اجرای حکم اعدام عباس دریس به صورت موقت «متوقف» شد

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۵/۰۴

فرشته تابانیان، وکیل عباس دریس، زندانی سیاسی محکوم به اعدام که در زندان ماهشهر در حبس است، اطلاع داد که روند اجرای حکم اعدام موکلش متوقف شده است.

تابانیان روز چهارشنبه چهارم مرداد در توییتر خود از «ثبت اعاده دادرسی عباس دریس در شعبه نهم دیوان عالی کشور» خبر داد و یادآور شد: «دستور توقف اجرای حکم به شعبه اول اجرای احکام ماهشهر ارسال شد.»

این وکیل دادگستری اواخر تیر ماه به روزنامه شرق گفته بود که با ثبت درخواست اعاده دادرسی، به دنبال گرفتن حکم توقف روند اجرای حکم اعدام موکلش از دیوان عالی کشور است.

به گفته تابانیان، خانواده فرد کشته شده از ابتدا گفته‌اند شکایتی از عباس دریس ندارند و شاکی این پرونده نیستند.

او روز ۱۳ تیر در توییتر نوشت که حکم اعدام موکلش به اتهام «محاربه» در دیوان عالی کشور تایید شده اما این حکم حتی به او ابلاغ نشده و تنها از طریق ابلاغ استحضاری دادگاه انقلاب ماهشهر از آن مطلع شده است.

در این پرونده، محسن دریس، برادر عباس دریس که به «شرکت در قتل» متهم شده بود، پس از گذراندن ماه‌ها بازداشت، از این اتهام تبرئه شد.

به دنبال تایید حکم اعدام عباس دریس، فرزندان او پیامی ویدیویی منتشر کردند که در آن علی، یکی از فرزندان، می‌گوید: «مادر ما در پی کسب اطلاع از صدور حکم اعدام برای پدرمان، سکته و فوت کرد و ما جز پدرمان کسی را نداریم.»

او از مسوولان و «تمام دنیا» خواست تا در آزادی عباس دریس به آن‌ها کمک کنند.

دادگاه انقلاب در مهر ماه گذشته عباس دریس را به اتهام تیراندازی و کشتن یک مامور نیروی انتظامی به «محاربه» محکوم و برای او حکم اعدام صادر کرد.

این در حالی‌ است که به گفته تابانیان، پرونده این متهم اعتراضات آبان ۹۸ «دارای ایرادات متعدد» بوده و موکلش «در هیچ‌کدام از مراحل بازپرسی و دادگاه» به تیراندازی اقرار نکرده است؛ ضمن اینکه خانواده مامور جان باخته یگان ویژه در ماهشهر نیز «رضایت» داده‌اند.

به گفته وکیل عباس دریس، دیوان عالی بدون توجه به همه این ایرادات، حکم «اعدام» او را تایید کرده است که او برای نقض این حکم درخواست «اعاده دادرسی» کرد.

فعالان حقوق بشر با اشاره به پخش اعترافات تلویزیونی عباس دریس، هشدار داده بودند که او تحت فشار و شكنجه اعتراف کرده است.

عباس دریس در جلسات بازپرسی، شرکت در اعتراضات را پذیرفته اما هر گونه نقش داشتن در آتش زدن لاستیک و بستن جاده‌ها را انکار کرده است.

در اعتراضات آبان ۹۸، ماهشهر و شهرک‌های حاشیه‌ای آن از کانون‌های اعتراضات بود و گزارش‌های مختلفی درباره به رگبار بستن معترضان در نیزارها منتشر شد.

در اعتراضات ماهشهر در سال ۹۸، معترضانی که جاده منتهی به پتروشیمی این شهر را بسته بودند، پس از حمله نیروهای امنیتی به نیزار ماهشهر پناه بردند. نیروهای امنیتی این نیزار را به گلوله بستند و در نتیجه گلوله‌باران، نیزار آتش گرفت و عده زیادی کشته شدند.

روزنامه نیویورک‌تایمز دهم آذر ماه ۹۸ گزارش داد که در جریان اعتراضات سراسری آبان‌ ماه، حدود ۱۰۰ نفر از معترضان پناه‌ گرفته در نیزارهای ماهشهر کشته شدند.

پس از آن و با افزایش گزارش‌ها در این باره، محسن بیرانوند، فرماندار و رضا پاپی، فرمانده نیروی انتظامی ماهشهر در مصاحبه با صداوسیمای جمهوری اسلامی کشتار معترضان در نیزارهای ماهشهر را تایید کردند.

با این حال مقام‌های جمهوری اسلامی آماری از شمار کشته‌شدگان ارائه نکرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
هت‌تریک با مزدک میرزایی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها