اصرار حکومت برای تحمیل حجاب اجباری: بسیج اصناف برای زنان فروشنده لباس فرم طراحی کرده است

پنجشنبه ۱۴۰۲/۰۲/۲۱

تلاش حکومت برای تحمیل حجاب اجباری به روش‌های مختلف ادامه دارد. پس از نصب بنرهایی که حاوی جملاتی منتسب به ویکتور هوگو و لئو تولستوی در ستایش حجاب بود، روز پنج‌شنبه ۲۱ اردیبهشت نیز رییس بسیج اصناف کشور از تعیین ۱۰۰ طرح پوششی اجباری برای زنان فروشنده خبر داد.

غلامرضا حسن‌پور، ‌رییس سازمان بسیج اصناف ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از طراحی «لباس فرم برای زنان فروشنده» در واحدهای صنفی خبر داد و گفت: «۱۰۰ طرح به عنوان طرح‌های مناسب در راستای پوشش خانم‌ها انتخاب شده است که فروشندگان خانم می‌توانند از بین آن‌ها به انتخاب خودشان یکی را در محل کار و اصناف بپوشند.»

حسن‌پور همچنین گفت با همکاری وزارت کشور و سازمان بسیج، «نقشه راهی در حوزه حجاب و عفاف» تعریف شده و بسیج اصناف هم در راستای «حرکت به سمت تولید لباس‌های فاخر و دسترسی آسان به لباس‌های مناسب» برنامه عملیاتی تعریف کرده است.

به گفته ناظران، ارائه این طرح‌ها به‌ عنوان دادن «حق انتخاب»، تلاشی متناقض از سوی سازمان بسیج برای «متنوع کردن» حجاب اجباری است.

در روزهای گذشته نیز وزارت ارشاد بنرهایی را از جملاتی منتسب به ویکتور هوگو و لئو تولستوی در ستایش حجاب نصب کرد که با واکنش عمدتا طنز کاربران شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد.

بسیاری به جعلی بودن این سخنان اشاره کردند و برخی هم از تمسک حکومت به نویسندگان خارجی برای اعتبار دادن به توصیه‌های حجاب گفتند.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران هم روز پنج‌شنبه در مطلبی نوشت که نصب این بنرها «نشان از دغدغه‌مندی مجریانش دارد اما قدرت اثرگذاری آن به حدی نیست که توفیقات برجسته‌ای به همراه داشته باشد».

این خبرگزاری نافرمانی مدنی زنان در مواجهه با حجاب اجباری را نتیجه «یک ترومای بین نسلی و رهاشدگی یک نسل یا یک تقابل چند سطحی در زمینه‌های اجتماعی و سیاسی میان برخی افراد با دیگر شهروندان یا با حکومت» خواند.

تسنیم همچنین نوشت این «چالش» باید از نظر «ذهنی» برای مخاطب هوادار «بی‌حجابی» پذیرفتنی و حل و فصل شود و استفاده از «گفت‌وگو، تفکر و منطقی با قدرت اقناع‌ بالا با تکیه بر محتوای مورد نیاز» را در این زمینه «راه نجات اثرگذارتری» دانست.

در کنار «طرح‌های تبیینی» نهادهای حکومتی برای مقابله با نافرمانی زنان ایران مقابل حجاب اجباری، واکنش مقامات به برخورد قهری با مخالفان پوشش تحمیلی هم ادامه دارد.

امیر مرتضوی، معاون دادگستری استان خراسان رضوی گفت که اگر برای «عفاف و حجاب» از قبل برنامه‌ریزی وجود داشت، «به یک‌باره با یک موضوع گرفتار نمی‌شدیم».

او البته اضافه کرد: «نباید توقع داشته باشیم دستگاه قضا با همه برخورد کند زیرا دو جبهه نیستیم و اگر پرونده تشکیل دهیم برای فرزندان خودمان تشکیل می‌دهیم.»

از آغاز خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» بسیاری از زنان از پوشیدن حجاب اجباری در اماکن و معابر عمومی سر باز زده و با وجود تهدیدهای حکومتی، نافرمانی مدنی خود را در چند ماه گذشته شدت بخشیده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی

شنیداری

پادکست‌ها