روایت سپیده رشنو از بازجوییهای پرونده جدیدش: گفتند «زیستِ مردان» را به خطر میاندازی
سپیده رشنو، داستاننویس خبر داد پس از مراجعه به دادسرا با اتهام «تشویق مردم به فساد و فحشا و تبلیغ علیه نظام» بازداشت، به بازداشتگاه اوین منتقل و سپس با وثیقه یک میلیاردی آزاد شده. او روایت کرد در اتاق بازجویی به او گفتهاند روسری درآوردنش «زیستِ مردان» را به خطر میاندازد.
او امروز (پنجشنبه ۱۱ خرداد) در اینستاگرام خود نوشت: «در قرن ۲۱ که ناسا دارد قویترین تلسکوپهایش را به سیاهچالههای راهشیری میفرستد، در قرنی که هوش مصنوعی دارد تلاش میکند تا خواب انسان را شبیهسازی کند، در ایران باید در اتاق بازجویی بنشینی، در برگههای بازجویی بنویسی من حق دارم به عنوان یک شهروند به پوشش اجباری اعتراض کنم.»
به گفته رشنو اما بازجوها در جواب او گفتهاند روسری درآوردنش «زیستِ مردان را به خطر میاندازد و جامعه را دچار فساد میکند».
این زن معترض به حجاب اجباری یادآور شد پس از این بازجوییها، با قرار وثیه یک میلیارد تومانی به صورت «عاریهای» آزاد شده اما به او گفتهاند به اتهام «تشویق مردم به فساد و فحشا و تبلیغ علیه نظام» تا زمان تشکیل دادگاه، حق خروج از تهران ندارد.
https://www.instagram.com/p/Cs8wB7OIPiZ/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA==این اتهامات به گفته رشنو با این استدلال به او نسبت داده شده که «چون صفحات افرادی را دنبال میکند، پس با آنها در ارتباط بوده» و انتشار «تنها یک عکس بدون روسری» مصداق دعوت مردم به «فساد و فحشا» است.
رشنو درباره احضار و بازداشت چند ساعتهاش در بند ۲۰۹ بازداشتگاه اوین برای پرونده دوم، نوشت: «انگار که این هشت ۹ ماه گذشته قیچی شد و حالِ ساده به تیر و مرداد و شهریور گذشته وصل شد. اگر اصرار و خواهش سامان (برادر سپیده رشنو) و شتابِ وثیقهگذار نبود، احتمالا بازداشت میماندم تا زمانی که دادگاهِ پرونده دوم تشکیل شود.»
او همچنین یادآور شد: «استدلال این است که منِ شهروند حقی برای اعتراض ندارم و اگر داشته باشم، عاقبتم یک پرونده سنگینِ امنیتی-سیاسی است که اجرا شدن حکم تعلیقی پرونده قبل را هم به دنبال دارد.»
سپیده رشنو تیر ماه سال گذشته پس از انتشار ویدیوی درگیری در اتوبوس با یک زن حامی حکومت بازداشت و پس از پخش اعتراف اجباری او در شهریور ماه، با وثیقه آزاد شد.
این داستاننویس معترض به حجاب اجباری اما هفتم خرداد ماه امسال از پروندهسازی جدید جمهوری اسلامی علیه خود خبر داد و گفت از او خواسته شده برای دفاع از «اتهام انتسابی»، در پنج روز آینده در دادسرای اوین حاضر شود.
حدود دو هفته قبل از این ابلاغیه، رشنو با نشر عکسی بدون حجاب اجباری در اینستاگرامش نوشت که دانشگاه الزهرا به دلیل نداشتن «پوشش تحمیلی»، دو ترم او را تعلیق کرده است.
با وجود مشکلات جدیدی که برای سپیده رشنو به وجود آمده، اوایل فروردین نیز سامان رشنو، برادر او، در توییتر نوشت که حکم پنج سال حبس تعلیقی برای خواهرش قطعی شده است.
طبق حکم صادره برای رشنو، او همچنین باید درباره «وطندوستی، ادب و آسیبرسانی به افکار عمومی» با اقتباس از کتابهای مورد حمایت حکومت تحقیق کند.
مرداد سال گذشته و مدتی پس از بازداشت سپیده رشنو، سایت هرانا از انتقال او به بیمارستان به دلیل «ضرب و جرح برای اخذ اعترافات اجباری» خبر داده و گفته بود همراه تعداد زیادی مامور، شبانه به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده تا به دلیل «خطر خونریزی داخلی ناشی از ضربه در ناحیه شکمی» از او عکسبرداری شود.
این خبر در حالی منتشر شد که تا مدتها خبری از وضعیت این زن معترض به حجاب اجباری منتشر نشده بود.
صداوسیمای جمهوری اسلامی شامگاه هشتم مرداد در بخش خبری ۲۰:۳۰ با صدای آمنهسادات ذبیحپور که از او با عنوان «بازجوخبرنگار» نام برده میشود، برای اولین بار و پس از چندین روز بیخبری، سپیده رشنو را نشان داد.
در پی پخش اعتراف اجباری این داستاننویس بازداشتی از تلویزیون جمهوری اسلامی، موجی از محکومیت این اقدام و همدلی با رشنو در شبکههای اجتماعی به راه افتاد.