خودروهای نظامی آمریکا در پایگاه عین‌الاسد

نیروهای آمریکا در عراق و سوریه، در کمتر از ۲۴ ساعت دو بار مورد حمله قرار گرفتند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۳

منابع امنیتی عراقی و مقام‌های آمریکایی، روز دوشنبه سوم اردیبهشت، به خبرگزاری رویترز گفتند که نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه در کمتر از ۲۴ ساعت مورد دو حمله موشکی و پهپادی جداگانه قرار گرفتند.

این اولین حملات به نیروهای آمریکایی در سوریه و عراق پس از وقفه‌ای سه ماهه محسوب می‌شود.

یک مقام آمریکایی گفت که دو پهپاد در نزدیکی پایگاه هوایی عین الاسد که میزبان نیروهای آمریکایی در استان الانبار در غرب عراق است، سرنگون شدند.

پیش از این حمله، به گفته مقام‌های آمریکایی و عراقی، روز یکشنبه پنج موشک از شمال عراق به سمت نیروهای آمریکایی در پایگاهی در رومالین در شمال شرق سوریه شلیک شد.

هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات این حملات گزارش نشده است.

یک مقام دفاعی آمریکا، که نخواست نامش فاش شود، گفت که حمله موشکی که روز یکشنبه نیروهای آمریکایی را هدف قرار داد اولین حمله علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه از چهارم فوریه امسال تا کنون بوده است.

بامداد شنبه، انفجاری مهیب در یک پایگاه نظامی در عراق، به کشته شدن یکی از اعضای حشد شعبی، از گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق انجامید.

دو منبع امنیتی نزدیک به حشد شعبی در بامداد شنبه به رویترز گفتند که این انفجار در نتیجه یک حمله هوایی ناشناخته در حوالی نیمه شب جمعه روی داد و یک مقر نیروهای حشد شعبی در پایگاه نظامی کالسو در نزدیکی شهر اسکندریه در حدود ۵۰ کیلومتری جنوب بغداد مورد حمله قرار گرفت.

آمریکا به‌طور رسمی داشتن هرگونه نقشی در این حمله را رد کرده است.

حملات موشکی و پهپادی به نیروهای آمریکایی، پس از حمله روز هفتم اکتبر حماس به اسرائیل و آغاز جنگ غزه، شدت بیشتری پیدا کرد. ائتلافی از گروه‌های مسلح شیعی تحت حمایت جمهوری اسلامی، به نام مقاومت اسلامی عراق، مسئولیت این حملات را برعهده گرفت و دلیل آن را حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه عنوان کرد.

پس از حمله مرگبار این گروه به پایگاهی آمریکایی در اردن که به کشته شدن سه سرباز آمریکایی منجر شد، آمریکا حملات تلافی‌جویانه‌ای را علیه این گروه‌ها انجام داد و در پی آن، با هشدارهای واشینگتن به تهران و نیز با مداخله مقام‌های عراقی، گروه‌های شبه‌نظامی شیعی عراقی حملات خود به نیروهای آمریکایی را متوقف کردند.

محمد شیاع السودانی، نخست‌وزیر عراق روز یکشنبه به سفر یک هفته‌ای خود به ایالات متحده پایان داد. او در این سفر از جمله با جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا برای باز کردن صفحه جدیدی در روابط ایالات متحده و عراق علی‌رغم افزایش تنش‌های منطقه‌ای، مذاکره کرد و به صراحت خواستار ادامه حضور نیروهای آمریکایی در کشورش شد.

ایالات متحده در سال ۲۰۰۳ به عراق حمله کرد و صدام حسین را سرنگون کرد و در سال ۲۰۱۱ نیروهایش را از این کشور خارج کرد، اما در سال ۲۰۱۴ در راس یک ائتلاف نظامی بین‌المللی به درخواست دولت بغداد برای کمک به مبارزه با نیروهای داعش به عراق بازگشت.

آمریکا در حال حاضر حدود ۲۵۰۰ سرباز در عراق و ۹۰۰ سرباز در شرق سوریه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
حرف آخر
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.