بازگشت طرح تشدید محدودیت‌های اینترنت به دستور کار مجلس

یکشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۲۳

در ادامه تلاش‌های جمهوری اسلامی برای تشدید محدودیت‌های اینترنت در کشور، طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، بار دیگر در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفته است.

خبرگزاری ایلنا، در گزارشی نوشت براساس دستور کار اعلامی برای صحن علنی مجلس در هفته جاری، این طرح بار دیگر در دستور کار صحن مجلس قرار گرفت.

نام این طرح از زمان ارایه اولیه آن بارها تغییر کرده و با عناوین مختلفی از جمله «طرح صیانت از فضای مجازی» و «صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی» شناخته می‌شود و حامیانش آن را «طرح تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی» یا «طرح تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی» معرفی می‌کنند.

اکنون در شرایطی که دوره آینده مجلس از هفتم خرداد فعالیت رسمی خود را آغاز خواهند کرد، به نظر می‌رسد مجلس فعلی قصد دارد پیش از پایان دوره خود این طرح را در راستای تشدید محدودیت‌های اینترنت نهایی کند.

کامبیز نوروزی، حقوقدان، در یادداشتی با بیان اینکه «گویا بعد از ۲۶ سال، مجلس دوره یازدهم می‌خواهد با طرح صیانت از فضای مجازی درست پا در جای پای اسلاف خود در مجلس پنجم بگذارد»، نوشت: «اگر طرح اصلاح قانون مطبوعات توانست به اهداف تحدید کننده خود برسد، طرح صیانت نیز خواهد توانست.»

نوروزی در این یادداشت که روز یکشنبه ۲۳ اردیبهشت با عنوان «بازگشت طرح صیانت از فضای مجازی» در سایت جماران منتشر شده، تاکید کرده که ستیز با واقعیت‌ها جز سرِ شکسته حاصلی ندارد.

محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت حسن روحانی، در واکنش به بازگشت این طرح به مجلس، در کانال تلگرام خود نوشت: «طراحان امید خود برای تصویب این طرح در مجلس بعد را با توجه به ترکیب آن از دست داده‌اند. با توجه به عملکرد دولت سیزدهم، احتمال تک دوره‌ای شدن دولت را زیاد می‌دانند، لذا می‌خواهند با تصویب قانونی فرمان توسعه اینترنت را برای همیشه از دست دولت‌ها خارج کنند.»

اعتراض شهروندان به طرح تشدید محدودیت‌های اینترنت

مصطفی میرسلیم، نماینده تهران در مجلس، روز ۱۷ اردیبهشت امسال از متوقف ماندن «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی» در مجلس گلایه کرده و گفته بود به دلیل بی‌قانونی حاکم بر فضای مجازی، این فضا خسارات زیادی به جامعه وارد می‌کند.

جلال رشیدی کوچی، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، روز نهم اردیبهشت امسال در گفت‌وگو با ایلنا گفته بود طرح صیانت علنا از دستور کار مجلس خارج شد ولی زمزمه‌هایی شنیده می‌شود مبنی بر این‌که برخی در تلاش هستند هفته آخر مجلس این طرح مورد بررسی قرار گیرد‌.

این نماینده مجلس با بیان اینکه سر منافع مردم معامله کردن با جریانی خاص قطعا به ضرر آن اشخاص خواهد بود، اظهار امیدواری کرده بود که چنین اتفاقی رخ ندهد.

پیگیری جدی طرح تشدید محدودیت‌های اینترنت در کشور در پی انتقاد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از «ول» بودن فضای مجازی در خردادماه ۱۴۰۰ کلید خورد.

منتقدان طرح صیانت باور دارند تصویب آن به امنیتی‌تر شدن نگاه نظام به این ابزار منجر می‌شود.

آبان سال ۱۳۹۸ دسترسی به اینترنت در ایران برای بیش از یک هفته قطع شد.

این کار در آن زمان به دستور شورای عالی امنیت ملی و به کمک وزارت ارتباطات اجرایی شد.

پس از شکل‌گیری اعتراضات سراسری که پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد در روزهای پایانی شهریور ۱۴۰۱ آغاز شد، بسیاری از خدمات اینترنتی محبوب خارج از کشور مانند اینستاگرام، واتس‌اپ و فروشگاه برنامه‌های اندرویدی گوگل به کمک این دو نهاد از دسترس خارج شدند.

با وجود این مسوولان نظام به دنبال طراحی و تصویب قوانین محدود کننده بیشتری برای بسته‌تر کردن فضای اینترنت هستند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

ترور
در بطن
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها