• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

صعود ۱۰ پله‌ای گذرنامه‌ ایرانی؛ مشکلات ایرانیان در اخذ روادید بسیاری از کشورها ادامه دارد

۲۸ تیر ۱۴۰۲، ۱۳:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

بر اساس تازه‌ترین ارزیابی‌ها، اعتبار گذرنامه ایرانی نسبت به سال گذشته ۱۰ پله صعود کرده و به رتبه ۹۲ در میان کشورهای مختلف جهان رسیده است اما ایرانیان همچنان برای دریافت روادید (ویزا) به منظور سفر به بسیاری از کشورهای جهان با مشکل مواجه هستند.

بر اساس گزارش شرکت مشاوره جهانی اقامت و شهروندی Henley & Partners، پس از پنج سال صدرنشینی ژاپن، حالا سنگاپور با ۱۹۳ کشور مقصد بدون نیاز به روادید، صدرنشین این جدول شد.

این در حالی است که کشور سنگاپور سال گذشته دومین مقام را در این رتبه‌بندی داشت.

در رده‌بندی امسال، آلمان، ایتالیا و اسپانیا در رده دوم قرار گرفته‌اند.

بدترین کشورها از نظر اعتبار گذرنامه‌هایشان همانند سال گذشته به ترتیب افغانستان،عراق، سوریه و پاکستان شناخته شده‌اند.

ایران در حالی در رده‌بندی امسال با ۱۰ پله صعود نسبت به سال گذشته در رده ۹۲ قرار گرفته که طبق این رده‌بندی، با گذرنامه ایرانی تنها می‌توان به ۴۴ کشور بدون روادید یا دریافت روادید به محض رسیدن به کشور مقصد سفر کرد.

بیشتر کشورهایی که جمهوری اسلامی با آنها توافق لغو ویزا یا کاهش محدودیت‌های ورود به کشور امضا کرده، در قاره آفریقا یا آمریکای جنوبی مانند ونزوئلا، بولیوی و اکوادور یا جمهوری‌های استقلال یافته شوروی سابق مثل قزاقستان هستند.

برخی کشورها از جمله آمریکا، کانادا، اسرائیل و مراکش هنوز در ایران سفارت‌خانه یا بخش کنسولی ندارند.

در روزهای اخیر، مشکلات صدور ویزای آمریکا برای اعضای تیم ملی والیبال ایران خبرساز شد.

همچنین گرفتن ویزای شینگن برای ایرانیان همواره دشوار بوده است.

سفارت جمهوری اسلامی در باکو به تازگی اعلام کرد بنا بر ابلاغ وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان، صدور ویزای فرودگاهی این کشور برای اتباع ایران متوقف شده است و از تاریخ دوم تیر ماه، شهروندان ایران باید برای ورود به این کشور اقدام به دریافت ویزای الکترونیکی یا گذرنامه‌ای آذربایجان کنند.

در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی نیز گزارش‌هایی از عدم صدور ویزای شینگن از سوی برخی کشورهای اروپایی در تهران منتشر شد.

حرمت‌الله رفیعی، رییس هیات مدیره انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی، گفت که برخی سفارت‌خانه‌های اروپایی در حوزه شینگن، رسیدگی به درخواست ویزا را متوقف و صدور ویزای شینگن را به حالت تعلیق درآورده‌اند.

سفارت فرانسه در تهران، ۱۹ مهر ۱۴۰۱ در پایگاه اینترنتی خود درباره گزارش‌های منتشر شده از محدودیت صدور ویزای شینگن برای ایرانی‌ها در سفارت‌‌خانه‌های کشورهای اروپایی در تهران نوشت: «مشکلات پیش‌آمده کاملا خارج از اختیار ماست.»

در بیانیه سفارت فرانسه در تهران نیز آمده است: «به علت فیلترینگ اینترنت که مقامات ایرانی تصمیم به انجام آن گرفته‌اند، سفارت فرانسه موقتا و فعلا قادر به بررسی حجم زیادی از پرونده‌ها نیست و گرفتن وقت ویزا از شرکت کارگزار ما، در حال حاضر پیچیده است.»

این سفارت‌خانه اخبار مربوط به تعلیق صدور ویزا را نیز «شایعات رایج در فضای مجازی» خواند و آن‌ها را تکذیب کرد.

پیش از آن بریتانیا نیز اعلام کرده بود با توجه به قطع مداوم اینترنت در ایران، مرکز درخواست ویزای این کشور در تهران تا اطلاع ثانوی بسته خواهد بود.

هم‌زمان با آغاز اعتراضات و خیزش سراسری در ایران، جمهوری اسلامی سرعت اینترنت را شدیدا کند و اینستاگرام و واتس‌اپ را فیلتر کرد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

اعلام جرم دادستانی علیه دیدارنیوز پس از اعتراض پروانه سلحشوری به تجمعات شبانه و اعدام‌ها
۱

اعلام جرم دادستانی علیه دیدارنیوز پس از اعتراض پروانه سلحشوری به تجمعات شبانه و اعدام‌ها

۲

کارزار حرکت موتورسواران در لندن برای آزادی لیندزی و کریگ فورمن

۳

وزیر دفاع اسرائیل: تونل‌های زیرزمینی علی الطاهر از نیروهای حزب‌الله پاک‌سازی شدند

۴

نیلوفر مجاور پس از ۱۰ روز ناپدید شدن با مرگ مغزی به بیمارستان رسید؛ مظنون متواری است

۵

پایان کوچک‌نمایی آفریقا؛ مجمع عمومی سازمان ملل به تغییر نقشه جهان رای داد

انتخاب سردبیر

  • سنتکام: در پی حمله موشکی به دو ناو جنگی آمریکا،‌۳ نفتکش متعلق به سپاه را منهدم کردیم

    سنتکام: در پی حمله موشکی به دو ناو جنگی آمریکا،‌۳ نفتکش متعلق به سپاه را منهدم کردیم

  • مکالمه جنگنده‌ آمریکایی با نفتکش حامل نفت ایران در تنگه هرمز و دادن اخطار پیش از شلیک
    اختصاصی

    مکالمه جنگنده‌ آمریکایی با نفتکش حامل نفت ایران در تنگه هرمز و دادن اخطار پیش از شلیک

  • نیویورک‌تایمز: پنتاگون برای یافتن منبع درز اطلاعات، ۵۰ عضو ستاد مشترک را با دروغ‌سنج آزمود

    نیویورک‌تایمز: پنتاگون برای یافتن منبع درز اطلاعات، ۵۰ عضو ستاد مشترک را با دروغ‌سنج آزمود

  • خرید پسماند تره‌بار؛ انسان‌زدایی از شهروندان و سقوط آزاد یک جامعه
    تحلیل

    خرید پسماند تره‌بار؛ انسان‌زدایی از شهروندان و سقوط آزاد یک جامعه

  • چرا فرمان «انسجام اجتماعی» مجتبی خامنه‌ای جدی گرفته نمی‌شود؟
    تحلیل

    چرا فرمان «انسجام اجتماعی» مجتبی خامنه‌ای جدی گرفته نمی‌شود؟