بشیر بیآزار به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران از فرانسه اخراج شد
وکیل بشیر بیآزار، مدیر سابق دفتر موسیقی و سرود صدا و سیمای جمهوری اسلامی تایید کرد فرانسه او را به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران و تلاش برای اِعمال نفوذ به نفع حکومت ایران اخراج کرده است و بیآزار پس از دیپورت از فرانسه، وارد ایران شد.
رشید لِمودا، وکیل بیآزار چهارشنبه ۱۳ تیر در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت موکلش هیچگاه «تهدیدی برای نظم عمومی» در این کشور نبوده است.
رسانهها روز ۱۸ تیر از دستگیری این مدیر پیشین صدا و سیما در فرانسه خبر دادند و نوشتند بیآزار در بازداشت اداری به سر میبرد و مراحل رسمی برای بازگرداندن او به ایران با توجه به صدور حکم دیپورت آغاز شده است.
پیشتر و در ششم تیر، ایراناینترنشنال با استناد به اطلاعات و اسناد رسمی دولت فرانسه گزارش داد یکی از دلایل بازداشت بیآزار همکاری او با نیروی قدس سپاه پاسداران بوده است.
بنا بر اسناد وزارت کشور فرانسه، بیآزار «با واحد ۸۴۰ نیروی قدس سپاه پاسداران ارتباط دارد ... که ماموریت آن انجام عملیات مخفی و یا تروریستی در خارج از ایران است و بسیاری از کشورهای غربی آن را مسئول برنامهریزی، اجرا و فرماندهی عملیات ترور در خاکشان، بهویژه علیه ایرانیان اپوزیسیون میدانند».
ساعاتی پیش، محمدمهدی رحیمی، مدیر روابط عمومی دفتر ریاست جمهوری در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بشیر بیآزار که به دلایل واهی و به طور غیرقانونی چند هفته قبل در فرانسه دستگیر و زندانی شده بود، آزاد شده و در مسیر بازگشت به میهن است.»
کاظم غریبآبادی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه خبر آزادی بیآزار را «مسرتبخش» توصیف کرد و آن را حاصل «تلاشهای دیپلماتیک، حقوقی و قضایی در حمایت از ایرانیانِ خارج از کشور» دانست.
ناصر کنعانی، سخنگوی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی هم از آزادی این مدیر پیشین صدا و سیما ابراز خرسندی کرد و آن را به «تلاشهای مستمر سیاسی و کنسولی» حکومت ایران نسبت داد.
بیآزار با ویزای بلندمدت خانوادگی و با ارجاع به اقامت همسرش در فرانسه، از سال ۲۰۲۲ میلادی در این کشور سکونت داشت.
هر چند مسئولان حکومت ایران در هفتههای اخیر کوشیدهاند بیآزار را یک شهروند عادی و چهرهای فرهنگی معرفی کنند، اما نماینده وزارت کشور فرانسه روز ۱۳ تیر اعلام کرد او «عامل نفوذ» جمهوری اسلامی بوده است.
این مقام فرانسوی بیآزار را «تحریککنندهای» خواند که «دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران را ترویج میکند و در اقدامی نگرانکنندهتر، مخالفان رژیم را آزار میدهد».
در همین رابطه، شبکه فرانس اینفو ۱۳ تیر گزارش داد بیآزار سال گذشته از خبرنگاران شاغل در رسانه مخالف حکومت ایران که مشغول انجام فعالیت حرفهای خود پس از حمله به کنسولگری جمهوی اسلامی در پاریس بودند، فیلمبرداری کرده است.
اشاره فرانس اینفو به تصویربرداری این مدیر پیشین صدا و سیما از خبرنگاران ایراناینترنشنال در فرانسه و در جران پوشش خبری خبرنگاران این رسانه است.
اسناد و اطلاعات وزارت کشور فرانسه که به ایراناینترنشنال رسیده، حاکی از آن است که بیآزار «فعالانه در فشار جمهوری اسلامی به رسانه اپوزیسیون، تلویزیون ایراناینترنشنال، شرکت داشته است.»
بر این اساس، بیآزار از دو خبرنگار ایراناینترنشنال که ۱۸ شهریور ۱۴۰۲، در حال تهیه گزارش از آتشسوزی در کنسولگری جمهوری اسلامی در پاریس بودند، فیلمبرداری کرده و یک روز بعد، این ویدئو را در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک گذاشته است.
بر اساس این اسناد، بیآزار مطلع بوده که «همکاران تلویزیون ایراناینترنشنال از سوی تهران "تروریست" محسوب میشوند و بنابراین ممکن است هدف انتقامجویی [حکومت ایران] قرار گیرند».
رسانهها در شهریورماه سال گذشته از حمله به سفارت جمهوری اسلامی در پاریس خبر دادند که در متیجه آن، بخشی از در پشتی سفارت دچار آتشسوزی شد.
در سالهای گذشته و بهویژه پس از آغاز جنبش زن، زندگی، آزادی، جمهوری اسلامی کوشیده است شبکه ایراناینترنشنال و کارکنان آن را به شیوههای مختلف هدف قرار دهد.
اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات دولت ابراهیم رئیسی، در آبانماه ۱۴۰۱ گفت تهران ایراناینترنشنال را به عنوان سازمانی تروریستی میشناسد.