صدور احکام سنگین انضباطی برای ۴ دانشجوی دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران
در ادامه اعمال فشار حکومت بر دانشجویان، مطهره گونهای، مهدی هادیزاده، سید کیان بنیهاشمی و فاطمه غریبی، چهار تن از دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران، مجموعا به هشت سال تعلیق از تحصیل محکوم شدند. دو تن از این افراد به تغییر محل تحصیل خود نیز محکوم شدهاند.
این خبر را «انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران» در کانال تلگرامی خود منتشر کرد و جزییات محکومیت این دانشجویان را شرح داد.
بر اساس این گزارش، مطهره گونهای، دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران، به ۲۴ ماه تعلیق و مهدی هادیزاده، دبیر رسانه اسبق انجمن دانشجویان اسلامی دانشگاه تهران به ۱۲ ماه تعلیق از تحصیل محکوم شدهاند.
بر اساس این احکام که از سوی کمیته مرکزی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر شده است، محل تحصیل این دو دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی تهران به دانشگاه علوم پزشکی اردبیل منتقل شده است.
مطهره گونهای و همسرش مهدی هادیزاده، پیش از این در جریان اعتراضات دانشجویی همزمان با خیزش انقلابی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی بازداشت و پس از مدتی آزاد شده بودند.
کیان بنیهاشمی، قائم مقام سابق انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و فاطمه غریبی، دبیر آموزش اسبق انجمن اسلامی این دانشگاه، هر کدام به محرومیت از تحصیل به مدت دو نیم سال با احتساب سنوات محکوم شدهاند.
محکومیت این دو دانشجو با رای شورای بدوی انضباطی دانشگاه تهران صادر شده است.
گزارش هممیهن از دادگاههای دانشگاهی
روزنامه هممیهن روز ۲۱ آذر ماه در گزارشی با عنوان «دادگاههای دانشگاهی»، گفتوگویی با چند فعال دانشجویی انجام داد.
نویسنده این گزارش با بیان اینکه با تصویب آییننامه کمیته انضباطی دانشگاه در آذر ماه سال گذشته، میزان برخورد با دانشجویان متخلف از نظر دانشگاه شدیدتر شده است، نوشت: «رایهای کمیتههای انضباطی سنگین بود و بسیاری تعلیق شدند.»
این روزنامه به نقل از دانشجویان، فعالان دانشجویی و یکی از وکلای دادگستری نوشت: «بسیاری از احکام اجرا شد و بسیاری دیگر هم با تعهد، پروندهشان بسته شد اما تذکر و تعهد و رفتوآمد دانشجویان به حراست شدت گرفته و کوچکترین حرکت، مساوی است با پرونده انضباطی.»
هممیهن در گزارش خود از ثبت ۱۷۶ حکم انضباطی، هشت اخراج و ۳۰۱ ترم تعلیق از سوی کمیتههای انضباطی بر اساس آمارهای غیررسمی خبر داد و نوشت: «دانشجویان از دخالتهای بیمورد حراست دانشگاهها گلایه میکنند و میگویند گاهی از طرف حراست و این کمیتهها به دستگاه قضایی گزارش داده میشود تا در کنار پرونده انضباطی، پرونده قضایی هم تشکیل شود.»
در ادامه این گزارش با دانشجویان تعلیقی درباره وضعیت اجرای احکام انضباطی و شرایط دانشگاه در یک سال اخیر گفتوگو شده است.
از مهر امسال تاکنون گزارشهایی درباره برخوردهای قهری با دانشجویان، اخراج و تعلیقها و برگزاری جلسات کمیته انضباطی منتشر شده است.
برای برخی از دختران دانشجوی مخالف حجاب اجباری، حکم لغو اسکان در خوابگاهها صادر کردهاند.
ایراناینترنشنال روز نهم آذر در گزارشی نوشت با ادامه فشارهای امنیتی، کادرهای آموزشی شماری از دانشگاهها که در خیزش ۱۴۰۱ نقشی پررنگ داشتند، پاکسازی شدهاند.
دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور در جریان خیزش انقلابی سال گذشته حضور پررنگی داشتند و فضای دانشگاهها شاهد اعتراض، تحصن و تجمعهای دانشجویی گسترده بود.
این اعتراضات دانشجویی در شرایطی برای ماههای متوالی ادامه یافت که صدها نفر از دانشجویان دانشگاههای مختلف به شکلی خشونتبار بازداشت یا ممنوعالورود شدند و نیروهای سرکوبگر چندین بار به خوابگاههای دانشجویان در دانشگاههای مختلف حمله کردند.