حملات راکتی حماس به سدروت؛ بریتانیا: انفجار بیمارستان الاهلی غزه کار اسرائیل نبود

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۸/۰۱

شهرداری سدروت در جنوب اسرائیل خبر داد راکت‌های شلیک شده از نوار غزه منجر به آسیب دیدن تعدادی ساختمان در این شهر شده است. در تازه‌ترین اظهارنظر مقامات غربی درباره انفجار مرگبار بیمارستان باپتیست الاهلی غزه، بریتانیا رسما اعلام کرد حمله هوایی اسرائیل باعث این واقعه نبوده است.

اظهارات نخست‌وزیر بریتانیا در مورد انفجار بیمارستان باپتیست الاهلی غزه

ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا در پارلمان این کشور گفت بر اساس تجزیه و تحلیل دستگاه اطلاعاتی بریتانیا، انفجار بیمارستان باپتیست الاهلی غزه کار اسرائیل نبوده است.

سوناک اضافه کرد محتمل است که این انفجار به دلیل برخورد راکتی که از نوار غزه شلیک شده بود، رخ داده باشد.

او افزود گزارش‌های ابتدایی نادرست در ارتباط با این حمله که آن را متوجه اسرائیل می‎‌دانست، تاثیرات مخربی در منطقه و همین‌طور در بریتانیا بر جای گذاشت.

سوناک همچنین اعلام کرد بریتانیا ۲۰ میلیون پوند دیگر برای کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اختصاص خواهد داد. با این حساب، مجموع کمک‌های بریتانیا به غزه به ۳۰ میلیون پوند خواهد رسید.

ادامه درگیری‌ها میان حماس، اسرائیل و حزب‌الله

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد آمار کشته‌شدگان حملات اسرائیل به نوار غزه از مرز پنج هزار نفر فراتر رفته است.

هاآرتص نوشت آژیر خطر در شهر کیریات شمونا در شمال اسرائیل در نزدیکی مرز لبنان به صدا در آمد.

ارتش اسرائیل اعلام کرد از زمان آغاز مناقشه کنونی با حماس، تاکنون ۸۰۰ فلسطینی در کرانه باختری بازداشت شده‌اند.

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند ارتش این کشور یک «هدف مشکوک» را که از لبنان وارد حریم هوایی اسرائیل شده بود، با استفاده از سامانه موشکی گنبد آهنین سرنگون کرد.

به گفته ارتش اسرائیل، شی سرنگون شده احتمالا یک پهپاد بوده است.

ارتش اسرائیل با حمله به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان، یک موشک‌انداز ضد تانک این گروه را منهدم کرد. حماس هم از درگیری نیروهای خود با نیروهای اسرائیل خبر داد که به گفته این گروه به غزه نفوذ کرده بودند.

وزارت بهداشت فلسطین روز دوشنبه اول آبان اعلام کرد در حملات ارتش اسرائیل به اردوگاه آوارگان فلسطینی جلازون، دو فلسطینی کشته و چهار تن دیگر زخمی شدند.

از شروع جنگ اسرائیل و حماس در ۱۵ مهر، تاکنون ۹۶ فلسطینی در کرانه باختری کشته شده‌اند.

سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل هم از کشته شدن ۳۰۸ سرباز اسرائیلی خبر داد.

رییس‌جمهور اسرائیل در یک مصاحبه گفت که این کشور اقدامات سختی را علیه حماس انجام خواهد داد و افزود که این گروه «شر محض است و باید آن را ریشه کن کنیم».

در سوی دیگر، محمد اشتیه، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین کشورهای غربی را متهم کرد که در جنگ حماس و اسرائیل، به این کشور «مجوز کشتار» داده‌اند.

اشتیه افزود اسرائیل در قالب «پوششی سیاسی» در نوار غزه مرتکب قتل عام می‌شود.

واکنش‌های بین‌المللی به مناقشه حماس و اسرائیل

دفتر هماهنگی کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) اعلام کرد به دلیل اوضاع نامناسب بهداشتی در نوار غزه، شیوع بیماری‌هایی مانند آبله مرغان، خارش پوستی و اسهال در این منطقه شدت گرفته است.

بنا بر اعلام اوچا، حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر، معادل نیمی از جمعیت نوار غزه، در پی حملات اسرائیل به این منطقه آواره شده‌اند.

ترکیه اعلام کرد ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر اخراج اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس از ترکیه «بی‌اساس» و «دروغین» است.

آسوشیتدپرس گزارش داد فعالان طرفدار فلسطین با اشغال کردن ورودی‌ دادگاه بین‌المللی لاهه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل را جنایتکار جنگی خواندند.

توبیاس بیلستروم، وزیر خارجه سوئد در حاشیه نشست وزیران خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ گفت اولویت اصلی، مساله کمک‌رسانی به مردم غزه و راه‌های انجام آن است.

بیلستروم افزود کشورهای اتحادیه اروپا همچنان در حال مذاکره در مورد ایده برقراری آتش‌بس بشردوستانه در منطقه هستند.

نیویورک تایمز نوشت پوشش این رسانه از انفجار بیمارستان باپتیست الاهلی غزه «بیش از حد به ادعاهای حماس متکی بود».

این رسانه پذیرفت «برداشتی نادرست» از این واقعه به خوانندگان عرضه کرده بود.

کیریاکوس میتسوتاکیس، نخست‌وزیر یونان با بنیامین نتانیاهو، همتای اسرائیلی خود در اورشلیم دیدار کرد.

میتسوتاکیس با تاکید بر حق اسرائیل در دفاع از خود گفت میان حماس و مردم فلسطین «تمایزی بسیار روشن» وجود دارد.

نتانیاهو نیز در این دیدار حماس را به داعش تشبیه کرد و گفت جنگ اسرائیل و حماس، مبارزه «تمدن و بربریت» است.

همچنین قرار است امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه و مارک روته، نخست‌وزیر هلند نیز امروز به اسرائیل سفر کنند.

ایرنا، رسانه دولت جمهوری اسلامی گزارش داد حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در تماس‌های تلفنی جداگانه با رهبران حماس و جهاد اسلامی فلسطین، اوضاع در منطقه و نوار غزه را مورد بررسی قرار داد.

امیرعبداللهیان در این تماس‌ها بر ضرورت توقف فوری حملات اسرائیل به نوار غزه و ارسال کمک‌های بشردوستانه به این منطقه تاکید کرد و گفت تهران با «کوچ اجباری» مردم غزه مخالف است.

اسماعیل هنیه، رییس دفتر سیاسی حماس در این گفت‌وگوی تلفنی از حمایت‌های جمهوری اسلامی قدردانی کرد و گفت ادامه حملات اسرائیل به نوار غزه بیانگر «ناتوانی این رژیم در مقابله با مبارزه شجاعانه مقاومت و پایداری مردم فلسطین علیه اشغالگری» است.

زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین نیز در این تماس تلفنی مواضع تهران درقبال مناقشه کنونی را ستود و خواستار «همبستگی بین‌المللی» با مردم فلسطین شد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه و لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا هشدار دادند در صورت هدف قرار گرفتن نیروهای نظامی این کشور از سوی گروه‌هی نیابتی مورد حمایت ایران در منطقه، واشینگتن این آمادگی را دارد که از خود واکنش نشان دهد.

نیویورک تایمز روز ۳۰ مهر گزارش داد آمریکا از اسرائیل خواسته است برای ادامه مذاکرات مربوط به گروگان‌های حماس و همچنین ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه، حمله زمینی خود به این منطقه را به تعویق بیاندازد.

در این گزارش آمده است واشینگتن خود را برای حملات گروه‌های نیابتی مورد حمایت ایران به مواضع ایالات متحده در منطقه آماده می‌کند.

ژای جون، فرستاده ویژه چین به خاورمیانه، با اشاره به احتمال افزایش دامنه درگیری‌ها در پی مناقشه حماس و اسرائیل، چشم‌انداز امنیتی منطقه را «نگران‌کننده» دانست.

در همین راستا کمیسر کمک‌های بشردوستانه اروپا تاکید کرد که طرف‌های درگیر در غزه نباید مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه شوند.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که این اتحادیه از درخواست سازمان ملل برای آتش‌بس بشردوستانه برای امداد رسانی به ساکنان غزه حمایت می‌کند.

وزیر خارجه آلمان نیز گفت که اسرائیل باید با حماس در نوار غزه بجنگد و در عین حال کمک‌های بین المللی مانند آب و غذا برای مردم ارسال شود. او اما با درخواست اتحادیه اروپا برای آتش‌بس بشردوستانه برای نوار غزه مخالفت کرد و گفت: «تنها در صورت مبارزه با تروریسم، صلح و امنیت برای اسرائیل و فلسطینی‌ها برقرار خواهد شد.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
دنیای چین - فصل دوم
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها