روایت مولوی عبدالحمید از کنترل کشور با سیاست‌های نانوشته و تحمیل آخوندهای حکومتی به سنی‌ها

مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه روز ۱۰ شهریور به انتقاد از کنترل امور کشور بر اساس «سیاست‌های نانوشته» و نابرابری‌ها پرداخت و گفت مقامات جمهوری اسلامی قصد دارند مدیریت مدارس دینی سنی‌ها را به شیعیان واگذار کنند و برخی از اهل سنت به دلیل مقاومت در برابر آن، زندانی شده‌اند.

امام جمعه اهل سنت زاهدان روز جمعه با اشاره به سخنان ابراهیم رئیسی درباره حقوق اقوام و آزادی اهل سنت، گفت که اهل سنت در ۴۴ سال گذشته خواستار عدالت و برابری بوده اما این خواسته مراعات و برآورده نشده است.

او خاطرنشان کرد: «در زمان پهلوی، اهل سنت در رده‌های مختلف ارتش و ژاندارمری سمت فرماندهی داشتند و منطقه در دست خود مردم بود اما در جمهوری اسلامی حتی یک وزیر از اهل سنت در کابینه دولت نبوده و شایسته‌سالاری در ایران رعایت نشده است.»

عبدالحمید اسماعیل‌زهی در ادامه تاکید کرد: «در جمهوری اسلامی حتی یک اهل سنت هم در ترکیب شورای تامین استان سیستان و بلوچستان حضور نداشته است.»

مولوی عبدالحمید با اشاره به این نابرابری‌ها در شهرهایی که جمعیت اهل سنت در آن‌ها زیاد است گفت: «در منصوب کردن مدیران در مراکز استان‌هایی چون کردستان و سیستان و بلوچستان باید تعادل بین سنی‌ها و شیعیان رعایت شود.»

او یادآور شد: «مقام‌های جمهوری اسلامی قصد دارند مدیریت مدارس دینی اهل سنت را به روحانیون شیعه واگذار کنند و برخی از اهل سنت به دلیل مقاومت در برابر این تصمیم زندانی شدند.»

مدیر دارالعلوم زاهدان با انتقاد از اینکه جمهوری اسلامی تاکنون اجازه راه‌اندازی حتی یک مسجد اهل سنت را در تهران، به عنوان پایتخت کشور نداده است به انتقاد از سیاست‌های حکومت پرداخت و گفت: «حاکمیت می‌تواند بر امور مدارس دینی نظارت کند اما مدیریت باید در دست خود اهل سنت باشد.»

به گفته مولوی عبدالحمید، در مناطقی که حکومت امام جمعه مطلوب خود را به مردم شهر تحمیل کرده است، مردم «دیگر به آن مسجد نرفته‌اند چون آن را دولتی می‌دانند».

او با انتقاد نسبت به آنچه «امنیتی کردن مساجد و دین» خواند، گفت: «فریاد زدیم که دین و مذهب را دولتی نکنید و بگذارید آزادی مذهبی در کشور وجود داشته باشد اما این کار انجام نشد.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت هم‌زمان با مساله «حجاب» به سوی نمازخانه‌های اهل سنت هم «تهاجم» برده شد و ادامه داد: «در مورد مساله حجاب به حکومت توصیه کردیم که حکمت و تدبیر به کار ببرید و خشونت و اجبار نورزید و زنان را داخل ماشین [گشت ارشاد] نیندازید.»

اسماعیل‌زهی ادامه داد: «گفتیم برای هیچ مامور مردی جایز نیست که دست زنی را بکشد و او را داخل ماشین هل بدهد و نباید با تندی وارد میدان بشوید اما حالا ببینید که چه قدر نقصان پیش آمد و چه آدم‌های زیادی کشته شدند.»

او همچنین افزود: «حالا هم می‌گوییم نمازخانه‌های اهل سنت را نبندید. جلوی عبادت‌خانه یهود و نصارا و دیگر ادیان غیر اسلام را هم نباید بگیرید.»

مولوی عبدالحمید با اشاره به اینکه تاکنون دو بار از جمله پس از ماه رمضان امسال با ابراهیم رئیسی دیدار داشته است، گفت که به او ابتدا درباره مشکلات و خواسته‌های ملی و سپس درباره مسایل مذاهب و اقوام هشدار داده است.

او تشریح کرد: «از جمله مشکلاتی که مطرح کردم درباره برقراری روابط با کشورهای همسایه و اسلامی و همچنین رفع مشکلات معیشت و اقتصاد بود و بعد سراغ مشکلات اهل سنت و اقوام ایرانی رفتم.»

اسماعیل‌زهی با اشاره به وعده‌های عملی نشده رئیسی درباره «معرفی وزیر، معاون وزیر، استاندار و سفیرانی از اهل سنت» خطاب به حکومت گفت: «حدود ۱۸۰ سفیر دارید. اگر ده‌تایشان را از اهل سنت بگذارید اتفاقی نمی‌افتد. ما اهل سنت هم متعلق به همین سرزمین و هم‌وطن شما هستیم.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان همچنین از تسلط «نانوشته‌های سیاست» بر حکومت‌داری در ایران خبر داد و گفت: «سیاست‌های نانوشته‌ای داریم که روند کارها را تعیین می‌کند. نه تنها وزیر اهل سنت نداریم، بلکه ادارات هم به تدریج از اهل سنت خالی می‌شود و در نیروهای مسلح و قضایی هم که کسی از سنی‌ها نیست.»

او ادامه داد: «از هر کسی پیگیری کردیم به این نتیجه رسیدیم که انتخاب وزیر در اختیار روسای‌جمهور نیست و در دست جایی دیگر است. کجا؟ خدا می‌داند.»

او با تاکید بر اینکه «مهم‌ترین خواسته ما ملی است و تفاوتی بین شیعه و سنی قائل نیستیم»، یادآور شد که همه اقوام و ادیان و مذاهب ایرانی باید حق و حقوقشان رعایت شود اما «اعمال سلیقه» در کشور مشکل ایجاد کرده است.

اسماعیل‌زهی در پایان بر ضرورت وجود «فکر وسیع و بلند» در حاکمیت و آزادی و عدالت در جامعه تاکید کرد و گفت: «حکومت‌داری با تنگ‌نظری، امری مشکل است.»