• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

بیمارستان طالقانی بیماران دیالیزی زندان اوین را به دلیل آلودگی به ساس نمی‌پذیرد

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۵:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)

بیمارستان طالقانی تهران اعلام کرد به دلیل آلودگی زندان اوین به حشره ساس، دیگر قادر به پذیرش زندانیان بیمار در بخش دیالیز این بیمارستان نیست.

مهدی محمودیان، زندانی سیاسی پیشین، شامگاه سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بیمارستان طالقانی تهران اعلام کرده از پذیرش بیماران دیالیزی زندان اوین خودداری خواهد کرد.این بیمارستان آلودگی بخش دیالیز به ساس را دلیل این کار اعلام کرده و یک قوطی ساس به عنوان نمونه برای رییس بهداری اوین فرستاده است.»

این روزنامه‌نگار خطاب به مسوولان جمهوری اسلامی اضافه کرد: «این را هم تکذیب کنید تا فیلم‌های رژه ساس‌ها در زندان منتشر شود.»

این اظهارات سه روز پس از آن مطرح می‌شوند که ضیاء نبوی، فعال دانشجویی و زندانی سیاسی در نامه‌ای از زندان اوین به شرح آزارهای روحی و جسمی ناشی از وجود ساس در بند هشت این زندان پرداخت.

در این نامه که با عنوان «شکنجه تحمل ساس هم جزئی از محکومیت ماست؟»، آمده است: «بسیاری از زندانیان، به‌ناچار به استفاده از داروهای خواب‌آور روی آورده‌اند، اما با خوردن قرص‌های خواب قوی هم نمی‌توانند بخوابند.»

او با اشاره به بی‌توجهی مسوولان نسبت به شیوع نگران‌کننده و آزاردهنده این پدیده تاکید کرد: «ادامه این شرایط نشان‌دهنده نادیده گرفتن حقوق ابتدایی و بهداشتی زندانیان است که سلامت روحی و جسمی آن‌ها را به چالش کشیده است.»

خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه جمهوری اسلامی، روز ۲۴ اردیبهشت اظهارات نبوی را درباره وجود ساس در بند هشت زندان اوین تکذیب کرد و بازداشت‌گاه اوین را «یکی از پاکیزه‌ترین و منظم‌ترین زندان‌های سطح کشور» خواند.

میزان به نقل از «یک منبع آگاه در سازمان زندان‌ها» نوشت: «زندانی مورد اشاره با طرح چنین ادعایی قصد داشته بر مسوولان زندان فشار وارد کند تا تن به خواسته‌های غیرقانونی او از جمله انتقال از اندرزگاه هشت به اندرزگاه چهار دهند.»

نبوی همراه با هستی امیری، دیگر فعال دانشجویی به دلیل حضور در تجمع اسفند ۱۴۰۱ دانشجویان در اعتراض به حملات شیمیایی و مسموم‌ کردن سریالی دانش‌آموزان در مدارس به یک سال حبس محکوم و از ۱۸ فرودین سال جاری زندانی شدند.

100%
ضیاء نبوی و هستی امیری، دو زندانی سیاسی

جمال عاملی، دیگر زندانی سیاسی که او نیز در بند هشت زندان اوین به سر می‌برد، وجود ساس در این بند را تایید کرد و گفت: «نمی‌توانم بین زخم‌های پوستی ناشی از پیشرفت بیماری خودایمنی و زخم‌های ناشی از گزش ساس‌هایی که اندازه‌شان دو برابر ساس‌های معمولی است، تمایز قائل شوم.»

افشاگری زندانیان سیاسی در مورد شرایط وخیم بهداشتی در زندان اوین، واکنش کاربران فضای مجازی را در پی داشته است.

کاربری در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به تکذیب وجود ساس در زندان اوین از سوی خبرگزاری قوه قضاییه، به طعنه گفت: «مدت‌هاست که "انکار" نه فقط مکانیسم دفاعی، که اولین راه‌حل آقایون برای حل مشکلات شده. باشه شما وجود ساس در زندان اوین رو انکار کردید، مساله ساس حل شد.»

مسعود کاظمی، خبرنگار نیز به تجربه حبس خود در بند دو الف سپاه پاسداران و بندهای یک، چهار، هفت و هشت زندان اوین پرداخت و در شبکه ایکس نوشت: «شهادت می‌دهم زندان اولین جولان‌گاه ساس است و زندگی با وجود این حشره موذی در اوین، مصائب زندان را چند برابر می‌کند.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

دانیال کریمی، پدر دادخواه و آیدا حیدری، نامزد یک معترض جان‌باخته، به زندگی خود پایان دادند
۱

دانیال کریمی، پدر دادخواه و آیدا حیدری، نامزد یک معترض جان‌باخته، به زندگی خود پایان دادند

۲

ایران؛ جایی که تخم‌مرغ سرمایه مطمئن‌تری از پول نقد است

۳
اختصاصی

ماه‌ها درمان مخفیانه برای نجات پای گلوله‌خورده یک معترض در قزوین

۴

محسن رضایی از ایجاد «منطقه ممنوعه تحریمی» در اطراف تنگه هرمز خبر داد

۵

فیفا، نامزدی جیانی اینفانتینو برای انتخابات ریاست سال ۲۰۲۷ را تایید کرد

انتخاب سردبیر

  • تغییر نوع سرقت در ایران؛ از گوشت‌قاپی تا سرقت مسلحانه برنج

    تغییر نوع سرقت در ایران؛ از گوشت‌قاپی تا سرقت مسلحانه برنج

  • راهبرد اروپا در قبال ایران؛ «راه سوم»  جای خود را به همسویی با واشینگتن می‌دهد
    تحلیل

    راهبرد اروپا در قبال ایران؛ «راه سوم» جای خود را به همسویی با واشینگتن می‌دهد

  • تصاویر ماهواره‌ای از خلوت شدن بنادر اصلی ایران در پی محاصره آمریکا حکایت دارند
    اختصاصی

    تصاویر ماهواره‌ای از خلوت شدن بنادر اصلی ایران در پی محاصره آمریکا حکایت دارند

  • ایران؛ جایی که تخم‌مرغ سرمایه مطمئن‌تری از پول نقد است

    ایران؛ جایی که تخم‌مرغ سرمایه مطمئن‌تری از پول نقد است

  • عملیات محرمانه آمریکا برای مین‌روبی تنگه هرمز چگونه انجام شد؟

    عملیات محرمانه آمریکا برای مین‌روبی تنگه هرمز چگونه انجام شد؟