• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کامیون‌های ایرانی به دلیل قانون جدید مالیات سوخت در مرز ترکیه سرگردان شده‌اند

۱۵ دی ۱۴۰۳، ۱۱:۰۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۱۲ (‎+۰ گرینویچ)

به دنبال بالا گرفتن تنش میان تهران و آنکارا بر سر تحولات سوریه و سقوط بشار اسد، با تصمیم دولت ترکیه برای لغو معافیت کامیون‌های ایرانی از پرداخت مالیات سوخت هنگام خروج از ایران، صدها کامیون ایرانی در مرز ترکیه و ایران متوقف و سرگردان شده‌اند.

ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نشان می‌دهند بیش از هزار کامیون به دلیل این تصمیم در مرز بازرگان و دیگر مناطق مرزی ایران و ترکیه متوقف شده‌اند.

هم‌زمان تردد کامیون‌های ترانزیت ایرانی در گمرک پلدشت در مرز نخجوان نیز امکان‌پذیر نیست.

به دنبال این اقدام، دولت جمهوری اسلامی نیز اعلام کرد از ۱۴ دی ماه عرضه سوخت به کامیون‌های ترکیه‌ای را متوقف خواهد کرد.

سایت تابناک در این باره نوشت این اقدام «باعث نقره‌داغ شدن و اعتراض کامیون‌داران ترکیه‌ای» شد.

ترکیه هشتم دی ماه معافیت کامیون‌های ایرانی از پرداخت مالیات سوخت هنگام خروج از ایران را لغو کرد و دلیل آن را «اصل عمل متقابل» خواند.

پس از آن اعلام شد که از این پس خودروهای تجاری و کامیون‌های ایرانی هنگام ورود به ترکیه باید به اندازه حجم باک سوخت خودرو مالیاتی معادل ۱۵۵ درصد مالیات ویژه مصرف‌کننده در ترکیه پرداخت کنند.

این کامیون‌ها پیش از آن در هنگام ورود به ترکیه به اندازه حجم استاندارد باک خود از پرداخت مالیات معاف بودند.

به گفته رانندگان، اکنون آن‌ها بر اساس قانون جدید اتخاذ شده از سوی ترکیه باید برای هر لیتر گازوییل ۲۷ لیر جریمه پرداخت کنند.

این مبلغ برای هر باک کامیون حدود ۶۰ میلیون تومان برآورد می‌شود.

یکی از رانندگان با بیان این که برای انتقال یک بار مبلغ ۱۷۰ میلیون تومان کرایه گرفته است، گفت با شرایط تازه، طبق محاسبه‌ای که انجام داده باید ۲۷۰ میلیون تومان هزینه کند و کسی پاسخ‌گوی خسارت ۱۰۰ میلیون تومانی وارد شده به او نشده است.

گفته می‌شود این اقدام در واکنش به اجرای طرح «باک پر» از سوی مقامات جمهوری اسلامی در ایران صورت گرفته که با هدف مقابله با قاچاق سوخت به اجرا درآمده است.

بر اساس این طرح، کامیون‌های خروجی از ایران ملزم به پر کردن باک سوخت یا پرداخت معادل هزینه آن شده‌اند.

فاطمه قنبرپور، رییس کمیسیون حمل و نقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران، ۹ آبان امسال در گفت‌وگو با ایسنا گفت که در حال حاضر در مرزها «طرح فول باک» در حال اجرا است.

او در توضیح این طرح گفته بود که بر اساس آن، از کامیون‌های ایرانی و خارجی در حال خروج از مرز، چه بار زده باشند و چه نزده باشند، مابه‌التفاوت قیمت سوخت دریافت می‌شود.

Banner

پربازدیدترین‌ها

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند
۱

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

۲
اختصاصی

قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

۳
تحلیل

ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند

۴

جمهوری اسلامی برای دریافت صدها سامانه پدافندی دوش‌پرتاب از چین آماده می‌شود

۵

جمهوری اسلامی حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را از سر گرفت

انتخاب سردبیر

  • بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی
    تحلیل

    بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی

  • مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

    مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

  • رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

    رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

  • تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش
    تحلیل

    تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش

  • خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

    خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند