تداوم اظهارات ضد‌و‌نقیض درباره فرش‌های ناپدیده شده سعدآباد؛ انتقال فرش‌ها به موزه تکذیب شد

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۰۹

چند روز پس از افشای گم شدن فرش‌های نفیس کاخ سعدآباد در شمال تهران، اظهارات و گزارش‌های ضدونقیض در این زمینه همچنان ادامه دارد. سرپرست موزه فرش تهران انتقال این فرش‌ها به این موزه را تکذیب کرد.

مهران صحرایی، سرپرست موزه فرش، روز سه‌شنبه نهم خرداد به خبرگزاری ایلنا گفت: «در سال ۱۳۸۷ و قبل از دهه ۹۰ دو قطعه فرش به صورت امانی از مجموعه کاخ بوستان نهاد ریاست جمهوری به موزه فرش داده می‌شود. این فرش‌ها در سال ۱۳۹۴ به صورت قطعی در اختیار موزه فرش قرار می‌گیرد. در واقع هیچ فرش جدیدی از نهاد ریاست جمهوری به موزه فرش داده نمی‌شود و تنها همان فرش‌هایی که از سال ۸۷ به صورت امانی در موزه نمایش داده می‌شد، قطعی شدند.»

او درباره ادعای ارسال ۴۸ قطعه فرش از مجموعه نهاد ریاست جمهوری در سال ۱۳۹۴ به موزه فرش نیز گفت: «در این سال‌ها هیچ فرشی آن هم در این تعداد به موزه فرش داده نشده است.»

کمی پیش از آن، مسعود سپهرزاد، رییس اتحادیه فروشندگان فرش دستباف به ایلنا گفت: «فرش‌ها از کاخ سعدآباد به موزه فرش ایران در چهارراه فاطمی انتقال داده شدند.»

او همچنین اظهارنظرها مبنی بر بی‌ارزش بودن این فرش‌ها را ناشی از «ناکاربلدی و بی‌سوادی» مقام‌های جمهوری اسلامی دانست.

از اواخر اردیبشهت ماه سال جاری، اخبار درباره مفقود شدن ۴۸ تخته فرش نفیس از بخش نهاد ریاست جمهوری کاخ سعدآباد جنجال‌برانگیز شد.

عزت‌الله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری، مسوولیت مفقود شدن این ۴۸ تخته فرش نفیس و تاریخی از کاخ سعدآباد را بر عهده نهادهای دیگر دانست و مدعی شد: «پرونده مفقود شدن فرش‌های ساختمان حافظیه سعدآباد که گفته می‌شود بیش از ۴۸ تخته فرش بوده، مربوط به سال ۹۴ و ۹۵ است و با اینکه در دوره ما نبوده اما دستور بررسی آن را دادم.»

او افزود: «بخشی از کاخ سعدآباد که گفته می‌شود این اتفاق در آن رخ داده در اختیار میراث فرهنگی نیست و در اختیار دستگاه‌های دیگری است اما حتما اطلاعات کسب شده در اختیار عموم مردم قرار می‌گیرد تا در جریان اصل ماجرا قرار گیرند.»

پیشتر خبرگزاری ایلنا اظهارات یک مقام آگاه را که نامش فاش نشده منتشر کرد که او دولت محمود احمدی‌نژاد و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در پرونده گم شدن فرش‌های نفیس کاخ سعدآباد متهم کرد.

این مقام آگاه که به نظر می‌رسد از اعضای دولت حسن روحانی بوده باشد گزارش داد بر اساس نخستین گزارش درباره مفقود شدن فرش‌های نفیس مجموعه کاخ سعدآباد که در سال ۱۳۹۹به نهاد ریاست جمهوری ارسال شد، «سابقه امر به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم» می‌رسد.

او گفت: «نهاد ریاست‌جمهوری به محض دریافت نخستین گزارش در این باره در سال ۱۳۹۹ که سابقه امر را به دوره قبل از آغاز کار دولت یازدهم می‌رساند، رسیدگی لازم را انجام داده و فورا موضوع را به مراجع نظارتی و قضایی ارجاع داده است.»

پیشتر خبرگزاری فارس از مفقود شدن ۴۸ فرش دستباف نفیس و گران‌قیمت طی سال‌های ۹۲ تا ۹۵ از ساختمان حافظیه سعدآباد خبر داده بود.

چندی پیش هم یک نامه محرمانه از سوی گروه هکری بلک‌ریوارد به دست ایران‌اینترنشنال رسید که به دنبال هک سایت «دانشگاه امام صادق» به دست آمده بود و بر اساس آن، تعداد سکه‌های طلای مصادره‌ای این دانشگاه بعد از گذشت ۴۴ سال از انقلاب سال ۵۷ همچنان مشخص نیست.

این وضعیت در حالی است که سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی به تازگی ادعا کرد محمدرضا شاه پهلوی تاج‌ها و جواهرات سلطنتی را از ایران خارج کرده است.

پس از آن شهبانو فرح پهلوی هشدار داد نسبت به سرقت جواهرات سلطنتی از بانک مرکزی به وسیله حکومت نگران است چرا که به گفته او، «می‌دانند ممکن است رژیم عوض شود» و می‌خواهند «این جواهرات را بردارند».

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
پان‌عربیسم

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.