سیل راه دسترسی به ۱۷۸ روستا را در سیستان و بلوچستان مسدود کرد

دوشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۱۴

محمد اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل ‌و نقل جاده‌ای سیستان وبلوچستان روز دوشنبه ۱۴ اسفند از مسدود شدن راه دسترسی به ۱۷۸ روستا در جنوب این استان بر اثر سیل خبر داد. به گفته او، امکان بازگشایی مسیرهای منتهی به این مناطق تا زمان فروکش کردن سیلاب وجود ندارد.

اکبری افزود جریان سیلاب در برخی مناطق جنوب سیستان وبلوچستان متوقف و امکان تردد مجدد در این مناطق با خاک‌ریزی مجدد فراهم شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد: «برنامه‌ریزی شده تا ۱۰ روز، تمام نواحی که دچار آب‌بردگی شده، ترمیم و تردد برقرار شود.»

او خسارت سیلاب به راه‌ها و مسیرهای مواصلاتی را در جنوب سیستان وبلوچستان، حدود هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد و اعلام کرد حدود دو هزار کیلومتر راه در جریان سیلاب این منطقه آسیب دید.

به گفته اکبری، حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نیز به روستاهای شمال این استان خسارت وارد شد.

محمدرضا سیدحسینی، رییس جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان هم از خسارت سنگین به بخش کشاورزی در ۱۰ شهرستان این استان در سیل اخیر خبر داد.

سیدحسینی گفت نزدیک ۱۹ هزار هکتار از اراضی زراعی آبی، ۱۹۳۳ هکتار اراضی باغی، ۲۷۱ حلقه چاه کشاورزی، ۲۲۱ واحد گلخانه، ۳۰۰ واحد دامداری روستایی و عشایری و ۱۵ کلنی زنبور عسل بر اثر شدت بارندگی‌ها آسیب دیدند.

او افزود عمده خسارت‌ها در شهرستان‌های چابهار، نیکشهر، زرآباد، راسک، سرباز، فنوج، دشتیاری، سیب و سوران مهرستان، قصرقند و کنارک بوده است.

ایرنا، خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، در گزارشی از «تب و تاب» مسئولان و دستگاه‌های اجرایی برای کمک به سیل‌زدگان سیستان و بلوچستان نوشت با این حال مردم محلی و فعالان بلوچ از نحوه امدادرسانی به شدت ناراضی هستند.

کاربران فضای مجازی با به اشتراک گذاشتن تصاویری از سیل سیستان و بلوچستان، به برخورد متناقض جمهوری اسلامی در قبال وضعیت غزه و شرایط بحرانی سیل‌زدگان در ایران اشاره و از آن انتقاد کردند.

تعدادی از کاربران نوشتند مسئولان حکومت برای سیستان و بلوچستان، صندوق رای ارسال کردند، اما کمک نه.

علی بخش شه‌بخش، رییس شورای اسلامی بخش باهوکلات شهرستان دشتیاری هم امدادرسانی به مناطق سیل‌زده را نامناسب دانست.

شه‌بخش گفت: «در بخش باهوکلات یک پدر و پسر دو شبانه‌روز در رودخانه بالای یک درخت خودشان را نگه داشته بودند، بارها درخواست بالگرد کردیم، اما متاسفانه هیچکدام از ارگان‌ها حاضر نشدند بالگرد بفرستند تا جان این پدر و پسر را نجات را دهند. اهالی دست‌ به کار شدیم تا به کمک یک قایق آن‌ها را نجات دهیم.»

در سوی دیگر، حسین ظفری، سخنگوی سازمان مدیریت بحران با دفاع از عملکرد این سازمان در سیل اخیر اعلام کرد: «در ابتدای هفته گذشته ما به استان سیستان و بلوچستان هشدار آماده باش دادیم.»

به گفته او، اقلام غذایی، بهداشتی و امدادی با استفاده از بالگرد به مناطق سیل‌زده این استان ارسال شد.

ظفری افزود بارندگی‌های شدید سیستان و بلوچستان تاکنون کشته یا مجروح بر جای نگذاشته است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
جهان‌نما
خبر
تیتر اول

شنیداری

پادکست‌ها