تایید حمله‌های هکری اخیر در ایران از سوی یک نماینده مجلس؛ جلالی خواستار ملی شدن اینترنت شد

دوشنبه ۱۴۰۲/۰۳/۱۵

حسین جلالی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، با تایید عملیات هکری اخیر علیه نهادهای حکومتی و مراکز صنعتی گفت: «امروزه هکرها وارد سیستم‌ها می‌شوند، اطلاعات ما را سرقت می‌کنند و باعث تخریب‌ در بعضی مراکز مثل کارخانه‌ها، سازمان‌ها و پتروشیمی می‌شوند و آن‌ها را به آتش می‌کشند.»

این نماینده مجلس شورای اسلامی با تایید حمله‌های هکری انجام شده اخیر علیه زیرساخت‌های سایبری جمهوری اسلامی گفت که با الگوبرداری از چین در زمینه راه‌اندازی اینترنت ملی می‌توان جلوی نفوذ هکرها را به کشور گرفت.

او با اشاره به ضعف جمهوری اسلامی در مقابله با این نوع حملات گفت: «امروزه هکرها وارد سیستم‌ها می‌شوند و بر روند سیستم‌ها تاثیر می‌گذارند، به اطلاعات دست‌برد می‌زنند و باعث تخریب‌هایی در بعضی از مراکز مثل کارخانه‌ها و سازمان‌ها و پتروشیمی می‌شوند و آن را به آتش می‌کشند.»

پس از حمله هکری به نهاد ریاست جمهوری که هفته گذشته به وسیله گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، نزدیک به سازمان مجاهدین خلق انجام شد، این اولین واکنش رسمی از سوی مقامات جمهوری اسلامی است که کلیات این حمله‌ها را تایید می‌کند.

پیش از این مدیر کل روابط عمومی دفتر رییس‌جمهوری با «شایعه» خواندن هک این نهاد، دلیل از دسترس خارج شدن سایت ریاست جمهوری را «تکمیل پروژه ارتقای امنیت» اعلام کرده بود.

نماینده مجلس شورای اسلامی اما در گفت‌وگوی خود با سایت دیده‌بان ایران، با اشاره به تحریم شرکت ابرآروان و مدیران این مجموعه از سوی ایالات متحده آمریکا گفت که این تحریم در مقایسه با حمله‌های سایبری علیه کشور «مساله‌ای نیست» و صرفا ممکن است «فضای توسعه» این شرکت را محدود کند.

جلالی همچنین تاکید کرد که هکرها تاکنون موفق به نفوذ به سیستم‌های چین نشده‌اند چرا که این کشور «اینترنت ملی» دارد و به همین خاطر ایران نیز باید همان مسیر را در پیش بگیرد.

در ادامه نفوذهای سایبری به زیرساخت‌های دولتی ایران، گروه هکری «قیام تا سرنگونی»، کمتر از یک ماه پیش نیز از حمله به سایت وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر داده بود.

سخنگوی این وزارت‌خانه اما دسترسی هکرها به اسناد و بانک‌های اطلاعاتی این نهاد را تکذیب کرد و گفت تنها سایت اطلاع‌رسانی این وزارت‌خانه مورد حمله هکری قرار گرفته است.

در سال‌های گذشته گروه‌های هکری با نفوذ به بخش‌های مختلف دولتی و غیردولتی، اسناد و اطلاعات محرمانه بسیاری را در فضای اینترنت منتشر کردند.

با وجود آن که برخی از این حمله‌ها از نظر ساختار اجرایی ساده‌تر به نظر می‌رسند اما برخی دیگر از آن‌ها در زمره نمونه‌های پیچیده سایبری قرار می‌گیرند.

سال گذشته گروه هکری «گنجشک درنده» با حمله سایبری به شرکت فولاد خوزستان و سه شرکت تولیدی دیگر، باعث ایجاد اختلال در سیستم‌های عملیاتی این مجموعه‌ها شد.

هک سازمان صداوسیما، زندان اوین، شرکت‌های پتروشیمی لرستان و پتروشیمی فجر و نیز هک پمپ بنزین‌های کشور در سال ۱۴۰۰، تنها چند مورد از حمله‌های سایبری هستند که در دو سال گذشته خسارات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی متعددی را برای جمهوری اسلامی به بار آورده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها