احتمال عضویت آمریکا در پیمان کاهش نشر گازهای گلخانه‌ای ناشی از وسایل خنک‌کننده

خبرگزاری رویترز نوشت آمریکا قصد دارد به پیمان کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از وسایل خنک‌کننده بپیوندد. دست‌کم ۶۰ کشور عضو این پیمان هستند.

به گزارش رویترز، مقام‌های وزارت امور خارجه آمریکا این خبر را روز سه‌شنبه ۱۴ آذر در حاشیه نشست اقلیمی سازمان ملل متحد در دوبی موسوم به کاپ ۲۸ اعلام کردند.

این اولین بار است که جامعه بین‌المللی در تلاشی جمعی به موضوع انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سیستم‌های سرمایشی می‌پردازد.

بر اساس این پیمان، کشورهای عضو متعهد می‌شوند انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از سیستم‌های سرمایشی خود را تا سال ۲۰۵۰ دست‌کم ۶۸ درصد در مقایسه با سال ۲۰۲۲ کاهش دهند.

رویترز اجرای این پیمان را «امری دشوار» دانست و افزود انتظار می‌رود با توجه به ادامه روند گرمایش جهانی، صنعت سیستم‌های سرمایشی رونق بیشتری پیدا کند.

برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد روز ۱۴ آذر اعلام کرد در صورت ادامه روند کنونی، نصب سیستم‌های سرمایشی در سراسر جهان تا سال ۲۰۵۰ سه برابر خواهد شد.

بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود تولید گازهای گلخانه‌ای ناشی از وسایل خنک‌کننده تا سال ۲۰۵۰ به میزانی معادل ۴/۴ تا ۶/۱ میلیارد تن دی‌اکسید کربن افزایش یابد.

این میزان یک‌دهم گازهای گلخانه‌ای تولید شده در سال ۲۰۵۰ خواهد بود.

پیش از این آمریکا در کاپ ۲۸ از طرح خود برای کاهش ماده بسیار آلاینده متان خبر داده بود که از سوختن نفت و گاز ناشی می‌شود.

کامالا هریس، معاون رییس جمهوری آمریکا نیز اعلام کرد ایالات متحده متعهد شده است سه میلیارد دلار به صندوق مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی موسوم به «صندوق اقلیم سبز» کمک کند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مذاکرات بر سر حذف تدریجی سوخت‌های فسیلی و گنجاندن عبارت مربوط به آن در توافق نهایی نشست اقلیمی سازمان ملل متحد در دوبی همچنان ادامه دارد.

در این نشست، بسیاری از افراد و هیات‌های شرکت‌کننده از جمله آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد خواستار قطع یارانه‌های اختصاص یافته به سوخت‌های فسیلی شدند.

رویترز روز ۱۳ آذر گزارش داد مذاکرات در زمینه تخصیص بودجه و سرمایه‌گذاری در زمینه تغییرات اقلیمی به بخشی محوری از کاپ ۲۸ بدل شده است.