بر اساس ویدیوهای منتشر شده، روز سهشنبه هفتم شهریور ماه بازنشستگان چندین شهر ایران برای «دهمین هفته پیاپی» تجمع اعتراضی برپا کرده و شعارهایی چون «جنبش بازنشسته آماده قیام است» سر دادند.
بازنشستگان با تجمع در برابر صندوق بازنشستگی شهرهای خود شعارهایی چون «اجرای همسانسازی، حق مسلم ماست»، «وزیر بیکفایت؛ استعفا استعفا» و «تورم، گرانی؛ بلای جان مردم» سر دادند.
افزایش سنوات سالانه بر طبق نرخ تورم واقعی، همترازی حقوق بازنشستگان با شاغلان متناظر، بیمه کارآمد و تکمیلی و تسری مزایای نقدی و غیرنقدی شاغلان به بازنشستگان کشوری از جمله مطالبات تجمعکنندگان بوده است.
بازنشستگان همچنین افزایش حقوق ۲۰ درصدی را با وجود نرخ تورم ۷۰ درصدی «غیرقابل قبول» خوانده و خواهان بیشتر شدن میزان افزایش حقوق شدند.
همچنین در این تجمع بازنشستگان خواهان آزادی معلمان زندانی شدند.
پروندهسازیهای بیپایه برای سرکوب اعتراضات جامعه معلمان
همزمان با این تجمع، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان از صدور حکم عزیز قاسمزاده، معلم اهل گیلان و خواننده موسیقی ایرانی، مبنی بر «انفصال دایم از مشاغل دولتی» خبر داد.
بر اساس این گزارش، هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش استان گیلان عزیز قاسمزاده لیاسی را که در شغل معلمی بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت دارد، به «شدیدترین نوع مجازات یعنی انفصال دائم از تمام خدمات دولتی» محکوم کرد.
این هیات پیشتر و در هفتم تیر نیز ۲۵ بند اتهاماتی را در زندان لاکان به قاسمزاده ابلاغ کرده بود که برخی از آنها به گفته کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان «از اساس کذب بوده است» چرا که در برخی از تاریخهای ذکر شده، حتی تجمعی برگزار نشده بود که قاسمزاده بخواهد در آنها شرکت کند.
بر اساس این گزارش، هیات بدوی رسیدگی به تخلفات کارکنان آموزش و پرورش استان گیلان همچنین در دلایل صدور این رای در چند جا به «خواندن آوازهایی با مضامین انحرافی» در جمع معلمان از سوی این فعال صنفی اشاره کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان این حکم را «ظالمانه، غیرحقوقی، خصمانه و ویرانگر اصول قانونی و اخلاقی» خواند و با محکوم کردن آن نوشت: «با تغییر رویههای معلمستیزانه موجود، به محکومیتهای گسترده اخیر آموزش و پرورش استانها و همراهی وزارتخانه علیه کنشگران صنفی پایان دهید.»
این تشکل صنفی پیشتر نیز با اشاره به صدور حکم اخراج سارا سیاهپور، معلم و فعال صنفی استان البرز، تاکید کرده بود که حراستها و هیات تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش به ویژه در یک سال اخیر به «بازوی اجرایی نیروهای امنیتی» تبدیل شدهاند.
این دو نهاد بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، با پروندهسازیهای بیپایه، تمام تلاش خود را معطوف به «سرکوب اعتراضات جامعه معلمان» کردهاند.