• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

همبستگی جمهوری‌خواهان: روایت حکومت از سقوط بالگرد رئیسی مبهم و متناقض است

۱۰ خرداد ۱۴۰۳، ۲۱:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

«همبستگی جمهوری‌خواهان ایران» روز پنج‌شنبه ۱۰ خرداد در بیانیه‌ای روایت جمهوری اسلامی از سانحه هوایی برای ابراهیم رئیسی و همراهانش را «دارای ابهامات و تناقضات» دانست و اعلام کرد: «در صورت سقوط بالگرد رئیسی با دسیسه داخلی، خطر تشدید مناسبات مافیایی حکومت نگران‌کننده است.»

این گروه حادثه مرگبار برای رئیسی را «مشکوک» توصیف کرد و پرسید چرا این سانحه تنها برای بالگرد حامل او رخ داده و دو بالگرد دیگر به سلامت به مقصد رسیده‌اند؟

رئیسی و هیات همراهش روز ۳۰ اردیبهشت در سانحه سقوط بالگرد در آذربایجان شرقی جان خود را از دست دادند.

ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی روز سوم خرداد نخستین گزارش خود را در خصوص این سانحه منتشر کرد.

در این گزارش آمده است: «آثار اصابت گلوله یا موارد مشابه آن در اجزای باقی‌مانده بالگرد سانحه‌دیده مشاهده نگردیده است. بالگرد سانحه‌دیده پس از برخورد با ارتفاع، دچار آتش سوزی شده است.»

بر اساس این گزارش، «مورد مشکوکی» در مکالمات برج مراقبت با گروه پروازی بالگرد رئیسی مشاهده نشده است.

100%

همبستگی جمهوری‌خواهان ایران در ادامه بیانیه خود به اظهارات برخی مقام‌های حکومتی در خصوص تماس با محمدعلی آل‌هاشم، امام جمعه تبریز پس از سقوط بالگرد پرداخت و نوشت این مقام‌ها «مشخص نکردند با وجود امکان مکان‌یابی تماس، چرا ۱۶ ساعت بعد خبر پیدا شدن لاشه بالگرد اعلام شد. علاوه بر این مشخص نشده که چطور آل‌هاشم به تلفن خلبان دسترسی داشته، در حالی که جنازه‌اش با فاصله از بالگرد بدون آثار سوختگی پیدا شده بود».

پیش‌تر و در روز دوم خرداد، محسن هاشم‌نژاد، کارشناس هواشناسی کوهستان و عضو ارشد تیم عملیات جست‌وجوی بالگرد رئیسی گفت جسد آل‌هاشم «کمی دورتر از پیکر سایر شهدا روی زمین گل‌آلود پیدا شد».

همبستگی جمهوری‌خواهان ایران همچنین جمهوری اسلامی را به ناکارآمدی متهم کرد و افزود اطلاع‌رسانی «فاجعه‎‌بار» در خصوص این حادثه، مدیریت «افتضاح» عملیات امداد و جست‌وجو، برگزاری ناهماهنگ مراسم تشییع حکومتی رئیسی» و «برخورد زشت ستاد کل نیروهای مسلح و هلال احمر در تکذیب کمک پهپادی ترکیه در یافتن محل سقوط بالگرد»، همگی از بحران مدیریتی در حکومت ایران حکایت دارند.

این گروه تاکید کرد درستی روایت حکومت از سانحه هوایی برای رئیسی می‌تواند از طریق جعبه سیاه بالگرد او اثبات شود.

100%

روزنامه «جمهوری اسلامی» چاپ تهران روز سوم خرداد به بررسی گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال وجود «توطئه خارجی» در سقوط بالگرد و مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش پرداخت.

این روزنامه نوشت: «این‌که از سه بالگرد ایرانی در حال بازگشت از منطقه مرزی به سوی تبریز فقط بالگرد حامل رئیسی دچار حادثه شد، می‌تواند ارتباطش با عوامل جوی را منتفی و احتمال توطئه را تقویت کند.»

همبستگی جمهوری‌خواهان ایران با انتقاد از «زیاده‌روی» کشورهای دموکراتیک در تسلیت‌گویی به مناسبت کشته شدن رئیسی، اقدام این کشورها را غلط خواند و افزود: «این رویکرد سبب گستاخ شدن نیروهای حامی جمهوری اسلامی در کشورهای غربی خواهد شد.»

چند تن از حامیان جمهوری اسلامی روز جمعه چهارم خرداد، با خشونت به تجمع مخالفان ایرانی که در حال اعتراض به برگزاری مراسم یادبود ابراهیم رئیسی در لندن بودند، حمله کردند.

پلیس متروپولیتن لندن در بیانیه‌ای که به صورت اختصاصی به ایران‌اینترنشنال فرستاد، اعلام کرد چهار نفر در این حمله زخمی شدند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

یکی از بستگان خامنه‌ای آشکارا در پی جذب نیرو برای گذر از جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی است
۱

یکی از بستگان خامنه‌ای آشکارا در پی جذب نیرو برای گذر از جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی است

۲
روایت شما

شهروندان در واکنش به اظهارات پزشکیان درباره آمار جاویدنامان، او را از عاملان کشتار خواندند

۳

دو فوتبالیست زن ایرانی ۵ ماه پس از پناهندگی، شهروند استرالیا شدند

۴

رویترز: ترامپ پس از تهدید تهران به حمله به زیرساخت‌های منطقه، حملات گسترده را متوقف کرد

۵

نشریه پیام ما: صنعت گردشگری ایران عملا به تعطیلی کشیده شده است

انتخاب سردبیر

  • نسل معلق؛ ایرانیانی که میان رفتن، دیده شدن و بازگشت زندگی می‌کنند
    تحلیل

    نسل معلق؛ ایرانیانی که میان رفتن، دیده شدن و بازگشت زندگی می‌کنند

  • رییس‌جمهور تشریفات؛ پزشکیان در حاشیه روزهای جنگ
    تحلیل

    رییس‌جمهور تشریفات؛ پزشکیان در حاشیه روزهای جنگ

  • هجوم به سئوتا معامله مهاجرتی قذافی با اروپا را دوباره زنده کرد
    تحلیل

    هجوم به سئوتا معامله مهاجرتی قذافی با اروپا را دوباره زنده کرد

  • مقام عراقی: بغداد برای اقدام نهایی علیه شبه‌نظامیان آماده می‌شود
    اختصاصی

    مقام عراقی: بغداد برای اقدام نهایی علیه شبه‌نظامیان آماده می‌شود

  • یک منبع بانکی افزایش رقم قبوض را به جبران کسری بودجه دولت مرتبط دانست
    اختصاصی

    یک منبع بانکی افزایش رقم قبوض را به جبران کسری بودجه دولت مرتبط دانست