وال استریت ژورنال از «تهدیدهای تروریستی جدید» جمهوری اسلامی علیه اروپا خبر داد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۱۲/۲۲

وال استریت ژورنال از ظهور تهدیدهای «تروریستی» جدید در اروپا، خنثی‌سازی چندین «عملیات تروریستی» و بازداشت شماری از پناهجویان و عوامل افراطی خبر داد و گفت این تهدیدها با جمهوری اسلامی ایران، گروه‌های نیابتی‌اش و جنگ جاری در غزه مرتبط است.

این رسانه آمریکایی روز سه‌شنبه ۲۲ اسفند در گزارشی نوشت از زمان آغاز مناقشه غزه، کشورهای اروپایی با شناسایی عوامل افراطی، مانع از انجام چندین «حمله تروریستی» در این کشورها شده‌اند.

در یک نمونه، نیروهای امنیتی در اتریش و بوسنی در ماه دسامبر گروه‌هایی از پناهجویان افغان و سوری را دستگیر کردند که حامل سلاح‌هایی مانند کلاشنیکف و کلت بودند.

برخی از مظنونان بازداشت‌شده، تصاویری از اهداف یهودی و اسرائیلی ساکن اروپا را در تلفن‌های همراه خود داشته‌اند که نشان‌دهنده انگیزه‌شان از انجام «عملیات تروریستی» در ارتباط با جنگ اسرائیل و حماس در غزه بوده است.

پیش از این و در کریسمس، گروهی از اتباع تاجیکستان به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله به کلیسای جامع کلن در آلمان و کلیسای جامع سنت استفان در وین بازداشت شده بودند.

هر دو کلیسا در طول تعطیلات سال نوی میلادی، میزبان صدها بازدید‌کننده هستند.

مقام‌های ایتالیایی اخیرا سه فلسطینی مظنون به عضویت در گردان شهدای الاقصی را دستگیر کردند.

این گردان از سوی آمریکا و اروپا به‌عنوان «یک گروه تروریستی» معرفی شده است.

پلیس ملی ایتالیا گفت این سه نفر در حال برنامه‌ریزی برای حمله به اهداف غیرنظامی و نظامی در اروپا بودند.

وال استریت ژورنال نوشت این عملیات‌های مجزا، نشان می‌دهند «تهدیدهای تروریستی» در اروپا نه تنها در حال افزایش هستند بلکه از منابع جدیدی نیز سرچشمه می‌گیرند و کار آژانس‌های امنیتی را پیچیده‌تر می‌کنند.

حملات پیشین در اروپا عمدتا با داعش مرتبط بودند و تا حد زیادی کنترل شدند اما حوادث اخیر نشان‌دهنده تغییر در چشم‌انداز این تهدیدات است.

علاوه بر شاخه خراسان داعش که جانشین دولت اسلامی در افغانستان شده است، اکنون تهدیدهایی از سوی جمهوری اسلامی ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در خاورمیانه مانند حزب‌الله و حماس در حال ظهور است.

آژانس اطلاعات داخلی آلمان اواخر سال گذشته میلادی هشدار داد این گروه‌های مختلف با جنگ غزه «تحریک و جسورتر» شده‌اند و این مساله به نگرانی‌ها در مورد حملات احتمالی علیه یهودیان و موسسات یهودی در سراسر اروپا دامن زده است.

در پاسخ به این تهدیدات، مقام‌های آلمانی اقداماتی را علیه حماس، شاخه‌ها و گروه‌های وابسته به آن انجام دادند.

در یک عملیات چهار نفر دستگیر شدند که به گرفتن دستور از حماس برای دست‌یابی به انبار مخفی تسلیحات و حمله به اهداف یهودی در برلین و سایر شهرهای اروپای غربی متهم شده‌اند.

با وجود این بازداشت‌ها، مظنونان که همگی از اعضای قدیمی حماس هستند، از افشای مکان دقیق اسلحه‌های دفن شده خود در اروپا خودداری کرده‌اند.

به گفته مقام‌های امنیتی آلمان، حماس، حزب‌الله و سازمان‌ها و نهادهای اروپایی نزدیک به آنان از جنگ غزه برای تبلیغات، جذب نیرو و جمع‌آوری کمک‌های مالی استفاده کرده‌اند.

این کمک‌های مالی در اروپا از زمان حمله حماس به اسرائیل و آغاز درگیری‌های گسترده در غزه افزایش یافته است.

این گروه‌ها در این مدت فعالیت‌های آنلاین خود را افزایش داده و برپایی راهپیمایی‌ها و تظاهرات اعتراضی در شهرهای اروپایی را سازماندهی کرده‌اند.

مقام‌های امنیتی چندین کشور اروپایی گفته‌اند حماس و حزب‌الله قبلا از اروپا عمدتا برای جمع‌آوری کمک‌های مالی و به عنوان پناهگاه امن استفاده می‌کرده‌اند اما حملات اخیر حماس نشان‌دهنده تغییر جهت برنامه‌ریزی آنان برای ترور و اجرای عملیات‌های خرابکارانه در اروپا است که به طور ویژه منافع یهودیان و افراد مرتبط با اسرائیل را هدف قرار می‌دهد.

علاوه بر این، پرونده مظنونان تاجیک به این نگرانی دامن می‌زند که جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن از حضور فزاینده پناهجویان در اروپا برای افزایش نفوذ خود در این قاره سوءاستفاده کنند.

پیش‌تر «تروریست‌های داعش» در پوشش پناهجویان از سوریه و عراق وارد اروپا شده و عملیات‌هایی مانند حملات سال ۲۰۱۵ را به پاریس ترتیب دادند.

به گفته وال استریت ژورنال، بیش از یک میلیون پناهجو در سال گذشته میلادی در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردند که بیشترین تعداد از زمان ظهور داعش تا کنون است.

در ماه نوامبر، مقامات آلمانی به مرکز اسلامی هامبورگ و دیگر سازمان‌های این شهر به اتهام حمایت از حزب‌الله که آلمان آن‌ را «یک گروه تروریستی» می‌داند، یورش بردند.

به گفته آلمانی‌ها، این مرکز که مسجد امام علی را هم اداره می‌کند، یکی از مهم‌ترین نمایندگی‌های ایران در آلمان و منبع مهمی برای تبلیغات جمهوری اسلامی در اروپا است.

جمهوری اسلامی سابقه هدف قرار دادن مخالفان خود را در خارج از مرزهای ایران دارد اما تهران اخیرا یهودیان ساکن اروپا را نیز هدف قرار داده است.

در ماه دسامبر، یک مرد آلمانی-ایرانی از سوی دادگاهی در آلمان به اتهام تلاش برای بمب‌گذاری در کنیسه‌ای واقع در شهر بوخوم در نوامبر ۲۰۲۲ به سه سال زندان محکوم شد.

در سال ۲۰۱۷، دادگاه برلین یک دانشجوی پاکستانی را به دلیل جاسوسی از رییس سابق انجمن آلمان و اسرائیل برای دولت ایران به بیش از چهار سال زندان محکوم کرد.

به گفته مقام‌های سوئد، اواخر سال ۲۰۲۱ تهران دو مامور که خود را زوج پناهنده جا زده بودند به این کشور اعزام کرد تا نقشه قتل سه رهبر برجسته یهودی را طراحی و اجرا کنند اما این عملیات پیش از اجرا، خنثی شد.

این دو فرد متهم به نام‌های مهدی رمضانی و فرشته صانعی‌فر، از عوامل سپاه پاسداران بودند.

آن‌ها در سال ۲۰۲۲ و یک سال پس از بازداشت، از سوئد به ایران اخراج شدند زیرا مدارک جمع‌آوری شده از سوی سرویس‌های اطلاعاتی سوئد در دادگاه پذیرفته نشد.

یکی از مقام‌های سفارت ایران در سوئد که گفته می‌شود با این زوج در ارتباط بود نیز از سوئد اخراج شده است.

جامعه اطلاعاتی آمریکا در تازه‌ترین گزارش خود با موضوع ارزیابی تهدیدها علیه این کشور اعلام کرد جمهوری اسلامی به تهدید منافع آمریکا و متحدانش در خاورمیانه ادامه خواهد داد.

گزارش سالانه جامعه اطلاعاتی آمریکا روز دوشنبه ۲۱ اسفند از سوی اداره ملی اطلاعات ایالات متحده به صورت عمومی منتشر شد.

بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی قصد دارد موقعیت نوظهور خود را به عنوان یک قدرت منطقه‌ای تثبیت کند و در عین حال تهدیدها علیه حکومت ایران و خطر درگیری نظامی مستقیم را به حداقل برساند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
چشم‌انداز با مهدی مهدوی‌آزاد
خبر
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.