمهوری اسلامی پوشش پدافند هوایی خود را در اطراف تاسیسات نظامی پارچین و خجیر تقویت کرده است.

وب‌سایت شبکه ۱۴ اسرائیل با استناد به گزارش آلما نوشت تاسیسات خجیر و پارچین «بدون تردید اهداف مهمی هستند» و ممکن است هدف حملات احتمالی آمریکا یا اسرائیل قرار گیرند.

روزنامه نزدیک به حزب‌الله از نگرانی کشورهای عربی درباره حمله آمریکا به ایران خبر داد

۱ فروردین ۱۴۰۴، ۱۰:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

روزنامه لبنانی الاخبار، نزدیک به حزب‌الله، خبر داد که در نشست سران کشورهای عربی در ریاض در سوم اسفند و همچنین در نشستی در دوحه، فرضیه‌های مختلف درباره احتمال حمله آمریکا به ایران و هدف قرار گرفتن این کشورها در اقدام تلافی‌جویانه جمهوری اسلامی مطرح شده است.

بر اساس این گزارش که جمعه اول فروردین منتشر شد، موضوع حمله احتمالی مستقیم آمریکا به ایران و گزارش‌ها درباره آماده‌سازی لجستیکی در منطقه در نشست ریاض مطرح شده است.

الاخبار به نگرانی کشورهای عربی از فرضیه‌های مختلف اشاره کرده است؛ از جمله این‌که جمهوری اسلامی در تلافی حمله احتمالی آمریکا به تاسیسات نفتی خود، به پایگاه‌های آمریکا در کشورهای عربی و همچنین تاسیسات نفتی این کشورها حمله کند و همچنین جنگی گسترده‌تر در منطقه رخ دهد.

هم‌زمان، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در سخنرانی اول فروردین ماه خود گفت که آمریکا در مواجهه با حکومت ایران، هرگز با تهدید به جایی نخواهد رسید و بار دیگر تهدید کرد که اگر درگیری نظامی در بگیرد، جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.

از سوی دیگر دو هفته پیش از نشست ریاض، نشستی با حضور مقامات اطلاعاتی کشورهای منطقه و مستشاران کشورهای غربی در دوحه برگزار شد.

پیش از این روزنامه اسرائیلی هاآرتص از تلاش عربستان سعودی، امارات متحده عربی و برخی دیگر از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای جلوگیری از حمله احتمالی آمریکا به ایران خبر داده بود.

هاآرتص نوشته بود این کشورها هم به دلایل اقتصادی و هم نگرانی از واکنش متقابل جمهوری اسلامی، می‌کوشند با پیش بردن راه‌حلی دیپلماتیک، جلوی اقدام نظامی آمریکا را بگیرند.

بر اساس گزارش این روزنامه، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، نسبت به درخواست‌های کشورهای ثروتمند حاشیه خلیج فارس گوش شنواتری دارد و ممکن است یک محور مذاکره میان ایران و آمریکا، بدون حضور اسرائیل و با میانجی‌گری کشورهای عربی به‌وجود آید.

سران برخی کشورهای عربی، سوم اسفند در ریاض، پایتخت عربستان سعودی، در نشستی شرکت کردند تا طرحی برای بازسازی غزه تهیه کنند که هدف آن مقابله با پیشنهاد ترامپ درباره غزه است.

تکذیب آمادگی مصر برای پذیرش نیم میلیون فلسطینی

مصر موضوع گزارش‌ها درباره انتقال نیم میلیون نفر از ساکنان غزه به شمال سینا را تکذیب کرد.

روزنامه الاخبار در بخشی از گزارش روز جمعه خود خبر داد که مواضع مصر درباره پذیرش فلسطینیان ساکن غزه پس از طرح ترامپ تغییر کرده و عبدالفتاح السیسی، رییس‌جمهوری مصر، اعلام کرده است آماده پذیرش موقت نیم میلیون فلسطینی از غزه در شهری اختصاصی در شمال سینا است. این تعداد تقریبا معادل یک‌چهارم جمعیت نوار غزه است.

رییس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه ۱۶ بهمن‌ ضمن توصیف نوار غزه به‌عنوان «خرابه»، گفت ایالات متحده نوار غزه را تصرف خواهد کرد، مسئولیت پاک‌سازی بمب‌ها و سایر تسلیحات خطرناک باقی‌مانده در این منطقه را بر عهده خواهد گرفت و آن را به‌ لحاظ اقتصادی توسعه خواهد داد. طرحی مشابه آن‌چه جراد کوشنر، داماد ترامپ، حدود یک سال پیش مطرح کرده بود.

استیو ویتکاف، نماینده ویژه رییس‌جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه، هشتم اسفند گفت که بسیاری از کشورها با آمریکا تماس گرفته‌اند تا بخشی از راه‌حل دائمی برای ساکنان غزه باشند.

ویتکاف گفت طرح ترامپ به معنای اخراج ساکنان غزه نیست اما در مدت ۱۰ تا ۱۵ سال بازسازی این نوار، سکونت در آن غیرعملی است.

خامنه‌ای: اگر آمریکا خباثت کند، سیلی سختی خواهد خورد

۱ فروردین ۱۴۰۴، ۰۸:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)

رهبر جمهوری اسلامی در سخنرانی اول فروردین ماه خود گفت که آمریکا در مواجهه با حکومت ایران، هرگز با تهدید به جایی نخواهد رسید و بار دیگر تهدید کرد که اگر درگیری نظامی در بگیرد، جمهوری اسلامی پاسخ خواهد داد.

علی خامنه‌ای همچنین با اشاره به مواضع اسرائیل گفت: «ما شروع‌کننده هیچ جنگی نیستیم اما اگر کسی خباثتی کند، سیلی سختی خواهد خورد.»

او بدون اشاره به مصادیق گفت که مقامات آمریکایی سخنان متناقضی بیان می‌کنند.

خامنه‌ای به‌صورت مستقیم به نامه فرستاده شده از سوی دونالد ترامپ اشاره نکرد. او در سخنرانی ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ گفته بود که این نامه را دریافت نکرده است.

پیش از این و در برنامه‌ نوروزی صدا و سیمای جمهوری اسلامی، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، گفت که نامه ترامپ بیشتر جنبه تهدید دارد اما «او ادعا می‌کند فرصت‌هایی هم وجود دارد».

ساعاتی پیش از اظهارات عراقچی، وب‌سایت خبری اکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه نوشت که این نامه، «لحن سخت‌گیرانه و شدیدی» دارد و شامل یک ضرب‌الاجل دو‌‌ماهه برای دست‌یابی به توافق جدید هسته‌ای است.

خامنه‌ای اول فروردین ماه همچنین گفت: «در مبارزه حق و باطل، پیروزی با حق است اما جبهه حق هزینه می‌دهد. اتفاقات سال ۱۴۰۳ از این جنس بود.»

او اضافه کرد: «در سال ۱۴۰۳ شخصیت‌های ارزنده ایرانی و لبنانی از دست رفتند. این‌ها برای ما مصیبت بود.»

رهبر جمهوری اسلامی: نیازی به نایب نداریم

خامنه‌ای همچنین سخنان مقامات اروپا و آمریکا در ذکر نام گروه‌هایی در منطقه با عنوان «نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی» را «اهانت» به این گروه‌ها‌ خواند.

او تاکید کرد: «نیابتی یعنی چه؟ جمهوری اسلامی نیاز به نایب ندارد. آن‌ها خودشان انگیزه دارند و مقاومت می کنند.»

پس از ضربات متعدد آمریکا و اسرائیل به نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی طی یک سال گذشته، برخی از مقام‌های حکومتی گفته‌اند که این نیروها مستقل عمل می‌کنند.

خامنه‌ای دوم دی‌ ماه نیز انتساب گروه‌های شبه‌نظامی در منطقه به جمهوری اسلامی را رد کرد و گفت: «مرتب می‌گویند که جمهوری اسلامی نیروهای نیابتی خودش را در منطقه از دست داد، این هم یک غلط دیگر. جمهوری اسلامی نیروی نیابتی ندارد.»

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران نیز یک‌شنبه ۲۶ اسفند ۱۴۰۳، در یک سخنرانی حوثی‌های یمن (انصارالله) را یک گروه «مستقل» خواند که «تصمیمات راهبردی و عملیاتی را خودش انتخاب می‌کند».

این سخنان در حالی مطرح شده است که تهران در طول سال‌های گذشته همواره از حوثی‌های یمن و دیگر گروه‌های مسلح در عراق، لبنان و فلسطین حمایت مالی و تسلیحاتی گسترده‌ای کرده است.

خامنه‌ای: در برنامه‌ریزی اقتصادی نقشی ندارم

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنرانی خود گفت: «مردم ما با همه مشکلات اقتصادی از نظام دفاع کردند و دشمنان دیدند که ملت ایران به نظام جمهوری اسلامی علاقه‌مند است.»

او همچنین با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۳ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» افزود که تولید نیاز به سرمایه‌گذاری دارد اما: «تا می‌گوییم سرمایه‌گذاری ذهن برخی به سمت سرمایه‌ خارجی می‌رود.»

خامنه‌ای تاکید کرد که سرمایه‌گذاری باید داخلی باشد و سرمایه‌ها «دیگر به سمت کارهای مضر مثل خرید طلا و ارز» نرود.

او با وجود همه این دستورات و سخن گفتن درباره اقتصاد گفت که در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی دخالتی ندارد و این اقدامات، وظیفه دولت است.

رهبر جمهوری اسلامی سال ۱۴۰۳ را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» خوانده بود اما در این سال همه شاخص‌های اقتصادی در ایران نزول کرد. از جمله، بهمن ۱۴۰۳، تورم نقطه به نقطه خانوارهای کشور به ۳۵.۳ رسید؛ به این معنا که خانوارها به طور میانگین، ۳۵.۳ درصد بیشتر از بهمن ۱۴۰۲ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردند.

هیئت منصفه هر دو متهم را در تمامی اتهامات پرونده توطئه ترور مسیح علی‌نژاد مجرم شناخت

۳۰ اسفند ۱۴۰۳، ۲۳:۳۸ (‎+۰ گرینویچ)

هیئت منصفه دادگاه رسیدگی به پرونده توطئه ترور مسیح‎ علی‌نژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی ایرانی- آمریکایی، رفعت امیروف و پولاد عمروف، دو متهم این پرونده، را در تمامی اتهامات گناهکار شناخت. حکم دادگاه قرار است اواسط ماه سپتامبر اعلام شود.

به گزارش خبرنگار ایران‌اینترنشنال از دادگاه فدرال منهتن، اعضای هیئت منصفه این دو را در پنج فقره «قتل به‌صورت قراردادی، توطئه برای قتل، پول‌شویی بین‌المللی و تامین مالی خارجی برای عملیات،‌ بزه‌کاری سازمان‌یافته و جرایم مرتبط با اسلحه» محکوم و مجرم شناختند.

ادستان‌ها هم اعلام کردند که توطئه قتل مسیح علی‌نژاد به دستور و با هزینه جمهوری اسلامی اجرا شده بود.

بر اساس اسناد دادگاه، پس از ناکامی جمهوری اسلامی در ارعاب، تهدید و بدنام کردن علی‌نژاد، مقامات حکومتی در ژوئیه ۲۰۲۲ مبلغ ۵۰۰ هزار دلار برای قتل او پیشنها و از این مبلغ، ۳۰ هزار دلار را به‌عنوان پیش‌پرداخت به امیروف و عمروف دادند.

براساس اسناد دادگاه، پس از ناکامی در قتل مسیح علی‌نژاد، مقامات جمهوری اسلامی با تهدید خواستار پس گرفتن ۳۰ هزار دلاری شده بودند که به متهمان پرداخته بودند.

قرار است حکم دادگاه درباره متهمان اواسط ماه سپتامبر اعلام شود. متهمان تا آن زمان در زندان باقی خواهند ماند.

جزییات پرونده و روند دادگاه

نظر هیئت منصفه پس از محاکمه‌ای دو هفته‌ای صادر شد که در آن شهادت‌های تکان‌دهنده‌ای از یک فرد اجیرشده برای قتل و همچنین خود علی‌نژاد ارائه شد.

به گفته دادستان‌ها، رفعت امیروف و پولاد عمروف، دو متهم پرونده، از سرکردگان مافیای روسیه بودند. در مقابل، وکلای مدافع آن‌ها ادعا کردند که موکلانشان بی‌گناه هستند و شواهد ارائه‌شده دارای نقص و ابهام است.

مسیح علی‌نژاد، ۴۸ ساله، به‌دلیل فعالیت‌های خود در فضای مجازی که زنان ایرانی را به برداشتن حجاب اجباری و ارسال ویدئوهای خود تشویق می‌کرد، به یکی از اهداف اصلی حکومت ایران تبدیل شده بود.

ردپای جمهوری اسلامی در طرح‌های ترور در آمریکا

مقامات آمریکایی، جمهوری اسلامی را به طراحی چندین سوءقصد در خاک ایالات متحده متهم کرده‌اند، از جمله تلاش برای ترور دونالد ترامپ در جریان رقابت‌های انتخاباتی سال گذشته. تهران هرگونه ارتباط با این توطئه‌ها را رد کرده است.

علی‌نژاد که هنگام صدور حکم در دادگاه حضور نداشت، در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت که پس از شنیدن خبر محکومیت متهمان، به گریه افتاده است.

او گفت: «احساس آرامش می‌کنم که پس از تقریبا سه سال، افرادی که قصد داشتند مرا به قتل برسانند، مجرم شناخته شدند. اما فراموش نکنید که طراحان اصلی این جنایت همچنان در ایران در قدرت هستند.»

علی‌نژاد گفت که از زمان کشف توطئه قتل، ناچار شده است بیش از ۲۰ بار محل سکونت خود را تغییر دهد.

او اعتراف کرد که احساس گناه می‌کند که بسیاری از دنبال‌کنندگانش در ایران، مانند او امکان حفاظت از خود را ندارند، اما در عین حال، بر عزم خود برای ادامه مبارزه تاکید کرد و گفت: «این حکم فقط انگیزه من را برای دادن صدا به مردم بی‌صدا بیشتر می‌کند.»

مسیح علی‌نژاد، پس از پایان جلسات دادگاه و صدور رای هیئت منصفه، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به حکم دادگاه فدرال منهتن در مجرم شناختن متهمان پرونده توطئه ترور خود، خطاب به خامنه‌ای گفت: «آن‌هایی که برای کشتن من اجیر کرده بودی، سال‌ها پشت میله‌های زندان خواهند ماند. تو باختی، علی خامنه‌ای و این تازه آغاز ماجراست.»

او نوشت:«من و زنان ایرانی پیروز شدیم، تو باختی، خامنه‌ایِ حقیر! این فقط یک حکم نیست، بلکه قدمی تاریخی است، به مبارزه ادامه خواهم داد تا روزی که همه جنایتکاران این رژیم در برابر عدالت بایستند، تا روزی که مردم ایران پیروز شوند، تا روزی که جمهوری اسلامی تنها یک کابوس در گذشته باشد تا سقوط خامنه‌ای و دیکتاتوری در ایران. زن زندگی آزادی.»

نقش مافیای روسیه در عملیات ترور

بر اساس مدارک دادگاه، در سال ۲۰۲۲، حکومت ایران از طریق همکاری با گروه‌های تبهکار سازمان‌یافته، از جمله امیروف و عمروف، دستور ترور علی‌نژاد را صادر کرد.

خالد مهدی‌یف، یکی از اعضای سابق مافیا روسیه که در یونکرز، در نیویورک زندگی می‌کرد و در یک پیتزافروشی مشغول به کار بود، در دادگاه اعتراف کرد که به عنوان آدمکش اجیر شده بود.

مهدی‌یف که پس از اعتراف به چندین جرم، با دادستانی همکاری کرده است، در دادگاه گفت که اعضای خانواده‌اش که تهدید شده بودند به آمریکا منتقل شده و گرین کارتی را دریافت کرده‌اند که به خبرچین‌ها اعطا می‌شود.

او گفت که یک قبضه تفنگ AK-47 را برای اجرای این قتل تهیه کرده بود. اما طرح پس از متوقف شدن خودرو او از سوی پلیس و کشف اسلحه در صندلی عقب، خنثی شد.

تصاویر ضبط‌شده با دوربین زنگ در خانه علی‌نژاد، مهدی‌یف را در حال پرسه زدن در مقابل منزل او نشان می‌دهد.

تحقیقات همچنان ادامه دارد

مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که تحقیقات درباره این پرونده همچنان باز است.

در ماه اکتبر، آن‌ها یک مقام ارشد نظامی جمهوری اسلامی و سه فرد دیگر را متهم کردند، اما این افراد هنوز بازداشت نشده‌اند.

در پرونده‌ای جداگانه، دادستان‌های فدرال در سال ۲۰۲۲، یک عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به توطئه برای قتل جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا متهم کردند.

مقامات جمهوری اسلامی بارها تهدید کرده‌اند که دونالد ترامپ و سایر مقامات دولت سابق آمریکا را به‌دلیل کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، در سال ۲۰۲۰ هدف قرار خواهند داد.