هرجومرج در پروازهای جهانی پس از تعطیلی فرودگاه هیتروی لندن بهدنبال آتشسوزی
فرودگاه هیتروی لندن جمعه اول فروردین پس از وقوع یک آتشسوزی بزرگ در یک پست برق نزدیک این فرودگاه تعطیل شد. این حادثه باعث قطع برق و سرگردانی هزاران مسافر در سراسر جهان شده و خشم شرکتهای هواپیمایی را برانگیخته که میپرسند چگونه چنین زیرساخت حیاتیای میتواند از کار بیفتد.
فرودگاه هیترو، یکی از شلوغترین فرودگاههای اروپا، موقتا تعطیل است و مشخص نیست پروازها در این فرودگاه چه زمانی از سر گرفته خواهند شد.
در ساعات اولیه پس از وقوع این حادثه، بر اساس اطلاعات وبسایت ردیابی پرواز «فلایترادار۲۴» دستکم ۱۲۰ پرواز ورودی به فرودگاه هیترو ناچار به تغییر مسیر به سوی فرودگاههای دیگر شدند؛ در حالی که برای روز جمعه هزار و ۳۵۱ پرواز برای فرود و برخاست در هیترو برنامهریزی شده بود که حدود ۲۹۱ هزار مسافر را میزبانی میکرد.
بریتیش ایرویز به تنهایی ۳۴۱ پرواز را برای فرود در هیترو در روز جمعه برنامهریزی کرده بود.
هنوز علت دقیق این آتشسوزی که اندکی پس از ساعت ۲۳ پنجشنبه (بهوقت گرینویچ) گزارش شد مشخص نشده است و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.
آتشنشانی لندن صبح جمعه اعلام کرد حدود ۷۰ آتشنشان دستاندرکار مهار این آتشسوزی بودند.
این سازمان در اطلاعیهای در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: «نیروهای ما در حال تلاش بیوقفه هستند تا آتشسوزی در منطقه هِیز (Hayes) را کنترل کنند. بخشی از یک ترانسفورماتور همچنان در حال سوختن است.»
این اطلاعیه از مردم خواست تا حد امکان از رفتوآمد به این منطقه خودداری کنند.
حدود ۱۵۰ نفر از ساختمانهای مجاور این پست برق تخلیه شدند و هزاران ساختمان بدون برق ماندند.
هواپیماهایی هم که به سمت هیترو در حال حرکت بودند، مجبور به تغییر مقصد شدند.
اد میلیبند، وزیر انرژی بریتانیا، اعلام کرد که این آتشسوزی «فاجعهبار» مانع از عملکرد سیستم پشتیبانی برق شده است و مهندسان برای به کار انداختن سومین سیستم پشتیبان تلاش میکنند.
او گفت هنوز بسیار زود است که علت دقیق آتشسوزی مشخص شود.
میلیبند به اسکاینیوز گفت: «یک ژنراتور پشتیبان در محل وجود داشت اما آن هم بهدلیل آتشسوزی از کار افتاد. همین موضوع نشاندهنده آن است که حادثه رخداده تا چه اندازه غیرعادی و بیسابقه بوده است.»
او تاکید کرد: «در چنین حوادثی، ما قطعا به دنبال آن خواهیم بود که دلیل وقوع را بهدقت بررسی کنیم و ببینیم برای بهبود زیرساختهای کشور چه درسهایی میتوان از آن آموخت.»
فرودگاه هیترو در پستی در رسانه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «برای حفظ ایمنی مسافران و همکاران ما، فرودگاه هیترو تا ساعت ۲۳:۵۹ جمعه ۲۱ مارس (اول فروردین) تعطیل خواهد بود.»
در ادامه این بیانیه آمده است که به مسافران توصیه میشود به سمت فرودگاه حرکت نکنند.
کارشناسان هشدار دادند برخی از مسافرانی که ناچار شدهاند در اروپا فرود بیایند، ممکن است مجبور شوند در سالنهای ترانزیت بمانند چون مدارک و روادید لازم را برای خروج از فرودگاه ندارند.
اختلال ایجاد شده همچنین بر برنامه پروازها در سراسر جهان تاثیر خواهد گذاشت زیرا بسیاری از هواپیماها اکنون در موقعیت برنامهریزی شده خود قرار ندارند.
بریتیش ایرویز اعلام کرد: «این اتفاق بهوضوح تاثیر قابل توجهی بر عملیات ما و همچنین مسافران خواهد داشت. ما در حال تلاش هستیم تا هرچه سریعتر آنها را درباره گزینههای سفر در ۲۴ ساعت آینده و روزهای پس از آن مطلع کنیم.»
این آتشسوزی باعث شده است هواپیماها در سراسر جهان ناچار به تغییر مسیر شوند. از جمله، هواپیمایی کانتاس پرواز خود از پرت (Perth) به مقصد پاریس را تغییر مسیر داد. یک پرواز هواپیمایی یونایتد از نیویورک، بهجای لندن راهی شانون در ایرلند شد و پرواز دیگری از شرکت یونایتد ایرلاینز که از سانفرانسیسکو عازم لندن بود، به مقصد واشینگتن دیسی تغییر مسیر داد.
برخی هواپیماها که از آمریکا عازم لندن بودند، در میانه راه و در آسمان مسیر خود را تغییر داده و به فرودگاه مبدا بازگشتند.
ایان پچنیک، سخنگوی فلایترادار۲۴ گفت: «هیترو یکی از مراکز اصلی ترافیک هوایی جهان است. این حادثه موجب اختلال در عملیات خطوط هوایی سراسر جهان خواهد شد.»