واکنش کاربران رسانه‌های اجتماعی به باخت تیم فوتبال ایران در برابر قطر

شکست تیم فوتبال ایران در برابر قطر بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های اجتماعی یافت. گروهی از کاربران که از آن‌ها با عنوان ارزشی یا اصلاح‌طلب یاد می‌شود با ابراز ناراحتی، خواستار جدایی ورزش از سیاست شدند. در مقابل بسیاری از ایرانیان با حکومتی خواندن این تیم، با باختش شادمانی کردند.

برخی کاربران رسانه‌های اجتماعی با انتشار تصاویر تماشاگران ایرانی در مسابقات جام قهرمانی آسیا،‌ گفتند حکومت در فقدان تماشاگران مردمی، نیروهایی از بسیج و سپاه پاسداران را برای حمایت از تیم فوتبال به ورزشگاه‌های قطر فرستاده است.

دیدار نیمه‌نهایی ایران و قطر در جام قهرمانی آسیا هم‌زمان با سالروز تولد امیر نصر آزادانی، فوتبالیست بازداشت شده در جریان خیزش انقلابی برگزار شد و بسیاری از کاربران از او با عنوان فوتبالیست ملی ایران یاد کردند.

امیر نصر آزادانی هشتم آبان ۱۴۰۱ بازداشت شد و در پرونده معروف به خانه اصفهان، به معاونت در محاربه متهم و در مجموع به ۲۶ سال حبس محکوم شد.

علاوه بر او، شماری از کاربران رسانه‌های اجتماعی از علی کریمی، علی دایی، وریا غفوری، کریم باقری و فوتبالیست‌های دیگری به‌عنوان قهرمانان ملی نام بردند که در جریان خیزش انقلابی ایرانیان با مردم معترض همراهی کرده بودند.

شماری از کاربران مخالف جمهوری اسلامی از مهران سماک، ‌یکی از جوانان کشته‌شده در جریان خیزش انقلابی یاد کردند.

او روز هشت آذر ۱۴۰۲ در شهر انزلی همراه نامزدش در واکنش به باخت تیم فوتبال به آمریکا در خودرو بوق می‌زد که با تیراندازی مستقیم ماموران و اصابت بیش از ۱۱۵ ساچمه به سر و صورتش جان باخت.

مهرشاد سماک، برادر مهران سماک پس از باخت ایران مقابل قطر، ویدیویی در محل کشته ‌شدن برادرش پس از بازی ایران-آمریکا در جام جهانی ۲۰۲۲ منتشر کرد.

او نوشت: «ما که خوشحالیم. این هم جایی که برادرم آخرین شب اینجا بود و از فاصله کم به او شلیک کردند.»

هم‌زمان ویدیویی از بازیکنان تیم ملی فوتبال کنگو در هنگام پخش سرود ملی کشورشان پیش از بازی با ساحل عاج در نیمه‌نهایی جام ملت‌های آفریقا از سوی کاربران ایرانی بارها بازنشر شد که با حرکتی خاص همراه بود.

در این ویدیو بازیکنان تیم ملی کنگو به درگیری بین ارتش و گروه‌های معترض در شرق کشورشان و کشته ‌شدن مردم واکنش نشان دادند. کاربران ایرانی این حرکت را با انفعال و رفتار بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مقایسه کردند که هم‌زمان با خیزش انقلابی مردم ایران پس از قتل حکومتی مهسا ژینا امینی بود.

در حدود یک سال گذشته به دلیل حمایت‌های مکرر بازیکنان از سیاست‌های جمهوری اسلامی، شکست‌های تیم ملی باعث خوشحالی مردم معترض شده است.

کاربری با خطاب قرار دادن بازیکنان این تیم نوشت: «هم فوتبال را باختید هم شرف و آبرویتان را پیش مردم.»

شهروندان در برخی شهرها مانند بوشهر، شادمانی خود را از این شکست و بازماندن ایران از صعود به فینال جام قهرمانی آسیا با نواختن نی انبان در خیابان‌ها نشان دادند.

تصاویر منتشر شده نشان می‌دهند شامگاه چهارشنبه، نیروهای امنیتی در میدان انقلاب تهران حاضر شدند تا از خوشحالی خیابانی مردم و تکرار اتفاقات پس از بازی ایران-آمریکا در جام جهانی سال گذشته جلوگیری کنند.

آذر ماه سال گذشته و در پی شکست تیم فوتبال جمهوری اسلامی از تیم آمریکا در رقابت‌های جام‌ جهانی و حذف آن از ادامه بازی‌ها، مردم در شهرهای مختلف ایران از این شکست ابراز شادمانی کردند.

در تحلیل‌هایی که بعد از شکست تیم جمهوری اسلامی در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد بسیاری بر این نکته تاکید کردند که این تیم هم در جام‌جهانی ناکام ماند و هم در به دست آوردن دل مردم و هر دو موقعیت را باخت.