صدور احکام بی‌سابقه برای هشت دانشجوی معترض دانشگاه علوم پزشکی تبریز؛«تعلیق و تبعید تحصیلی»

سه‌شنبه ۱۴۰۲/۰۳/۰۲

در پی اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز به حملات شیمیایی به مدارس، احکامی بی‌سابقه برای هشت تن از آنان صادر شد. بر اساس احکام انضباطی، این هشت دانشجو یک تا دو سال از تحصیل محروم یا به شهرهای اهواز، سمنان، کاشان، ارومیه و اردبیل تبعید شده‌اند.

کانال تلگرام انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی تبریز خبر داد که این هشت دانشجو به دلیل شرکت در تجمع ۱۶ اسفند ۱۴۰۱ که در اعتراض به حملات شیمیایی گسترده به مدارس بود، به تعلیق و تبعید تحصیلی محکوم شده‌اند.

این احکام از سوی شورای انضباطی مرکزی وزارت بهداشت به دلیل اعتراض آنان به حملات گسترده شیمیایی به مراکز آموزشی صادر شده است.

شماری از این دانشجویان در توییتر، ‌نام، تصویر و احکامی را منتشر کرده‌اند که برایشان صادر شده است.

«میرمهدی موسویان» یکی از این دانشجویان است که در توییتی نوشت: «به‌خاطر اعتراض به مسمومیت گسترده مدارس، به دو سال محرومیت از تحصیل و تبعید به سمنان محکوم شدم؛ نه حق تحصیل داریم، نه حق زیستن در شهری که دوستش داریم.»

«الهه اشرف‌پور»، دانشجوی رشته پرستاری نیز از «دو ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به ارومیه» به عنوان حکمی که برای او صادر شده خبر داد و نوشت: «علوم پزشکی تبریز جاییه که نه تنها زندگی و تلاش شما که حتی جونتونم اساسا مطرح نیست ...»

یکی دیگر از این دانشجویان «سهیلا سپیده‌دم»، دانشجوی رشته داروسازی است که تنها به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی علیه مسموم‌سازی گسترده دانش‌آموزان به «چهار ترم محرومیت از تحصیل و تبعید تحصیلی به اهواز» محکوم شده است.

علاوه بر این دانشجویان، «رضا انصاریان»، دانشجوی رشته پزشکی هم به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به ارومیه، «علی پروین»، دانشجوی رشته داروسازی به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به اردبیل، «محمدامین سلطان‌زاده»، دانشجوی رشته پزشکی به سه ترم محرومیت از تحصیل و تبعید به کاشان و «امیر‌حسین پهلوانی»، دانشجوی سال آخر رشته داروسازی به سه ترم محرومیت از تحصیل محکوم شده‌اند.

از نام و جزییات احکام صادر شده برای هشتمین دانشجوی این فهرست اطلاعاتی در دسترس نیست.

از سوی دیگر، هه‌نگاو شمار دانشجویانی را که به محرومیت از تحصیل و تبعید به شهرهای دیگر محکوم شده‌اند، «بیش از ۱۰ نفر» دانست و اعلام کرد تاکنون هویت سایر دانشجویان احراز نشده است.

اواخر مهر ماه سال گذشته، خبرگزاری هرانا خبر داده بود دو تن از این دانشجویان، یعنی علی پروین و سهیلا سپیده‌دم در پی حضور در اعتراضات سراسری کشور با دریافت ابلاغیه‌‌های جداگانه به مدت یک ماه از حضور در محیط‌های آموزشی، پژوهشی و رفاهی تا تشکیل شورای انضباطی محروم شده‌اند.

هفته گذشته نیز در ادامه اعتراض‌ها به سرکوب دانشجویان و استادان دانشگاه از سوی جمهوری اسلامی، بیش از دو هزار دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با امضای طوماری خواستار لغو احکام سنگین کمیته انضباطی علیه دانشجویان شده بودند.

دانشجویان معترض در این طومار با استناد به اصول قانون اساسی، بر حق آزادی بیان و تجمع تاکید کرده و گفتند: «حق دانشجویانی که نسبت به وقایع جاری کشور بی‌تفاوت نبودند، تهدید، تعلیق و تبعید نیست».

دو هزار دانشجویی که این طومار را امضا کرده‌اند، خطاب به مقام‌های دانشگاه و شورای انضباطی اضافه کردند: «حق ندارید با برخوردهای قهری و احکام فله‌ای و با نگاه ابزاری به قانون، دانشگاه را ساکت و دانشجو را سرکوب کنید.»

در جریان خیزش سراسری علیه جمهوری اسلامی، دانشگاه‌ها در کنار مدارس یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات علیه حکومت بودند و این اعتراضات در دانشگاه‌ها همچنان ادامه دارد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبر
مستند کوتاه - جنگ برای استقلال
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.