درخواست‌های مکرر برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران، در جلسه پارلمان بریتانیا درباره ایران

چهارشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۷

پارلمان بریتانیا در جلسه‌ای به بررسی سیاست دولت این کشور در قبال جمهوری اسلامی پرداخت و تعدادی از نمایندگان بار دیگر، با برشمردن اقدامات تروریستی سپاه و تهدیدهای این نیروی نظامی در منطقه خاورمیانه، سراسر جهان و حتی داخل خاک بریتانیا، خواستار تروریستی خواندن سپاه پاسداران شدند.

برندان کلارک اسمیت، یکی از نمایندگان پارلمان بریتانیا روز چهارشنبه در سخنانی گفت: «در دنیای خطرناک و پیچیده، ایران یکی از فوری‌ترین تهدیدها برای منافع ملی و امنیت داخلی بریتانیا است، اما جامعه بین‌المللی برای مدت طولانی رویکردی کوته‌بینانه و به اعتقاد من نادرست در قبال رژیم بنیادگرای تهران اتخاذ کرده است.»

او افزود: «این امر منجر به نقض آشکار توافق هسته‌ای از سوی ایران، گسترش نفوذ منطقه‌ای و حمایت از تروریسم و ارتکاب نقض حقوق بشر علیه شهروندان خود بدون مجازات شده است.»

این نماینده پارلمان بریتانیا از «شکست دسته‌جمعی» در زمینه مقابله با تهدیدهای جمهوری اسلامی سخن گفت و از دولت جو بایدن انتقاد کرد که در تلاش است در زمینه سیاستگذاری مربوط به ایران، حوزه‌های مختلف مثل نقض حقوق بشر، برنامه هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و حمایت از تروریسم را تفکیک کند.

او گفت: «تاریخ نشان داده که با این حوزه‌های سیاستی فقط می‌توان به‌طور کلی برخورد کرد، و به نظر من، رویکرد شکست‌خورده دیگر قابل تحمل نیست، و بریتانیا باید از فرصت استفاده کند و سیاست مستقل در مورد ایران را دنبال کند.»

کلارک اسمیت گفت: «ما باید در مورد برنامه هسته‌ای صریح باشیم: ایران هرگز به ساخت سلاح اتمی نزدیک‌تر از اکنون نبوده و برجام به طور جامع نتوانسته پیشرفت‌های هسته‌ای ایران را متوقف کند.»

او هشدار داد: «گزارش‌ها حاکی از آن است که توافق جزئی دولت بایدن با ایران، به این کشور اجازه می‌دهد تا اورانیوم را تا شصت درصد غنی‌سازی کند. این به اندازه کافی نگران‌کننده است، اما این امر همراه با کاهش قابل توجه تحریم‌هاست.»

او به اخبار در زمینه مذاکره نمایندگان ایالات متحده و کره جنوبی درباره راه‌هایی برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از سرمایه‌های ایران در سئول اشاره کرد و ادامه داد پرونده ۱۰ میلیارد دلار دیگر که در عراق نگهداری می‌شود نیز ممکن است روی میز مذاکرات باشد.

این عضو پارلمان بریتانیا گفت که ایران نه تنها برای نقض توافق هسته‌ای با هیچ مجازاتی مواجه نخواهد شد، بلکه مجاز خواهد بود که تنها چند ماه با در اختیار داشتن سلاح هسته‌ای فاصله داشته باشد همچنین از مزایای یک گشایش اقتصادی، که به شدت به آن نیاز دارد، برخوردار خواهد بود.

این نماینده پارلمان بریتانیا همچنین به برنامه موشکی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «ایران دارای بزرگترین و متنوع‌ترین توان موشکی بالیستیک در خاورمیانه است. ایران اکنون آشکارا از این سلاح‌ها در درگیری‌ها استفاده می‌کند و حتی یک تبعه آمریکایی را در سال‌های اخیر کشته است.»

در حالی که هنوز بریتانیا سپاه را یک سازمان تروریستی اعلام نکرده، کلارک اسمیت با اشاره به رای پارلمان بریتانیا برای تروریستی خواندن سپاه پاسداران از سوی دولت لندن، گفت: «اکنون سوال این است: منتظر چه هستیم؟ فعالیت‌ها سپاه گسترش یافته و نگرانی‌ها در سراسر بریتانیا در حال افزایش است.»

او گفت: «تحریم سپاه به طور کامل یک گام خوشایند است، اما می‌ترسم که نتواند به اندازه کافی گستره تهدید ناشی از عوامل وحشی جمهوری اسلامی را در بر بگیرد.»

گوین ویلیامسون نماینده محافظه‌کار پارلمان بریتانیا نیز در این جلسه به انتقال تسلیحات از ایران به روسیه برای تهاجم علیه اوکراین اشاره کرد و گفت: «ما باید بیشتر تلاش کنیم تا این جریان را مسدود کنیم وگرنه تمام تلاش‌های دیگرمان برای حمایت از اوکراین را تضعیف خواهیم کرد.»

او تاکید کرد: «اقدام سریع لازم است. مهم است که راه را پیش ببریم، همانطور که به طور مداوم در مورد جنگ اوکراین انجام داده‌ایم.»

جان هاول دیگر نماینده پارلمان بریتانیا نیز درباره نقض حقوق بشر در ایران گفت: «نقض حقوق بشر شامل زنان و دختران و همچنین دگرباشان جنسی می‌شود. از سال 1357 تاکنون بین چهار تا شش هزار عضو جامعه ال‌جی‌بی‌تی اعدام شده‌اند.»

جان کری‌یر نماینده پارلمان بریتانیا از حزب کارگر نیز گفت: «در راس هرم فعالیت وحشیانه‌ای که از سوی رژیم تهران انجام می‌شود، سپاه پاسداران است.»

او گفت: «بگذارید روشن کنیم که با چه چیزی سر و کار داریم: فاشیست‌های آخوند و دیوانه‌های آدمکشی که ایران را اداره می‌کنند و نوکران هیولایی آنان در سپاه، عملا نسخه امروزی نازی‌ها هستند.»

این نماینده پارلمان بریتانیا گفت که اگر این حکومت کنونی ایران در زمان جنگ جهانی دوم بود، از نازی‌ها حمایت می‌کرد نه طرف مقابلش.

او تاکید کرد: «مقام‌های جمهوری اسلامی می‌خواهند اسرائیل را از روی کره زمین محو کنند، می‌خواهند یهودیان و مردان و زنان همجنسگرا را به قتل برسانند، و می‌خواهند زنان را به طور کلی به عصر حجر برگردانند. آنها تمام تلاش خود را می‌کنند تا این کار را نه تنها در ایران، بلکه در جاهای دیگر انجام دهند.

کری‌یر درباره سپاه پاسداران گفت که «این شبکه تروریستی و جنایتکار یک تهدید آشکار، فراتر از ایران و خاورمیانه است.»

او درباره تروریستی خواندن سپاه نیز تاکید کرد: «من فکر می‌کردم کمترین کاری که دولت – در واقع، هر دولت دموکراتیک – می‌تواند انجام دهد این است که سپاه پاسداران را در کلیت خود منع کند.»

سارا گرین دیگر نماینده پارلمان بریتانیا نیز گفت: «من مجددا از دولت می‌خواهم که دست از دو پهلو حرف زدن بردارد و سپاه را به عنوان سازمانی تروریستی که همه می‌شناسیم، ممنوع کند.»

او تاکید کرد: «همانطور که کمیته روابط خارجی گفته است، این یک گسترش منطقی محدودیت‌های موجود برای اعضای سپاه خواهد بود و به ارسال پیام صریح به رژیم مبنی بر عدم تحمل فعالیت‌های شرورانه این گروه کمک می‌کند.»

این نماینده پارلمان بریتانیا افزود که تروریستی خواندن سپاه «باعث تقویت سیاست بریتانیا در قبال ایران و به چالش کشیدن اقدامات رژیم در داخل و خارج از کشور خواهد شد.»

آندرو گوین از حزب کارگر نیز گفت: «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حملات تروریستی، گروگان‌گیری، ترور، نقض حقوق بشر و ارعاب روزنامه‌نگاران و منتقدان در سراسر جهان، از جمله اینجا در بریتانیا، مرتبط بوده است.»

او افزود: «از یمن تا لبنان، از عراق تا اسرائیل، و از سوریه تا عربستان سعودی، ایران یک جنگ ایدئولوژیک را علیه صلح و ثبات به راه انداخته است. سپاه پاسداران از چندین گروه تروریستی از جمله حزب‌الله، حماس و طالبان حمایت مالی می‌کند.»

این نماینده پارلمان بریتانیا از دولت این کشور انتقاد کرد و گفت علی‌رغم درخواست‌ها در پارلمان، و با وجود تهدید جدی که سپاه پاسداران در داخل بریتانیا و جامعه بین‌المللی ایجاد می‌کند، دولت بریتانیا تاکنون در برابر درخواست‌ها برای تروریستی اعلام کردن این نیروی نظامی مقاومت کرده است.

در ادامه جلسه، برخی دیگر از نمایندگان بریتانیایی نیز نظر خود را درباره تهدیدهای جمهوری اسلامی مطرح کردند و آنان نیز خواستار تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی دولت بریتانیا شده است.

با وجود تروریستی خواندن سپاه از سوی وزارت خارجه آمریکا، هنوز اتحادیه اروپا، کانادا و بریتانیا چنین اقدامی را انجام نداده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
حرف آخر
جهان‌نما
هت‌تریک با مزدک میرزایی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.