جبهه ملی، انتخابات در ایران را «غیرواقعی» خواند و شرکت در آن را تحریم کرد

پنجشنبه ۱۴۰۲/۱۲/۰۳

جبهه ملی ایران با انتشار بیانیه‌ای از شرایط برگزاری انتخابات پیش‌ رو در ایران انتقاد کرد و گفت اعضا و هوادارانش در این انتخابات حضور نداشته و در آن شرکت نخواهند کرد.

این سازمان سیاسی، انتخابات در ایران را «مخدوش، غیرواقعی و ناسالم» توصیف کرد.

بر اساس بیانیه جبهه ملی، حضور آزاد احزاب، آزادی اجتماعات، آزادی مطبوعات و رسانه‌ها، رعایت حق کاندیدا شدن و حق رای دادن به کاندیدای مورد نظر را برای آحاد شهروندان از جمله اصلی‌ترین شرایط لازم برای انجام یک انتخابات واقعی برشمرد.

جبهه ملی در ادامه تاکید کرد در ایران و تحت لوای حاکمیت جمهوری اسلامی، هیچ یک از این شرایط فراهم نیست.

در بخشی دیگر از این بیانیه به رد صلاحیت‌های گسترده‌ای اشاره شده که مقام‌های ارشد سابق حکومت را نیز در بر گرفته است.

حسن روحانی، رییس پیشین دولت جمهوری اسلامی، مصطفی پورمحمدی، وزیر اسبق دادگستری، حیدر مصلحی، وزیر پیشین اطلاعات و مهدی طائب، رییس قرارگاه عمار از جمله مقاماتی هستند که صلاحیتشان برای شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری رد شده است.

روز پنج‌شنبه سوم اسفند، وب‌سایت حسن روحانی در حالی از ارسال سومین نامه او به شورای نگهبان برای اعلام دلایل رد صلاحیتش در انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری خبر داد که دو نامه قبلی‌ او در این مورد بی‌پاسخ مانده‌اند.

جبهه ملی ایران در بیانیه خود با اشاره به رد صلاحیت‌ها و فقدان آزادی‌های اساسی در جامعه تاکید کرد که این انتخابات از پایه و اساس مغلوط و دور از موازین انتخابات واقعی است.

در بخشی از این بیانیه آمده است که شورای نگهبان، لیست کاندیداهایی از حواریون و عوامل مطیع و وابسته به حکومت را در مقابل مردم قرار می‌دهد و از آنان می‌خواهد فقط به این افراد گزینش شده حکومتی رای بدهند که به این «صحنه‌سازی مضحک و پر فریب» نمی‌توان انتخابات نام نهاد.

هیات رهبری اجرایی جبهه ملی ایران در پایان این متن تمام بحران‌ها، بدبختی‌ها و مشکلات کنونی مردم و فقر عمومی را نتیجه آزاد نبودن انتخابات و مشارکت نداشتن مستقیم مردم در سرنوشت خود دانستند.

روز چهارشنبه دوم اسفند نیز ابوالفضل قدیانی، فعال سیاسی، انتخابات در جمهوری اسلامی را نمایشی، فرمایشی، مهندسی شده و انتصابی خواند و از آزادی‌خواهان، عدالت‌طلبان و مخالفان حکومت جمهوری اسلامی خواست انتخابات پیش رو را تحریم کنند.

او هوشمندی مردم ایران را در تحریم انتخابات پیشین ستود و گفت آن‌ها در گذشته فراخوان‌های شرکت در انتخابات را با جواب منفی پاسخ دادند.

پیش‌تر مصطفی تاجزاده، از مقام‌های پیشین جمهوری اسلامی که اکنون به دلیل انتقادهایش از حکومت با اتهام‌های سیاسی زندانی شده، در پیامی با شرکت در انتخابات پیش رو مخالفت کرد.

این بیانیه‌های انتقادی صریح در حالی منتشر می‌شوند که ۱۱۰ فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب روز ۲۳ بهمن با انتشار متنی، خواستار شرکت مردم در انتخابات و رای دادن به «نامزدهای میانه‌رو» شدند.

این بیانیه با واکنش‌های منفی گسترده مردم و فعالان سیاسی و مدنی در داخل و خارج از ایران مواجه شد و بسیاری، این اصلاح‌طلبان را به قدرت‌طلبی و زدن نان در خون مردم متهم کردند.

در سال‌های اخیر و به دنبال مشکلات شدید اقتصادی، سرکوب گسترده منتقدان و نظارت استصوابی شورای نگهبان، مشارکت مردم ایران در انتخابات کاهشی چشمگیر یافته که این موضوع به بحران مشروعیت حکومت جمهوری اسلامی دامن زده است.

انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری روز ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد.

انتظار می‌رود این انتخابات پایین‌ترین میزان مشارکت را در طول تاریخ جمهوری اسلامی ثبت کند.

نتایج نظرسنجی «نگرش ایرانیان به انتخابات ۱۴۰۲» که از سوی گروه مطالعات افکارسنجی ایرانیان (گمان) مستقر در هلند انجام شده، نشان می‌دهد ۷۷ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام کرده‌اند در انتخابات رای نمی‌دهند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
خبر
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.