پرستاران معترض بار دیگر در چندین شهر ایران تجمع اعتراضی برگزار کردند
در آستانه روز پرستار در ایران و در پی محقق نشدن وعدههای دولت جمهوری اسلامی در زمینه مطالبات پرستاران، گروههای مختلفی از آنان بار دیگر در چندین شهر تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس گزارشها و ویدیوهای رسیده به ایراناینترنشنال، دهها نفر از پرستاران معترض روز شنبه ۲۷ آبان در یزد تجمع کردند و خطاب به مقامهای استانی شعارهای اعتراضی سر دادند.
همزمان ویدیویی منتشر شده است از تجمع پرستاران کرمانشاه در آستانه روز پرستار و در اعتراض به بیش از یک سال به تعویق افتادن تعرفه و کارانه.
تهران، اسلامآباد و اراک نیز جزو شهرهایی بودند که در روز شنبه صحنه برگزاری تجمعهای اعتراضی پرستاران شدند.
شیرین عبادی، وکیل دادگستری و برنده جایزه نوبل صلح در کانال تلگرامی خود درباره این تجمعات نوشت: «کسانی که امروز برای حق خود دست به اعتراض زدهاند چندی پیش و در دوران همهگیری ویروس کرونا از سوی حکومت، جهادگر سلامت نامیده میشدند. آنها با قراردادهای ۸۹ روزه به کار گرفته میشدند و در مسیر نجات جان مردم بسیاری از آنان زندگی خود را از دست دادند.»
او افزود: «این پرستاران دلیر که به دلیل لجاجت فاجعهبار علی خامنهای با واردات واکسن باکیفیت، زندگی خود را به خطر انداخته بودند، با فروکش کردن مرگ و میر ناشی از کرونا، قراردادهایشان تمدید نشد و جهادگران دیروز، به نیروی مازاد امروز تبدیل شدند.»
این اولین بار نیست که پرستاران در ایران تجمع اعتراضی برگزار میکنند.
در ماههای اخیر، پرستاران و کادر درمان در سنندج در اعتراض به وضعیت بد معیشتی مقابل دانشگاه علوم پزشکی کردستان دست به تجمع زده و شعار دادند: «پرستار داد بزن، حقت رو فریاد بزن» و «تعرفهها ریالیه هزینهها دلاریه».
هفته گذشته، محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار، با اشاره به اینکه «بیش از ۹۰ درصد پرستاران از کارشان ناراضیاند» گفت: «کمبود پرستار بهاندازهای جدی است که به دلیل آن بیماران جان خود را از دست میدهند. اگر بیماران و مراجعان چیزی نمیگویند یا آگاه نیستند یا مظلوماند و کمبودها را میپذیرند.»
خبرگزاری ایلنا پیش از این گزارش داده بود یک پرستار اعلام کرده بابت ۱۴۷ ساعت اضافه کار در اسفند ماه ۱۴۰۱، به تازگی مبلغ دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حسابش واریز شده است.
بر اساس این گزارش، از اضافه کار دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومانی او، حدود ۲۴۰ هزار تومان مالیات کسر شده و فقط دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به حساب او ریختهاند.
ایلنا نوشت برای هر ساعت اضافه کار، پرستاران بین ۱۲ تا ۱۶ هزار تومان دریافت میکنند و انتقادات بسیار به این مبالغ کم، تا امروز هیچ نتیجهای نداشته است.
قبل از آن خبرگزاری مهر در گزارشی ضمن اشاره به حقوق پایین پرستاران و کمبود نیرو در کادر درمان، نوشت مبلغی که بابت اضافه کار اجباری پرستاران پرداخت میشود به قدری ناچیز است که میتوانند با شش ساعت اضافهکاری تنها یک قوطی کنسرو ماهی بخرند.
بحران کمبود پرستار در ایران به ویژه از زمان شیوع کرونا وخیمتر شد و پرستاران بارها در اعتراض به وضعیت شغلی خود در شهرهای مختلف تجمع اعتراضی برگزار کردند.
به گفته فعالان صنفی پرستاری، یکی از مهمترین خواستههای معترضان تغییر «مناسبات اجرای تعرفهگذاری خدمات پرستاری با بازبینی و تدوین مجدد آییننامه آن» است.
بر اساس شاخصهای نظام سلامت، یا باید به ازای هر هزار شهروند سه نیروی پرستار در کادر درمانی کشور وجود داشته باشد یا برای هر تخت بیمارستانی دو پرستار فعال جذب شوند.
گزارشها حاکی است که اکنون این آمار در ایران «نصف» شرایط حداقلی سلامت است.