وزیر خارجه ایتالیا در نشست جی‌-۷ خواهان کاهش تنش در خاورمیانه و تحریم ایران شد

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۳۰

دومین روز از نشست وزیران امور خارجه گروه هفت، روز پنج‌شنبه ۳۰ فروردین در کاپری ایتالیا برگزار شد. وزیر امور خارجه ایتالیا به عنوان میزبان این نشست گفت اعضای این گروه نحوه تحریم جمهوری اسلامی را به دلیل حمله با صدها موشک و پهپاد به اسرائیل، در دستور کار دارند.

در روزهای گذشته اعلام شد رسیدگی به درخواست‌ها برای اعمال تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی به دلیل حمله‌اش به اسرائیل، جزو دستورالعمل‌های نشست گروه هفت خواهد بود.

روز پنج‌شنبه وزارت خزانه‌داری آمریکا و بریتانیا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کردند که شامل چندین فرد و نهاد در زمینه صنایع موشکی، هواپیماهای بدون سرنشین و نهادهای وابسته به سپاه پاسداران و ستاد کل نیروهای مسلح می‌شوند.

جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا در همین زمینه گفت کشورش «با هماهنگی گروه هفت» عمل می‌کند.

او بر «پاسخ‌گو کردن جمهوری اسلامی» از طریق تحریم‌های جدید تاکید کرد.

به گفته بایدن، این تحریم‌ها، رهبران و نهادهای مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را هدف قرار می‌دهند.

بایدن تاکید کرد آمریکا و و متحدانش تحریم‌ها و اقداماتی بیشتر را در پاسخ به برنامه‌های نظامی بی‌ثبات‌کننده جمهوری اسلامی اعمال می‌کنند.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا به‌عنوان کشور میزبان نشست گروه هفت، روز پنج‌شنبه در آغاز جلسه اعضا گفت که «حساس‌ترین موضوعات» از جمله بحث درباره وضعیت خاورمیانه در دستور کار آن‌ها قرار دارد.

تاجانی اضافه کرد: «ما دوستان اسرائیل هستیم و از اسرائیل حمایت می‌کنیم اما خواهان کاهش تنش در خاورمیانه‌ایم. ما همچنین باید به نحوه تحریم جمهوری اسلامی به دلیل حمله با صدها موشک و پهپاد به اسرائیل بپردازیم.»

نخستین روز از این نشست در شرایطی در ایتالیا برگزار شد که آشفتگی‌ها در خاورمیانه با حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، احتمال پاسخ دادن اسرائیل و تشدید تنش‌ها در منطقه، بالا گرفته است.

گروه هفت که اغلب اعلامیه‌هایی مشترک درباره رویدادهای جهانی صادر می‌کند، روز یک‌شنبه ۲۶ فروردین در بیانیه‌ای «حمله مستقیم و بی‌سابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل» را به شدیدترین لحن محکوم کرد.

در روزهای گذشته گزارش‌هایی با این مضمون منتشر شده‌اند که وزیران امور خارجه جی‌-۷ (گروه هفت)، به دنبال متقاعد کردن اسرائیل برای خودداری از تشدید درگیری با جمهوری اسلامی هستند.

آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان، ۳۰ فروردین و در دومین روز از نشست جی‌-۷ گفت که باید به حمله «بی‌سابقه» جمهوری اسلامی به اسرائیل «پاسخ داده شود».

او هم‌زمان خواهان جلوگیری از بروز تنش بیشتر در منطقه شد.

بربوک با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی باید منزوی شود، افزود: «مذاکرات گروه هفت بر اقدامات بیشتر علیه ایران متمرکز خواهد بود.»

تهران، نیمه‌شب ۲۵ فروردین آغاز حملاتش را به اسرائیل تایید کرد.

ساعتی پیش از آن، خبرها درباره پرتاب موجی از پهپادها به سوی اسرائیل از فاصله هزار و ۲۰۰ کیلومتری منتشر شد.

ارتش اسرائیل روز ۲۶ فروردین تایید کرد جمهوری اسلامی در حمله خود به اسرائیل، بیش از ۳۰۰ پهپاد، موشک کروز و بالستیک را به خاک این کشور پرتاب کرده است.

خلاف اظهار نظر مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی که مدعی شدند این حمله «به تمام اهداف خود دست یافته است»، سخنگوی ارتش اسرائیل گزارش داد ۹۹ درصد از تهدیدات، از سوی سامانه پدافند هوایی رهگیری شد و تاثیری ناچیز بر جای گذاشت.

بربوک پیش از نشست گروه هفت در ایتالیا و روز سه‌شنبه در شبکه ایکس نوشت که جمهوری اسلامی در حال بازی با سرنوشت تمام مردم در خاورمیانه بوده و کل منطقه را به لبه پرتگاه رسانده است.

او با اشاره به ضرورت متوقف کردن جمهوری اسلامی بدون تشدید تنش، گفت: «نقشه حکومت ایران برای خشونت بیشتر نباید موفق شود.»

برگزاری نشست سه روزه سران گروه هفت در ایتالیا با تاکید بر حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل، واکنش مقام‌های حکومتی در ایران را به دنبال داشت.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی گفت: «اگر کشورهای عضو گروه هفت به دنبال ثبات و آرامش پایدار در غرب آسیا و دریای سرخ هستند، در مقابل تجاوزهای اسرائیل بایستند.»

علاوه بر حمله شنبه‌شب جمهوری اسلامی، تهاجم اسرائیل به غزه و تلاش‌های بین‌المللی برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس از دیگر مواردی هستند که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفته و می‌گیرند.

در این نشست به موضوعات مرتبط دیگری مانند حملات شبه‌نظامیان حوثی تحت حمایت جمهوری اسلامی به کشتی‌های بین‌المللی در دریای سرخ و ایجاد اختلال در تجارت جهانی پرداخته می‌شود.

وزیران جی‌-۷ در این نشست درباره حمایت از اوکراین در برابر روسیه و تحت شرایطی بحث می‌کنند که نگرانی‌های شدیدی در این باره وجود دارد که آیا بسته کمکی بیش از ۶۰ میلیارد دلاری پیشنهاد شده از سوی بایدن می‌تواند با وجود مخالفت برخی نمایندگان جمهوری‌خواه در ایالات متحده تصویب شود یا خیر.

آفریقا، اقیانوس هند، اقیانوس آرام و مسائل جهانی مانند تغییرات آب و هوایی، هوش مصنوعی و تهدیدات سایبری، از دیگر نکات مورد بحث در این گردهمایی سه روزه هستند.

جی‌-۷ گروهی متشکل از ایتالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده همراه با نمایندگان اتحادیه اروپاست.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
روز قتل یک معلم
جهان‌نما
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.