مدیرعامل سازمان بهشت زهرا: ۵۰ هزار قبر برای مواقع بحران در نظر گرفتهایم
محمدجواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت این سازمان ۵۰ هزار قبر برای مواقع بحران در شهر تهران در نظر گرفته است.
تاجیک روز چهارشنبه ۱۸ بهمن با اعلام اینکه تمامی این قبور برای بهشت زهرا پیشبینی شدهاند، تاکید کرد با توجه به تقسیمبندیهای مدیریت بحران شهر تهران، نیاز است که توزیع این قبور در سطح گستردهتری در شهر صورت گیرد.
او هشدار داد: «ظرفیت قطعات جدید بهشت زهرا رو به اتمام است و برای سال آینده حتما باید آرامستان جدیدی برای تهران در نظر گرفته شود.»
به گفته تاجیک، بر اساس برآوردها امکان دفن ۴۰ درصد از متوفیان شهر تهران در سال آینده در بهشت زهرا وجود ندارد.
او افزود موقعیت مکانی بهشت زهرا، وجود ساختمانهای مسکونی پیرامون این آرامستان و شرایط ترافیکی منطقه، اجازه توسعه بهشت زهرا را نمیدهند.
تاجیک گفت: «بهتر است به فکر آرامستان جدید باشیم؛ تدبیری که اگر ۲۰ سال پیش انجام میشد امروز با چنین بحرانی مواجه نمیشدیم.»
پیش از این و در اردیبهشت ماه سال جاری، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران گزارش داده بود بهشت زهرا تنها در سه تا چهار سال آینده ظرفیت دفن خواهد داشت.
حسین نظری، معاون خدمات شهری شهرداری تهران روز ۱۶ بهمن در واکنش به رو به اتمام بودن ظرفیت بهشت زهرا گفت مطالعات برای مکانیابی آرامستانهای جدید در تهران در حال انجام است.
نظری افزود: «در صورتی که زمین مورد نظر برای آرامستان تامین شود، احداث آن زمانی نخواهد برد و در طول چند ماه آرامستان یا آرامستانهای جدید احداث خواهند شد.»
بهشت زهرا اولین آرامستان رسمی در تهران است که در سال ۱۳۴۹ افتتاح شد.
به گفته تاجیک، تا کنون حدود دو میلیون نفر در این مکان به خاک سپرده شدهاند.
طرح توسعه این آرامستان در اواسط دهه ۱۳۹۰ به انجام رسید.
مدیرعامل بهشت زهرا اکنون از بحران در زمینه تدفین درگذشتگان در شهر تهران خبر میدهد اما توجه این مقام مسوول پیش از این به مسایلی نظیر تحمیل سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی در زمینه حجاب اجباری معطوف بود.
تاجیک روز ۱۶ بهمن گفته بود: «عکس بیحجاب زن روی سنگ قبر مشکل دارد. قانون اجازه انتشار عکس بیحجاب زن را نمیدهد. در حال حاضر فراوان سنگ قبرهایی با عکس زنان باحجاب وجود دارند که کاری به آنها نداریم اما موضوع این است که نقش و نگار، جملات و عکسهای خارج از عرف جامعه بر سنگ قبرها حک شده بود که نباید وجود داشته باشد.»
شهریور ماه ۱۴۰۱، پایگاه خبری دیدهبان ایران در گزارشی اقدام علیرضا زاکانی، شهردار تهران را در انتصاب تاجیک به عنوان مدیرعامل بهشت زهرا «دور زدن قانون» دانست.
بر اساس این گزارش، در اساسنامه بهشت زهرا تصریح شده مدیرعامل این آرامستان باید از میان «شاغلین رسمی» یا افرادی با سابقه «حداقل هشت سال کار قراردادی» در شهرداری تهران انتخاب شوند. این در حالی است که تاجیک پیش از انتصابش به عنوان مدیرعامل بهشت زهرا تنها یک سال به عنوان دستیار و مشاور زاکانی در شهرداری تهران فعالیت کرده بود.
در ادامه گزارش دیدهبان ایران آمده: «برخی شنیدهها حاکی از آن است که تاجیک پیش از این نیز برای تصدی بسیج شهرداری تهران تایید صلاحیت نشده بود و حالا مشخص نیست بر اساس چه ملاک و معیاری مدیریت مجموعهای همچون سازمان بهشت زهرا به او سپرده شده است.»