

فهرست نام و مشخصات ۹۳ ساختمان «ناایمن» شهر تهران منتشر شد و دادستانی از تشکیل پرونده قضایی برای هر یک از آنها خبر داد. در این فهرست نام ۹ بیمارستان و مرکز درمانی، چند ساختمان دولتی و شرکتها و کارخانههای مشهور و قدیمی نیز به چشم میخورد.
غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور به خبرگزاری ایرنا گفت که تعداد ساختمانهای ناایمن از نظر نقص اطفای حریق و مسوولیت آتشنشانی در پایتخت از ۱۲۹ فقره به ۹۳ ساختمان کاهش یافته و برای هر یک از این ساختمانها هم در دادستانی تهران پرونده تشکیل شده است.
او در ادامه یادآور شد: «اقدامات قضایی با همکاری سازمان پیشگیری و مدیریت شهرداری تهران و سازمان آتشنشانی در جریان است.»
پیش از این مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای شهر تهران گفته بود مالکان این ساختمانهای ناایمن «هیچ توجهی به اخطارهای شهرداری نداشتند».
در این فهرست نام ۹ بیمارستان و درمانگاه هم شامل «حضرت رسول اکرم»، بیمارستان «امام خمینی»، بیمارستان لولاگر، بیمارستان طرفه، بیمارستان سینا، بیمارستان بوعلی، بیمارستان شهدای یافتآباد، بیمارستان فیاضبخش و درمانگاه سلیم به چشم میخورد.
بیشترین فراوانی ساختمانهای ناایمن مربوط به سراهای تاریخی، پاساژها و مراکز تجاری-اداری جدید یا در داخل بافت بازار تهران است.
پاساژ کویتیهای انقلاب، پاساژ میلاد قائم، ساختمان علاءالدین، مجتمع تجاری باملند، پاساژ و سینما اروپا، پاساژ گراند هتل، مجتمع تجاری-اداری خلیج فارس، پاساژ میری یک، سرای حاج ملاعلی، سرای رشتی و ... در این دستهبندی هستند.
بخشی دیگر از بناهای این فهرست مربوط به ساختمانها و مجتمعهای مسکونی، برجها و شرکتها، انبارهایی مانند خانه کارگر و انبار چای، مرکز و بازار گل محلاتی و امام رضا، مجتمع فرهنگی، ورزشی و تفریحی ارم، «شهرک» بروجردی و نیز دو خوابگاه دانشجویی شریعتی و شاهد است.
نام چند ساختمان دولتی و شرکت و کارخانه بزرگ هم در این فهرست به چشم میخورد؛ از جمله انبار نفت شهران، جهاد کشاورزی، ذوبآهن، سازمان اموال تملیکی، مجتمعهای تاکسیرانی، کارخانه «ارج»، بستنی «پاک» و شرکت صنایع نساجی هلال ایران.
انتشار این اسامی چهار روز پس از بروز آتشسوزی گسترده در سولهای سه هزار متری واقع در میدان رازی (گمرک) تهران انجام شد.
یک روز پس از این آتشسوزی و در جلسه شورای شهر تهران در تاریخ ۳۱ اردیبهشت، مهدی چمران، رییس این شورا با اشاره به این که آتشنشانی پنج بار به مالک ساختمان درباره خطر حریق این انبار اخطار داده بود، گفت: «شهردار تهران و شهرداران مناطق باید ساختمانهایی را که ناایمن هستند با گذاشتن نیوجرسی ببندند.»
سال ۹۸ موضوع چگونگی برخورد با ساختمانهای ناایمن در شورای شهر تهران مصوب شد که علاوه بر «اخطار و اطلاعرسانی»، به شهرداری اجازه میدهد تا از مراجع قضایی خواستار قطع انشعابات این ساختمانها و پلمب آنها شود.
به گفته مهدی بابایی، رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورا اما شهرداری تهران در مورد این ساختمانهای پرخطر از جمله سوله آتشگرفته در میدان رازی، «درخواست قطع انشعاب از مراجع قضایی» نداده است.
بابایی همچنین در جلسه روز ۳۱ اردیبهشت یادآور شد: «انتشار لیست ساختمانهای ناایمن تشویش اذهان عموم نیست چرا که ۹۶۰ هزار ساختمان در تهران وجود دارد و صرفا ۹۵ ساختمان بحرانی و خیلی در خطر است و مردم حق دارند از حضور در آنها امتناع کنند.»